Viehättävää

Nimittäin Jipon arvostelut näyttelyissä, kyllä saa tyttö kauniita sanoja osakseen. Ainakin näin kokonaisen kahden näyttelyn perusteella. ;) Tuomareina kumminkin ollut rodun erikoistuomari ja eilen tiukkana tuomarina pidetty Marianne Holm. Ihmisenä hän on kyllä vallan ihana itsekin, sen takia Jiponkin hänelle ilmosin kun on niin mahtava tyyppi. Sekä siksi että tietää saavansa todella rotuun perehtyneen ihmisen arvostelun.

Päivä oli kuuma ja paikka todella kaunis, Orivedellä kauniissa puistossa. En ole kyllä ikinä noin nätissä paikassa näyttelyssä ollutkaan. Mukava oli kyllä jutella taas schapeihmisten kanssa, pitihän mun takkupoliisin taas tarttua Ransun yhteen kohtaan...Anitan kanssa sitten yhdessä tehtiin siitä selvää :D Noi on niitä käsittämättömiä junnuiän nöyhtiä, heti kun saat koiran kammattua niin siihen sitä nöyhtää ihan samantien ilmestyy kun kamman/harjan käsistäs lasket. Anitalla oli kyllä aika hyvät vinkit turkinhoitoon, kannattaa mennä sinne Tampereen suuntaan takkutalkoisiin, kolmena tiistaina muistaakseni eka ensi viikolla? Ihanaa tuo schapeporukka, kaikki auttaa toisiaan, jopa siellä kehän reunallakin. Aikaa oli kyllä lörpötellä kaikesta maan ja taivaan välillä, kehä oli toooodella myöhässä. Kolmen tunnin odotuksen jälkeen päästiin sitten itse asiaan:


Hassua nähdä tuo PikkuIpana kuvissa mun kanssa, tottunut siihen Jeccuun tossa rinnalla näyttelyissä. Niin tuo tosiaan näyttää ihan järkyttävän pieneltä :D Kiitos Ilonalle kuvista!

Mä kun kerrankin olin iloinen että onpa ihana olla näin hyvin käyttäytyvän sekä helpon koiran kanssa täällä näyttelyssä, niin tuomari vähän sakotti siitä kun ei ollut iloisella tuulella. No eihän se ollutkaan, eestaas ravailu helteellä ei oo kivaa, ja sen mukaan häntä siis tietysti vähän laiskasti tuli siellä perässä mukana, läähläähpuuhpuuh vaan tuumas Jippo. Mutta kauniisti se muuten kulki ja osasi seisoa nätisti, eikä tarttenut apuja kun tuomari kopeloi. Siinä se seisoi kuin patsas paikallaan <3 Ilmankos tuo tuomari muuten Jeccu-Batterystä niin tykkäskin! Mutta ihan oikea arvostelu eilisestä fiiliksestä, pitäähän schapen ollakin iloinen. Harmi kun näyttelyssä ei voi upottaa vesipaljuun niinkuin aksakisoissa ;) Mielettömän kaunis arvostelu muuten, tässä se kokonaisuudessaan:

"Viehättävä narttu, oikeaa tyyppiä. Erinomainen luusto, ihanailmeinen pää, hyvä kaula ja oikea rungon  muoto. Tyypilliset raajat, oikea kevyt luusto. Sopivat kulmaukset. Oikea häntä jota toivottavasti oppii käyttämään tehokkaammin. Lupaava karva."

junnunartut, Ruska ei ole mahtunut näköjään kuvaan

Saatiin kuitenkin ERI ja SA, ja Jippo voitti junnuluokan. Paras narttu-kehässä voiton vei Helmi ja Sari, onnea heille! Vara-sertin ja pn2-sijoituksen kanssa kotiin lähdettiin, on kyllä mennyt tosi hienosti näyttelyssä, kaksi ekaa kertaa ja heti molemmilla kerroilla pn-kehässä <3 Hieno Ipana!! Kiva huomata että muutkin tykkää, onhan se omasta mielestä tietenkin kaunis, mutta sitähän tuppaa aina omistajalla olemaan ne vaaleanpunaiset silmälasit ;) Marika on kyllä saanutkin pentueesta kovasti kehuja, kyllähän niitä eilen itsekin kuuli siellä kehän reunalla. Niin ja Ransuhan oli ROP, onhan se nyt oikeesti ihan mielettömän upea. Onnea vielä Ilonalle!


Seuraavaksi mennään sitten Karjaalle kesäloman aloittajaisiksi, sillä kertaa lähtee molemmat mukaan, isä sekä tytär. Tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki, käydään nyt katsomassa mitä hän tykkää meidän epeleistä :) Ketyn paikka vapaa, kahden koiran kanssa ihan varmasti apua tarttis! Häkkikin kun jäi edellisessä näyttelyssä sinne tien poskeen...laitoin häkin nojalleen autoa vasten, pakkasin koiran sekä muut tavarat autoon, menin tyytyväisenä itsekin autoon ja läksin menemään. Sinne jäi häkki sekä tuoli! Ehhehe. Tyypillistä Tuijaa?

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Olen vieläkin häkeltynyt kaikista onnitteluista mitä saan kasvattajana. Enhän minä tehnyt mitään muuta kun valkkasin Ikwilille uroksen, jota olen nähnyt ja josta tykkään ja jolla on harrastusintoa. Luonto teki sen et myös Ikwil rakastui Jeccuun vaikka onhan ne vissiin tykänneet aikaisemminkin toisistaan. Ikwil hoiti pentujaan rakkaudella ja niistä kasvoi mun mielestäni aika kivoja pakkauksia, joilla ei vaan ole sitä ulkonäköä vaan myös sitä intoa tehdä omistajien kaa. Toivon et niitä nähdään myös jatkossakin kehissä ja ettei kehut lopu.