Eka avon tokokoe

Lähdin testaamaan miten ne avon liikkeet kokeessa sujuu karmean treenimäärän jälkeen ;) No eihän se sujunut kuin kolmostuloksen edestä, nollattiin nouto ja kaukot. Istuminen katosi Cassulta muutenkin, liikkeestä maahan nousi vasta tokalla? Ehkä sitä myös jännitti ja hämmensi uusi paikka, kokeessahan ei olla syyskuun jälkeen oltu. Noudossa lähti hakemaan mutta matkalla löi jarrut pohjaan ja palasi takaisin maata nuuhkimaan? Haisteli aikansa ja tuli iloisena takaisin perusasentoon. Kysyin tässä kohtaa tuomarilta saanko käskeä uudelleen hakemaan että ei jäis semmosta huonoa mielikuvaa. Se oli heti että tottakai, en edes heittänyt kapulaa uudestaan vaan uudella käskyllä kävi hakemassa kauniisti ja aika vähällä kalinalla vielä palauttikin. Siis tosi paljon pienempi ääni kuin kotihallilla. Olis vissiin ihan kivat pisteet hellinnyt sillä suorituksella, yks belkkari nimittäin kalisti ja pyöritteli tosi paljon kapulaa, niin että tuomari oikein irvisti niin sekin sai seiskan tai seiska puoli. Tiedä sitten oliko osuutensa asiaan sillä ihanalla partacollienartulla mihin se iski silmänsä ja piippaili sen perään, oliko sen hajuja jäänyt just siihen kohtaan. Jonna sanoi mulle että enää et sitten päästä sitä haistelemaan mitään ihania naisia :) Tuomari sanoi että ihme juttu, ei siihen mikään toinen koira ole jäänyt haistelemaan. Varsinkin tosiaan kun sen toinen suoritus oli aika hieno. Kaukoissa nousi istumaan eka vaihdolla vasta kolmannella, maahan meni heti mutta toka kerralla ei noussut istumaan. No ne oli ne huonot asiat, sitten positiivisiin.

Paikkamakuu tosi rauhallinen, 10. Alussa katteli kyllä sivulle kun annoin käskyn ja vedin jo henkeä että helvetti se ei menny maahan ja annan uuden käskyn kun menikin onneks. Huh. Ulkona palkaksi pari lihapullanpalaa.

Valmistelut omaa vuoroa varten oli ihan vaan pa:ssa oleminen ja siitä palkkailin epäsäännöllisin väliajoin kun oli kontaktissa. Välillä vapautin ja oli maassa, jonkun kerran tässä haukahteli. Melko rauhallisena kumminkin mitä nyt välillä piippaili sen partiksen perään. Pitkää lenkkiä ei voinut pakkasesta johtuen tehdä mutta ei sitä tarttenutkaan näköjään.


Seuraaminen oli alkuun aika väljää, kontakti putoili hetkittäin. Täyskäännökset ja käännökset oikealle hyvät ja tiiviimmät. Käännös vasemmalle huono. Loppua kohti taas paransi kun alkoi keskittymään. Pa:t teki eikä mitenkään vinot ja kaukana vaan mun mielestä hyvät. Tuomari sanoi että muuten hyvä mutta väljyys pois. Pisteitä 8.

Liikkeestä maahan, muuten hyvä mutta ei tosiaan noussut ekalla. Äänensävy. Pisteitä 9.

Luoksetulon stoppi, lähti laukalla ja pysähtyi mutta valui sen minkä aattelinkin. Ei sentään tullut läpijuoksua, tuomari sanoi että vois se vähän nopeemmin pysähtyä, muuten oli hyvä. Tän hetkisen tason mukainen suoritus. Katoin videolta niin voisin sanoa käskyn aiemmin. Pisteitä 7,5.

Liikkeestä seis, tosi hyvä. Pisteitä 9,5. Seuraamisen väljyydestä varmaan puolikas.

Nouto. Otti katsekontaktin ennenkuin annoin luvan, lähti vauhdilla, oli melkein kapulalla kun sai päähänsä ruveta haistelemaan. Loppu niinkuin edellä kerrottu. Nolla. Joku oli Jonnan lähellä kommentoinut että ihan selvästi treenattu tunnaria sen kanssa, sekotti siihen. No eipä olla :)

Kaukot. Nollaksi siis.

Jäljellä oli hyppy ja mietin että näinköhän istuu esteen takana. Mutta tää menikin sitten ihan loistavasti, tuomari sanoi että hyvä rytmitys. Tää näytti kyllä tosi nätiltä videollakin. Tästä 10.

Yhteistyö 8.




Tajusin tätä kirjottaessa miksi se istuminen ehkä katosi. Viimeksi tehtiin hallilla sitä ruutua ja kun se istui maahan-käskyllä niin komensin kovaa maahan. Ajatteli varmaan että se on sitten väärin eikä nouse istumaan. Kyllä se niin pienestä ottaa tommosetkin asiat että saattaa olla selitys tälle.

Yhteenvetona; ne liikkeet onnistui mitä on treenattu kauemmin, ne mitkä on vielä vähän vaiheessa niin uudessa paikassa ei osannut, seuraaminenkin oli alkuun vanhaan malliin mutta loppua kohti parani. Luoksetulon stoppi oli positiivinen, siihenhän mä vasta pari päivää sitten keksin tavan miten saan pysähtymään paremmin ja pystyn edes treenaamaan sitä. Vaatii vaan siis uusien asioitten vahvistamista ja se että pääsee eri halleihin. Oma hallihan on jo kuin koti :)

Mikä oli ihan älyttömän hienoa oli Cassun asenne koko ajan, iloissaan teki mun kanssa. Vaikka tuomari jutteli välissä, ei tullut komennushaukkua kertaakaan. Kun lähdin siirtymään paikasta toiseen aloituspaikkaan niin en edes kattonut että tuleeko se vaan luotin että on se siinä. Tuli useimmiten ihan itse pa:han pyytämättä. Niin se treeneissäkin menee. Ja poitsu koko ajan kulki mukana ja vaan kyttäs mua että mitä seuraavaks tehdään? Ihana Cassu :) Palkaksi riitti se mun muka yli-innokas kehuminen mitä Jonna kyllä vähän nauroi. Pikkasen jäädyin siinä kehumisessa mutta kehuin kummiskin ja iloisena muistin olla vaikka ei mennyt ihan nappiin. Palkkautuu myös näköjään ylipäänsä "tehtävien" tekemisestä mun kanssa. Ulos kun mentiin ja olin antamassa mahapullapurkkia niin vähän ihmetteli että mikäs toi on, ei se edes odottanut että missä mun palkka? Asenteesta omat pisteet Cassulle 20+

Videon laitan kunhan saan sen latautumaan uudelle tietokoneelle, en tiedä mikä siinä tökkii.

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Hyvä te! Odotan innolla sitä videota.