Pennut 5,5 viikkoa

Pentuset senkun vaan kasvaa, ja lähdön hetki lähenee. Tänään tulevat vielä toisen uroksen ja nartun uudet ihmiset heitä katsomaan, ja nythän niissä sitä katsottavaa enemmän tosiaan onkin. Ollaan oltu puolen tunnin-tunnin rupeamia ulkona, kun ne jaksavat olla pidempään hereilläkin. Rappuset mennään itse ylös ja alas kun ulos lähdetään. Niitä on kokonaista kolme matalaa askelmaa, siinä on hyvä harjoitella liikkumista. Ne on saaneet juoksennella takapihalla kokonaan vapaana, kyllä niiden perään ehtii kun kuitenkin koko pihakin aidattu. Takapihalla tottuu taas autojen/moottoripyörien yms menopelien ääniin, siinä kun tie ohi kulkee. Ja on suosittu kahvipaikka motoristeillekin vieressä. Imurillakin ne saa suurinpiirtein työntää pois edestä, ja sitten närkästyneenä katsotaan että mitä siinä meidän leikkejä keskeytät. Grilliritilän päällä kävelty, metallista ruokakuppia kolisteltu pitkin keittiön laattalattiaa ja semmoista pikku kivaa. Ääniherkkiä pentuja ei ole meiltä tainnut lähteä maailmalle ;)


Ne ovat nyt olleet kaikki keskenään jo jonkun aikaa, siis meidän aikuisten koirienkin kanssa. Hyvin sujuu yhteiselo, saa siinä samalla vähän oppia koirankieltä. Eikä noista kukaan nyt niitä syö, ilmoittavat kyllä jos ei tartte ihan iholle tulla. Cassunkin viimekertainen yhtäkkiä alkanut ällötys pentuja kohtaan saattoi johtua kivusta, tai siitä kun niitä oli niin monta, ja ne tosiaan olivat kuin hunnilauma.

Ruokaa ollaan maisteltu kaikkea mitä aikuisillekin menee kuppiin, siis eri lihoja nappuloiden lisäksi. Hyvin kelpaa ne lihat, nappulat ei niinkään. Yksi pönttö kyllä ne aikuisten kuivat nappulat vetelisi menemään, mutta en vielä ole uskaltanut antaa syödä, kun ei ne vettä osaa juoda tarpeeksi.

Minnakin (Rockriver´s) kävi katsastamassa pentuset eilen, otettiin sitten 5,5 viikkoisten posekuvat. Kelpasi ne pennut hänellekin ;) Hänen luonaan siis kasvoi Lumikuonon E-pentue, eli pentusten isä Hessukin. Harmaat edelleen suurimmat, ruskea aavistuksen pienempi ja kevyempi. Painot maanantaina porukalla 3150-3120-2720. Ette arvaa kuka oli painavin...Nämä ovat koko ajan painossa viikon edellisiä pentueita edellä.


Englalle tosiaan on ajateltu toisiakin pentuja, ja ne saattavat tullakin jo ensi kesänä. Uroskin on jo katsottuna, se on sellainen ukkeli johon ihastuin ensi näkemältä muutama vuosi sitten. Avoin ja iloinen luonne, ja myös Uros isolla U:lla. Siitä sitten lisää tuonnempana. Että jos Enkun seuraavat ipanat kiinnostavat, voi säpoa laitella tulemaan.

Kommentit