Positiivisen ajattelun voima

Päätin että ajattelen eilisestä huonosti menneestä palkattomuus/kisanomaisesta treenistä vain hyvät puolet. Muuten ahistaa. Ja olin koiralle kyllä mahdollisimman epäreilu kun se odotti häkissä vuoroaan paikkamakuun jälkeen (autoon ei voinut viedä kun oli niin kylmä) että sen vire oli ihan liian korkea koko hommaan. Oma karmea virhe. Hullu nostin vielä virettä näyttämällä mahapullapurkkia ennen treeniä. OMG. Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, tästä näimme mitä nyt ainakaan ei pidä tehdä ennen koetta.

Äärimmäisen suuri plussa paikkamakuusta, heti ovella hallille tullessa oli provosoiva koira vastassa. Siinä rähähdys ja valkkasin paikan sitten niin että tuli yksi koira meidän väliin. Odotettiin aikamme kun kaikki asettui paikalleen, kehuin rauhallisella äänellä, malttoi odottaa pa:ssa eikä komentanut eikä pompannut ylös. Katseli sitä koiraa välillä, muistutin että katso! ja kehuin kun piti kontaktia. Meni siinä kuitenkin muutama minuutti, tosi hienosti jaksoi olla. Käskytys yksitellen, omasta vasta meni maahan. Mentiin Helin kanssa ulos, muut jäi sisään. Oli yhteensä viisi koiraa rivissä. Palattiin takaisin, aika 3 min. Olin aatellut tehdä ylipitkän mutta kun oli niin kylmä niin ei viitsitty. Hallissa onneks on kumminkin lämpimämpi kuin ulkona. Suurinpiirtein -10. Palattiin takasin, siellä se makas ja tuijotteli eteenpäin. Käskytys yksitellen ylös, omalla vasta nousi. Oli ollut rauhassa vaan, häiriötä kyllä riitti tässä osiossa. Yhden mahapullan sai lopuksi tästä kaikesta palkaksi. Hienoa!! +++++

Sitten yksilöliikkeisiin. Seuraamisessa positiivista oli kontakti, liikkeestä maahan meni splät ja liikkeestä seis pysähtyi heti ekassakin mutta uusin liikkeestä seis koska kääntyi paikaltaan katselemaan Jonnaa kun palasin luo. Uusittu meni ok. Luoksetulossa lähti ekalla, tuli vauhdilla eikä himmannut. Pysähtyikin. Tuli lopunkin innokkaasti. Noudossa ei varastanut, otti katsekontaktin ennenkuin annoin luvan hakea, palautti ok pa:han. Kaukoissa teki vaihdot ekalla, vilkaisi ekassa vaihdossa liikkuria mutta muuten ei. Liikkuri sivulla heiluttelemassa käsiä.  Ei liikkunut eteenpäin. Hyppy meni innokkaasti, istui ekalla ja palasi hyvään pa:han.

Kauheen positiivista tässä oli se että kaiken teki kyllä mahdollisimman innokkaasti vaikkei ollut palkasta tietoakaan missään välissä. Mennään nyt sitten tänään rauhassa hiomaan niitä pikkuvikoja kahdestaan että keskityn omaan tekemiseen ja siihen omaan koiraan ajatuksen kanssa.

Kommentit