Voivoi mietintää

Cassun kanssa pitäisi niitä voi-luokan liikkeitä treenata, enhän mä edes muista mitä kaikkia niitä on...kävinpä lukemassa säännöt eli nämä pitäis opetella:
-Paikkamakuu 4 min. (kerroin 4)
-Seuraaminen, entiseen lisättynä hidas osuus, askeleet (1-3) eri suuntiin, käännöksiä paikallaan (kerroin 4)
-Istuminen seuraamisen yhteydessä (kerroin 3)
-Luoksetulo (kerroin 4) Matka 30 m, ekaks seis ja tokaks maahan. Jätetään maahan erona avoon.
-Ruutu (kerroin 4) Matka 25 m, lähetys ruutuun, siellä maahan ja kutsu seuraamaan.
-Hyppynouto (kerroin 2)
-Metallinouto (kerroin 2)
-Tunnari (kerroin 4) 6 tunnaria, 25 cm etäisyys toisistaan.
-Kaket (kerroin 4) 10 m, 6 vaihtoa, entiseen lisänä seiso, jokainen asento 2 kertaa.
-Kokonaisvaikutus (kerroin 1)

Mitkä osataan: paikkamakuu, seuraaminen (no peruutus ei oo kaunista kun hyppii mut muuten ok), saadaan vihdoin se hidas käynti mikä on Cassun bravuuri :)

Mitkä pientä viilaamista vailla: luoksetulo, hyppynouto. No joo, seuraaminen kuuluu myös tähän kategoriaan mutta periaatteessa sillä vois jo mennä kokeeseen. Niinku oikeestaan luoksetulollakin.

Mitkä vaatii paljon vielä treeniä  mutta melko hyvällä mallilla jo: tunnari, kaket, ruutu

Mitä ei osata: liikkeestä istuminen (ei oo treenattu, en usko että vie kauan opettaa)

Mikä on tuskaa: metallinouto. Onneks kerroin on vaan 2.

Kauhean hauskaa on se että seuraaminen on siirtynyt alimmasta kategoriasta ylimpään, eihän me siitä koskaan kymppiä saada mutta on se nyt ihan eri näköistä kuin silloin kun tein tän saman mietinnän avoluokan liikkeistä. Oiskohan seuraamisen treenaamisen asenteen muuttuminen auttanut? ;) Ja onhan se tietysti paljon mielenkiintoisempaa ylemmissä luokissa kun koko ajan joutuu olemaan skarppina mihin mennään ja mitä tehdään seuraavaks kun on enemmän variaatiota. Eilenkin se oli ihan onskuna tässä. Juokseminen parantunut huomattavasti, ei leviä! Käännökset tiiviit myös vasemmalle. Juhuu!

Istuminen seuraamisen aikana, täytyy ottaa vaikka lenkkiaiheeks eli tästä lähtien lenkillä namit mukaan ja silloin tällöin matkan aikana tota. Uskoisin että äkkiä menee osattujen listalle. Tajusin vasta nyt että voi-luokassa ei oo muita jääviä :O Oikeen tokoguru.

Luoksetulo, seisomisen stoppi valuu tai sitten ei tällä hetkellä, maahan menee just niinkuin haluan eli sukeltaa vauhdista. Eilen tätä treenattiin ihan kokeillakseni missä vaiheessa on niin ekaks pysähty ku seinään seisomisesta ja seiso sitten toisenkin stopin. Ei kuunnellut mitä sanottiin...ihme. Tuo on se Cassun viisaudesta johtuva ongelma, itse päättää eikä ihan aina kuuntele mitä pitäis tehdä. Toka kerralla valui pari askelta seisomisen ja sukelsi maahanmenon, se on makee! Treenattiin erikseen seisomisen stoppia, pysähteli aina kuin seinään, hassua että se silloin meinaa mennä vähän vinoon sivuun-odottaa pallon lentoa ilmeisesti.

Ruutu, tässä on Cassulla hahmotusongelma, loppuosa on ok eli maahanmeno ja tuleminen seuraamaan. Mutta se että ei se tiedä mihin sen pitäis suunnistaa jos etukäteen ei tiedä missä ruutu on. Eilen testasin tän niin että tein ruudun valmiiks hallilla, laitoin namialustan ja sille namin tietty. Unohdin kyllä sen että Riikka sanoi että alustan on oltava näkyvä eikä lätty, perskeles. No mutta kumminkin, toin Cassun halliin, hetsasin niinku on tehty eikä se löytänyt vaan kääntyi kesken matkaa ympäri. Pyysin pois vaan ja otettiin uudelleen, meni paremmin mutta loppuosalla matkaa hidastui raviksi ja meni varmaan namin hajun perusteella ruutuun. Tekee tätä muuten ihan oikeasti paremmin kun on yleisöä, saakohan se siitä kierroksia? Pari vauhtimenoa, sitten Katariinan neuvomaa koira lähellä-itse lähetyspaikalla-treeniä pari kertaa. Eri kohdista (siis koira eri paikoissa). Tää meni hyvin. Palkkasin patukalla riehumalla ruudussa.

Hyppynouto: Ihan ok muuten kunhan tulis aina takaisinkin hypyn kautta. Eilen ekalla kapula pomppi tosi pitkälle ja sivuun, tuli takas ohi hypyn. Tein pari kertaa tekniikkaa eli jätin kapulan ja koiran esteen toiselle puolelle, silloin se aina tulee hypyn yli kun on suoraan kohdalla. Palautus oli taas vähän takana ja jäi muutaman kerran kuuntelemaan ulkoa kuuluvia ääniä. En puuttunut hirveästi kun treenattiin sitä hypyn yli tuomista. En kyllä uskalla ihan paskoja hyväksyä, sille kun jää äkkiä päälle se että saa sitten luovuttaa mitenvaan. Pitäis palkata vaan ylitulemisesta urpo eikä vaatia loppuun liikettä. Argh. No mutta yhden kerran autoin kun oli selkeästi tulossa ohi niin komensin matkalla että kierrä niinkuin agissa, teki sen ja tuli oikein :) Seuraavalla vaikka oli vino heitto niin tuli sen hypyn kautta, tajus äkkiä.

Metallinouto, tää ei oo missään vaiheessa kun mulla on paniikki edes treenata tätä kun Cassu ei tykkää. Hyvä syy. Talveksi nyt tehotreeni sisällä sen metallin nostamisesta!!! Muista!!

Tunnari, on nyt siinä vaiheessa mihin Riikan opeilla viimeks jäätiin, en oo saanut aikaiseksi tehdä jatkoa. Jonna neuvoi mulle kyllä että seuraava vaihe on että tunnareita vähennetään mutta muuten samaan malliin jatketaan.

Kaket, en oo treenannu seisomista kauempaa kuin ehkä 3 m, pitäsi nyt lopulta keksiä se hyvä käsimerkki siihen. Läheltä tekee pelkästä käskystä mutta pakko siihen on joku hyvä keksiä. Itse vaihdot läheltä hyvät.


 Että joo, ehkä sitä ensi vuoden puolella mennään kokeeseen testaamaan tuotakin luokkaa. Ei kyllä kovin alkuvuodesta ;)


Kommentit