Rumat nollat ja nätit hyllyt


Mietin tuota otsikon asiaa eilen kotiin ajellessa, meillä on pari kertaa nyt ollut tosi nättejä ratoja mitkä on mennyt hyllyksi mutta oikeestaan sitä ei radasta huomaa, menee väärään päähän putkea niinkuin eilen tai hyppää hypyn väärään suuntaan niinkuin Ojangossa mutta silti radasta jää hyvä fiilis. Ja yleisökin niille radoille taputtaa että ne on näyttänyt myös ulkopuolisen silmään nätiltä. Mikä niitä ratoja sitten yhdistää? Se että ne on hyppäreitä ja niitä nollia on jo kaksi, eli periaatteessa niillä "ei ole väliä". Miten mä saan ton saman asenteen agiradoille? Tulis rentoa suoritusta eikä semmoista pakkopuristusta. Rauhoittavia ennen rataa?? ;)) Siellä Ojangossa missä ei ollut edes edellisenä iltana fiilistä lähteä kisoihin niin on meidän parhaat radat tehty, siis mun päässä tää homma klikkaa.

 Ja joo, olen käynyt Vappu Alatalon luennolla jännittämisestä kisatilanteessa, jälkeenpäin kun luin niitä muistiinpanoja mitä pitäis tehdä siinä kohta kun alkaa jännittämään niin sain melkein hyperventilaatiokohtauksen. En sen jälkeen niihin ole koskenut...Olis tulossa joku mielenhallintaluento, varmaan tarpeellinen mutta mä tartten varmaan jo jotain psykiatria :D Enhän mä nyt ihan oikeasti niin hermoheikko perkele ole, nyt itteään niskasta kiinni ja tekemään niitä rentoja suorituksia!! <- tolla asenteellako mä saan just sen pakon aikaan? Nimittäin noin mä ajattelen ja onhan siitä sitten rentous kaukana. Silleenkin olen ajatellut että kyllä se siitä kun kokemusta kertyy, ylipäätään kisaamisesta. On tämä kyllä semmoista ajatusten pyörittelyä...paheneeko se vaan jos siinä oikein velloo? Tokokokeessakin meidän paras suoritus ikinä oli Orimattilassa missä mua vaan jostain syystä nauratti kaikki pikkumokat. Ja tuomari antoi yhteistyöstä ysin miltä on vaikea saada sitä kuulemma. Kun muistais mikä mun mielialassa ja miksi oli erilailla kuin muulloin?!? Help!

Kumminkin eilen saatiin yksi aginolla lisää, toinenkin oli niiiin lähellä eikä ollut edes minusta kiinni vaan Cassu loikkasi puomin kontaktin. Päätin muuten tuosta asiasta että en palauta kontaktille, ei se ole siitä millänsäkään, ei opi että tää pitäis ottaa vaan on ihan yhtä iloinen maalissa kuin oltais koko rata tehty. Kattoo se vähän sen näköisenä että loppupa tämä rata vähän hassusti mutta hyppii ja pomppii silleen vaan että missä mun palkka?? Mun fiksu koira? Eli en osaa kertoa sille tuossa tilanteessa mikä oli pielessä. Vihainen sille ei voi olla, tai se itsevarmuus minkä eteen töitä on tehty niin laskee taas. Puomille vaan tehotreeniä taas....Epiksiä tiedossa kellään? Pääsis kertomaan sille sen milloin se tekee oikein, eli hirveät bileet ja samantien palkkaus. Oikeissa kisoissa ei kuulemma kannata mennä sitä tekemään :D Mutta tässä kohtaa kyllä iskee Cassuunkin kisavire, haluaa päästä nopeasti eteenpäin eikä vaan malta ottaa sitä kontaktia. No whatever, tätä nyt on jauhettu ja jauhettu.


Eli eilen eka rata oli tämännäköinen, kiva kun tuo Luomala laittaa ratapiirrokset nettiin. Tällä radalla Cassulle iski puomihimmailu, vapautin siis heti kun tuli alas, en todellakaan sitä ongelmaa halua takaisin. Sekä keinujännä, se johtui siitä kun en voinut edetä juosten ja joku epävarmuus sillä oli jo muutenkin kun tuon puominkin himmas. Minkä kyllä huomas tuossa putkeen menossakin, argh, ei se normimielentilassa kyllä siihen olis jäänyt vaan mennyt jo puomille kun kerran olin epäselvä ja esteen edessä. Kauheeta kateltavaa. Enkä luottanut kepeille viennissä koiraan yhtään. Normaalisti olisin jättänyt persjätön tekemättä ja antanut ihan itse hakea aloituksen. Sinnekin piti tunkea varmistamaan. Mut Cassun epävarmuus katosi siinä 10-putkeen mennessä, näki hännän asennosta et nyt se lähti :)) Kepeiltä eteenpäin loppurata oli sujuva, hauska kuvakulma tuossa kun tulee A:n yli, loikkaa sieltä vauhdilla. Kertoohan tämä rata ainakin sen että vauhti on lisääntynyt koska noista kaikista aikaa vievistä jutuista huolimatta päästiin alle ihanneajan. Ei paljon mutta kumminkin, ennen ei olis ollut toivoakaan.


Toka rata oli sitten tällainen. Alku oli kiva kun sai heti päästellä menemään, hieman tökkäs toi 6-7 kohta sekä kasihypylle vienti vaaalui. Sama tuossa 13-hypyltä putkeen tuli melkoisen laaja kaarros. Ihan noissa kulmissa nuo esteet ei olleet tuossa kohdassa, enemmän tarjolla oli väärä pää ja puomi myös vähän jännitti lähteekö sinne. Loppu olikin sitten helppoa, hiton kontakti....Mut melko ok rata ohjauksellisesti. Niin ja keinukin meni tällä radalla reippaasti!

Ennen hyppäriä päätin että nyt mennään vaan, otan asenteen että ollaan vaan treeneissä, koska, taaskin: ei väliä miten menee. Ja luotan koiraan mm. kepeillä että hakee ne niinkuin aina. Lähtöön kolmoshypyn luo vastaanottamaan ja kierrä ja siitä vaan vauhdilla eteenpäin, kutsu kutosen yli ja mun edestä vaan kepeille lähetys ja hienosti hakee tommosenkin kulman. Siitä pari ihmistä radan jälkeen tuli sanomaan että aika hieno vienti oli. Tuossa lipsahti moni koira putkeen jos meni toiselle puolelle kutosta. Vastainen käsi taas unohtui ysiputkelle viennissä tai olis siihen valssinkin ehtinyt tekemään ihan mainiosti kun noin hyvin pystyi jättämään suorittamaan keppejä. En ajatellut ihan loppuun asti tuota tutustuttaessa rataan. Eli väärään päähän putkea. Loppukin vaan mentiin rennosti, pikkasen laajoja käännöksiä 17 ja 18 hypylle mennessä. Noista tuli mieleen että se saattaa kyllä tuolla sen takia tehdä laajempia kaarroksia kun se matto on hieman liukas. Fiksuna koirana ei halua rikkoa itteään? Kakkosten kisoissa oli pari kertaa lonkallaan tuolla kepeilläkin, nyt siellä on kyllä vanha matto laitettu mutta on se silti vähän liukkaampi kuin esim. omalla hallilla.

Hyvät kisat siis kaiken kaikkiaan, itsellä parempi fiilis koko ajan eikä ollut ihan niin pakko-onnistua fiilis kuin viime viikonloppuna. Ens kerralla vielä rennommin? Yritetään ainakin!


Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Ei se ollut ihan nätti nolla mut nolla kuitenkin. Ihme ettei tuomari antanut kielto tossa putkella (joka oli puomin alla)sillä Cassuhan pyöri siinä aukolla muutaman kerran. Joku oli ehkä vähän putkensuun edessä?
On se kivaa et tuomari on laittanut noi radat noin nopeasti nettiin.
tuija sanoi…
Joo, kuvittelin että se meni jo muttei mennykään ja sitten siinä pyörittiin...tai siis normaalisti olis menny eikä ihmetelly ja sitten mä olin edessä kun ei se mennykään ja sitten siinä pyörittiin...voi jestas. Itsekin ihmettelin ettei tullut kieltoa, mutta eihän se ylittänyt estelinjaa toisaalta.