Messariviikonloppu

Tänään käytiin esittäytymässä Helsinki Winnerissä, eikä se ihan huonosti mennytkään. Kävelyharkka oli tuottanut tulosta ja Jeccu esiintyi (ainakin omasta mielestä) tosi kauniisti. Hauska kun mentiin kehään niin kuulin kun tuomari sanoi kehäsihteerille että noista kolmesta valitsen sitten parhaat. Ja sattupa ne kolme parasta olemaan veljeksiä :) Junioriluokan voiton vei siis Lätsä ja oli tietenkin Helsinki junior winner, lisäksi pu 2 ja sai sertin ja toisena Tähti joka oli myös pu3 ja sai vara-sertin ja kolmantena Jeccu, mutta me ei sitä sa:ta vieläkään kerätty plakkariin. Kauheen tarkkana se tuomari kyllä oli (Marion ten Cate), aina kun katsoi Lätsää niin vilkaisi Jeccua ja vertaili niitä keskenään selvästi. Tykkäs kaikista kolmesta tosi paljon selkeästi, meidän kompastuskivenä oli vieläkin se massa. Ja kyllä se Lätsä on ihan selkeästi skrodempi ja hieman matalampi, muuten kyllä aikalailla samannäkösiä ovat heppulit. Pojat ovat muuten molemmat alfauroksia eivätkä oikeen meinanneet tulla keskenään toimeen, vähän piti äristä puolin ja toisin. Tähden kanssa ei ollu mitään ongelmaa, sen kanssa pysty olemaan heti kaveria. Tuuni-tyttösen kanssa Jeccu vetikin tyhjässä kehässä illalla rallit kun odoteltiin isoa kehää...ainiin mut nythän mä menin asioiden edelle :)

Hienoja arvosteluja tuo poika kyllä saa, massanpuute on esteenä vielä. No aika tuo sitä lisää, Riikka siinä kehän reunalla sanoi että se on selkeästi semmonen mikä vaatii enemmän aikaa kehittyäkseen. On se kyllä paljon korkeampikin kuin muut pentueen pojat. Marjo sanoi että Lätsäkin oli mitattu 43-senttiseksi. Liisan Tähti-poika on pikkasen matalampi, eli varma medi ;) Tuomari kun kysyi Jecun ikää niin kun sanoin että vuoden niin varmisti vielä kun nostin pöydältä alas että eikö se tosiaan ole sen vanhempi? Siis joo hän nostatti pöydälle nuo, en tiiä isommista uroksista että miten ne siihen pöydälle ees mahtuu :O

Tässä arvostelu:
" 1 year, masculine dog. Correct size. Nice broad skull. Good length of muzzle. Dark eye. Bit open front angulation. Should drop in body. Hind angulation ok. Croup is slightly steep. Moves light footed and springly. Light bone for size."

eli suomennos:
"Vuoden vanha maskuliininen uros. Oikean kokoinen. Hieno leveä kallo. Hyvä kuonon pituus. Tummat silmät. Hieman avoimet etukulmaukset. Pitäisi saada massaa. Takakulmaukset ok. Lantio on hieman jyrkkä. Liikkuu kevyesti ja iloisesti (? mitenkä ton suomentais?). Kevyt luusto kokoisekseen."

Sitten jännitettiin sitä että josko Tuuni vielä erin saa niin sitten mennään sinne kasvattajaluokkaan. No saihan se nätti tyttö tietenkin sen mutta ei heillekään sa:ta, ihmeteltiin kyllä miksi koska Tuunin arvostelu oli kaikkien meidän koirista upein!

Ja sitten mullapa tulikin pienimuotoinen katastrofi siinä, kävin ulkosalla Jecun kanssa ja kakka tarttui karvoihin eikä sitten millään irronnut. Ei ollu löysää ettei siinä mitään mut kun ei irronnut niin ei-ja minä muovipussilla sitä kiskomaan ja littaantuhan se sinne perskarvoihin ku terva. Voi saatana ja sinne kasvattajaluokkaan menossa...äkkiä pesulle siihen seinustalla olevalle lavuaarille. Jeccu olkapäälle ja takapää sinne lavuaariin vaan. Olipa kivaa. Sain sen pestyä ja sitten pyyhkeellä hieromaan kuivaks niitä karvoja että kehtaa vielä kehään mennä. Onneks suurimmaks osaks kuivui, eikä tuomari enää kosketellut sen enempiä sitä takaosaa. Siinä sitten törötettiin ja jännitettiin taas :) Kovasti se tuomari kaikista tykkäs, ihanan arvostelun antoi mikä on sitten tässä:

"Excellent breed group. All very typical. Nice broad skulls. Good length-height. Very happy in the move. Two and two very similar in type."

Ja suomennos:

"Erinomainen roturyhmä. Kaikki erittäin rotutyypillisiä. Hienot leveät kallot. Hyvä pituus-korkeussuhde. Erittäin iloisia liikkeessä. Kaksi ja kaksi erittäin samanlaista."

Eli rotua tuntemattomille niin päällä on aika iso merkitys tässä meidän rodussa. Sen takia nuo kallot aina mainitaan. Kaksi ja kaksi olivat Tuuni ja Tähti, musta-harmaita hieman pienempiä ja sitten meidän alfat mustavalkoiset Lätsä ja Jeccu. Tuomari rupesi siinä kyselemään että missä breeder ja minä huutelin Riikalle että voisko se kasvattaja tulla sieltä kehän reunalta hakemaan palkinnon :) Kehui kovasti Riikkaa että nice work! Ja jotain muutakin mutta ehti unohtua mitä se sanoi siinä hötäkässä mitä tänään on ollut. Ehkä Riikka ite muistaa :)

Ja sitten odotettiin ja odotettiin ja odotettiin sitä isoa kehää. Seistiin siellä hemmetin kokoomishallissakin iäisyys missä tuomari kävi esiarvostelemassa ketkä pääsee jatkoon ja ketkä vaan juoksee sen ison esittelylavan läpi. Kävi siellä joku tyttö mandariinit jakamassa kaikille sentään. No ei schapet oikein noissa pärjää eikä varsinkaan kun siellä on 4 vuoden ikäistä kakaraa mitkä oli jo aika kyllästyneitä tohon hommaan. Oltiin oltu paikallaan vaikka kuinka kauan ja sitten kun lähdettiin juoksemaan niin sitä tosiaan juostiin :D Jälkeenpäin jokainen sanoi ettei saanut koiraa menemään yhtään nättiä askelta, Jeccu ainakin kirmas ku aropupu ja sormet oli jo verillä sen ohuen narun kanssa niin annoin lopulta mennä vaan. Eipä hirveesti ehtinyt valoja ja musiikkia ihmettelemään. Marjo siellä jotain hassua oli vielä tehnyt mutta enpä kerro enempää kun ei kuulemma saa ;) Videohan on kyllä mun....Nauraminen meinas muuttua jo hysteriaksi jossain vaiheessa, hauskaa oli pohjosen tyttöjen kanssa, kiitos kaikille!! Huomenna uusiks ja katotaan kuinka sitten käy. Liisa ja Marjohan siis lupas että huomenna on mun ja Seijan vuoro saada sa:t ;)

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Paljon onnea hienosta arvostelusta.
Liinu ja Prikka sanoi…
Oi onnea Jeccu ja muut sisarukset hyvistä arvosteluista! Täällä ollaan kasvattajasta ja pentuesisaruksista ylpeitä! Oon tuomarin kanssa samaa mieltä että mitä oon näitä kuvissa ja livenä nähnyt niin mittasuhteet on mun silmään just hyvät :)
tuija sanoi…
Kiitos tytöt! Toivotaan että tanskalainen täti tykkää yhtä paljon :) Liinu kehiin vaan kanssa!