Jeccu ROP Karjaalla

Ekana lomapäivänä meillä oli vuorossa näyttely Karjaalla, olin ilmoittanut molemmat koska tuomarina piti olla Veli-Pekka Kumpumäki, mutta vaihtui tuntemattomaan tuomariin Marius Iliukseen. Hän oli ensimmäistä kertaa Suomessa arvostelemassa, oli kyllä todella hauska tuomari ja opetteli muutaman sanan suomeakin siinä. Jecullekin sanoi erinomainen ihan suomeksi :) Oli kovasti ihmeissään kun rop-kuvaa otettaessa Paula sanoi että tulee lehteen, hän kysyi että kaikkien rotujenko, Paula korjasi että eikun omaan lehteemme. Tuomari sitten sanoi että hän ehdottomasti haluaa sen lehden ja myös tuon kuvan mikä otettiin. Erittäin miellyttävä kuva herrasta jäi.

Mulla oli mukana myös kenneltytöt Anne ja Jade 1,5 v. Anne olikin kyllä ihan maailman paras kety, oli kartturina a-luokkaa (mä olisin ajanut taas vikaan siinä uudella tiellä missä Katankin kanssa harhaan mentiin, en tajua mikä sitä tietä vaivaa ;) ) sekä kehän laidalla, aina tuli koiraa ja namia kun kättä ojensi. Ihan ku oltais oltu leikkaussalissa ja mä vaan: skalpelli! Ja siihen läsähti. Olikin sitten kiva sattuma että urosten junnuluokassa oli Annen kasvatti Pastori paikalla. Sai poika sertinkin, nätti se onkin kyllä. Jadekaan ei kitissyt koko reissussa yhtään vaikka pitkäksi päivä venyikin.

Mulla oli nyt mietteissä että ostan sen kunnon nahkahihnan vihdoinkin, tuota isoa poikaa kun on ihan hirveä kuskata sillä näpit polttavalla nailonhihnalla. Ja tadaa! Tämmöinen löytyi:


Olis ollut yks vaihtoehto semmoinen kokonahkainen, mutta se oli niin jäykkä että en tykännyt, sojotti melkeen suoraan eteenpäin kun piti kahvasta kiinni :D Vaihdettiin liikettä ja siellä oli tuo, setä myi mustan ketjukaulaimen, sanoi että se on parempi ettei erotu tuolta karvasta. Onhan se tyylikkäämpi. Hihna on 80 cm pitkä, just sopiva ja tuntuu tuo kokonaisuus tukevalta käteen, ei tuu enää semmosta oloa että koira ei oo yhtään hallinnassa.

Johtui sitten nahkahihnasta tai niistä muutamasta tokotreenistä mitä Jeculle pidin, niin poitsu oli niinkuin ennen. Ihan kuulolla kun siinä vähän kehän reunalla treenattiin eikä jäänyt kiinni hajuihin, eikä kulkenut pää maassa koko aikaa. Vaikka Päivi koiransa kanssa parhaansa yrittikin, nauroi että näin sitä tehdään vastustajista selvää, hänen narttunsa oli tekemässä juoksuja ja Jeccu siellä peräpäässä koko aika viihtyi...Meinas tukehtua kun veti sinne Iiriksen luo. Kehän reunalla oli myös vanha kasvattaja-rouva, siinä pois lähtiessään hän sanoi että minä kyllä tiedän kuka näistä koirista se rop on. Ei siinä vaiheessa vielä mielipidettään kertonut. Olipa muuten taas mukavat turinat kaikkien schapeihmisten kanssa, fiksuja ja vähän vähemmänkin fiksuja juttuja :D

Koiria oli ilmottu 7, tällä kertaa 3 urosta ja 4 narttua paikalla. 1 junnu-uros ja 2 valiota. Nartuissa 2 junnua, 1 avoimen luokan ja 1 valio. Oli ihana viedä Jeccua kun se kuunteli sekä esiintyi tosi kauniisti. Eihän me sitä muisteta että rupes seisoessa tarjoamaan istumista ja maahanmenoa, luuli että nyt sitä taas treenataan ;) Pitää ennen seuraavaa näyttelyä vahvistaa tuota seisomista enemmän. Liikkua se heppu kyllä osaa. Valioitten ykköseksi siis tuli, sitten pu-kehä missä vei voiton. Hieno Heguli.




Koiran vaihto ja narttujen junnukehä, missä oli Ruska ja Jippo. Molemmat sai erin ja sa:n, Jippo luokkansa toinen. Paras narttukehässä kaikki nartut, Jippo hyvässä seurassa neljäs. Jippo esiintyi tosi nätisti, meinas juostessa alkuun lähteä laukalle, ja yhdessä kohdassa kävi nenä maassa mutta muuten Ipana suoriutui kunnialla osastaan :)




 Näyttelyn kaikki kuvat täällä, iso kiitos Katariinalle kuvista! http://dacione.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/Karjaa+NAT+2013/

Paras narttu oli toinen junnu Ruska, ja sitten mentiin rop-kehään. Setä oli selvästi jo päätöksensä tehnyt, ei hirveitä miettinyt vaan sanoi että tänään uros on rop. Jee, hieno Jeccu! Kehui muuten tuota kuvaa otettaessa myös yleisesti meidän rodun koirien tasoa, erittäin hyvää on kuulemma :)


Kehän jälkeen se vanha rouva ilmestyi jostain puskista, sanoi että niinhän se meni kuin hän tiesi :D

Jäätiin ryhmiin kun siihen ei ollut enää kuin tunti aikaa, tokaa kertaa Jecun kanssa sinne päästiin. Kauniisti kulki sielläkin, tuomari (joka oli samainen Marius) mietti Jecun ja viereisen turkkikoiran välillä kumman ottaa jatkoon, päätyi sitten siihen viereiseen ja teki siitä ryp-nelosen. Hmmm...liki piti! Sellasta se on, mutta kokemusta saatiin ja tosi mukava ensimmäinen kesälomapäivä, punoittavan selän ja naaman kera kotimatkalle. Aurinkorasvaahan ei ole vielä(kään) keksitty. Iso kiitos Annelle seurasta ja ketyilystä!!

Arvostelut meinas taas unohtua, tässä Jecun:

"2,5 years. Very typical male. In very good condition. Very good proportions of the body. Typical head. Firm & correct back. Good development of the chest. Good angulations in front & rear. Very good tailset. Elegant movement."

"2, 5 vuotias. Erittäin tyypillinen uros. Erittäin hyvässä kunnossa. Erittäin hyvät kropan mittasuhteet. Tyypillinen pää. Kiinteä ja oikea selkä. Rinta hyvin kehittynyt. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Erittäin hyvä hännänkiinnitys/kanto?. Elegantti liikkuminen."

Ja Jipon:

"1 year. Very good condition. Typical head & expression. Very good length & set of the neck. Very good back. The croup could be better aligned to the back. Very good angulations. In movement she has good wide step but the back should be stronger."

"1-vuotias. Erittäin hyvässä kunnossa. Tyypillinen pää ja ilme. Erittäin hyvä kaulan pituus ja asento?. Erittäin hyvä selkä. Lantio voisi olla paremmin linjautunut selkään. Erittäin hyvät kulmaukset. Liikkeessä hänellä on hyvä pitkä askel mutta selän pitäisi olla vahvempi."

Saksanpaimenkoirien kasvattajana tuomari arvosti kovasti selkää, sekä liikkeitä. Tuomarin esittelyssäkin luki että hän on sitä mieltä että jos koiran liikkeet ovat kunnossa niin silloin rakennekin on. Ipana tarttee vaan vielä lihaksia sinne selkäpuolellekin. Mahtavaa että tuomari arvosti myös sitä että koirat on hyvässä kunnossa, ekaa kertaa tuo arvostelussa meillä lukee. Ihan asiantuntevalta muutenkin vaikutti vaikka etukäteen kukaan ei oikein tiennyt mikä mies tuo on.

Edit. Niin unohdin kertoa että piehtaroi se Jeccu kerran, mutta vasta kun ryhmäkehä oli ohi ja siinä sivussa nurmikolla! :D Tiesi ehkä että nyt saa heittää vapaalle...heheh.

Kommentit