Keskiyö-pentue 3 viikkoa

Kyllähän tämä aika menee hurjan äkkiä, pentuset jo kolmeviikkoisia. Ja täytyy kyllä sanoa, että onpa muuten sitten hemmetin helppoa kun niitä on noin vähän! Jo tässäkin vaiheessa, saati sitten kun alkavat kunnolla liikkumaan. Nukkuvatkin niin sikeästi, kun maitobaarista saa jokainen ihan varmasti oman osansa. Ja ihan pikkasen ylikin. Painot nimittäin tänä aamuna: narttu 1875 (!!!), harmaa uros 1775 ja ruskea uros 1700 grammaa. Edelliset painoivat neliviikkoisina tuon verran. Mutta kyllä ne hyvin kävelevät kuitenkin :D

Kohtahan ne parhaat hetket alkavat, kun pennut alkavat tosissaan liikkumaan ja leikkimään. Nyt ne jo ovat vähän tapailleet "puremista" ja tapporavistelua pikku lelujensa kanssa. Haukkuvat ja tutkivat maailmaa, on se niin hellyttävää kun ekaa kertaa rapsutetaan korvaa, ja ravistellaan. Muristakin ne kyllä osaavat, varsinkin se narttu...Korvatkin alkavat kuulemaan, selkeästi eri äänet kiinnittää huomion. Enää ei voi salaa hiipiä pentulootaan kurkistamaan, heti nousee päät ylös :D Eilen illalla sain otettua pentusista muutaman räpsyn pentuhuoneen lattialla.










Loppuviikosta tuleekin jo ensimmäiset vieraat pentuja katsomaan, Reijakin jo malttamattomana odottelee torstaita varmasti :D Rakennetaan pihalle tällä viikolla pentuaitaus, niin saadaan ne ulkoilemaankin säitten salliessa. Sitten taas kaivataan pentujen lällyttelijöitä, tottuvat siinä niin hyvin käsittelyyn muittenkin toimesta. Vinkvink vaan, ja aikaa "varaamaan". Ensi viikosta lähtien, arkena päiväsaikaan kelle sopii, niin tervetuloa!

"Työnimiä" näille ei ole tullut keksittyä ollenkaan, kun ne ovat niin helposti erotettavissa. On narttu, ruskea uros ja harmaa uros. Tosin nartun tuleva nimi on jo tiedossa, mutta sitä ei julkisteta ennenkuin uusi omistaja sen tekee :) Tyttö lähtee Pyhtäälle, ja menee sijoitukseen ilokseni. Narttupentua on odoteltu siellä jo kaksi vuotta, ja mielellään ottavat sijoituskoiran. Mahtavaa, tuo tyttö on kyllä luonteeltaan sellainen, että olisin ottanut sen itsellenikin mielellään. Harrastavaan kotiin menossa, ainakin rallytokoa ja koiratanssia tiedossa. Pojat lähtevät toinen Ouluun ja toinen Helsinkiin, mutta vielä ei ole päätetty kumpi minnekin. Niistä en kyllä itsekään tiedä kumman ottaisin, toisena päivänä toisen ja toisena toisen :) Pentutestikin tehdään taas Liikasen Kirsin toimesta, hauska nähdä mitä hän näistä pennuista tuumaa. Se on varattu 6.9. perjantaille.

MyDogDna:kin tehdään kaikille pentutarkin yhteydessä, testikitit on jo tilattuna. Saa samalla sen HUU-kantajuuden tietoon, Englahan on terve-ei kantaja, Hessu terve kantaja.

Juju se on ollut jo pentuhuoneessa pentuja "hoitamassa", olipa ihana nähdä miten rauhallisesti ja lempeästi se niihin tutustui, ja niitä kohteli. Se se varmaan on yksi onnellisimmista, kun pennut tosiaan lähtevät liikenteeseen. Saa leikkiä ihan mielinmäärin niiden kanssa. Taidanpa nyt mennä sitten seuraavaksi katsomaan, mitä siellä lootassa kiljutaan....jokuhan se nyt ärsyttää.

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Olen vieläkin niin iloinen et tyttö muuttaa Pyhtäälle. Toivottavasti nartusta tulee edes vähän samanlainen kuin mun tytöt ovat sillä niihin tämä uusi schapeomistaja on tottunut. Ja miksi ei olis yhtä suloinen ja ihana kuin mun tytöt. Toivottavasti meidän aikataulut kohtaavat viikonloppuna ja minäkin pääsen katsomaan pentuja. Ihanaa kun tietää ettei mikään heistä tulee meille. Vaikka ovatkin tosi ihania.
tuija sanoi…
Kiva kun kävit katsomassa! Kyllä nartusta tulee tomera tyttönen, tosin ei varmaankaan kovin pieni ;)