Superpentu ja häiritsevä ohjaaja


Eilen meillä oli vuorossa juoksemista ja irtoamistaidon vahvistamista. Oikeenkin sopivaa treeniä meille :) Päätin että kutosen jälkeen palkataan, kyllä me sinne asti osataan. Eli tarkoitus takanaleikata putkelle, että kääntyy kutoselle. Eli jätin lähtöön, lähdin juoksemaan ja vapautin lähellä kakkosta, ja se kaahas ohi jo kolmosen kohdalla :D Ja tämä onnistui kerrasta! Ihan superpentu!! Meni edellä putkeen, ei kysellyt, haki kutosen myös kyselemättä. Mä kyllä häiritsin hidastamalla tuossa ennen putkea, Lotta sanoi että etenet rohkeasti vaan, kyllä se sinne putkeen menee kun ei ollut aiettakaan muuta tehdä.

Sitten jatkettiin putkesta 5-8, mä ekalla kerralla olin aaaaivan liian hidas ja kaahotti muurin jälkeen suoraan kun joku ei kerinnyt mitään ohjausta tekemään.  Tarkoitus oli siis irrottaa kutoselle, ottaa muurin yli persjätöllä ja muurin jälkeiselle hypylle mietittiin ohjausta, päällejuoksua se ei osaa, joten vastis ja ihan peruspyöritys kokeiltiin. Ysi piti vielä jatkaa ohjauksella, ja siihen palkattiin, kun kepeille ei tietty mennä. Jäin vaan kiljumaan siihen ja ihastelin että se otti taas kutosen, ja persjättö olikin sitten ihan myöhässä. Joten seuraavalla otolla mä heitin sen kutoselle, lähdin täysillä tekemään sitä persjättöä ja sitten vastis. Lotta sanoi että sä kyllä todella tehokkaasti häiritset Jujun tekemistä, lähetät hypylle ja järkyttävä kiihdytys karkuun ja silti se suorittaa esteen! Ihan loistava häiriönsieto noin nuorella koiralla. No, ehkäpä se on tottunut kun ohjaaja on aina tämmöinen selittäessäkin huitova ja suurieleinen, niin ei ole niin suurta totuttelua tuolla agilitykentälläkään :D Tätä kohtaa kokeiltiin siis vastiksella, ja ihan peruspyörityksellä, molemmat toimivat ja reagoi hullun hyvin.

Sitten tehtiin pikkupätkä 11-13, takaakierto (onnistui hyvin!) valssi ja irtoaminen hypylle 13. En siis ollut lähelläkään, tuolla putken alkupäässä ja se vaan kääntyi ja irtosi hypylle. Estehakuinen jo nyt! Hypyntarjoamis-treenit siis kannattavat ehdottomasti, sehän viimeksi teki ne jo tosi kaukaa, varmaan neljän-viiden metrin päästä.

15-18, taas aloitettiin takaakierrolla mutta toiselta puolelta, valssi 16 ja kääntö 17 putkelle ja haku pimeään putkikulmaan ja sekin onnistui ilman mitään ihmettelyjä!

Lopuksi tuo ympyrä 20-26, persjättö putken ja 24 väliin, ja loppusuora. Tässä kiljuin jo putkeenmenon jälkeen niin, että jäi tuo vika hyppy ottamatta, kun taas onnistui ja Juju jopa korjasi itse linjansa putkeen, kun joku taas häiritsi koiraa olemalla sen edessä kun on hidas :D Joten kostoksi ohjaaja joutui juoksemaan tämän toisen kerran, ja olin parempi ja kiljuin vasta maalissa :D Kun siis Jujun kanssa tosiaan juostaan, eikä himmailla.

Mitkä asiat hämmästytti mut ihan totaalisesti, ja aiheutti ihastusta:
- lähdöstä kiihdytys ja esteiden hakeminen, ei kaahottanut ohi mistään
- kutosen määrätietoinen suoritus
- kaikkien ohjausten osaaminen (takanaleikkaus, persjättö, vastakäännös, peruspyöritys, takaakierto) mitähän vielä jäi pois....se seuraa siis ohjausta ihan loistavasti, eikä vaan iloissaan juoksentele!
- pimeän putkikulman hakeminen
- ylipäätään estehakuisuus.

Asiat mitkä hämmästytti Lottaa:
- ohjaajan häiritsevä käytös radalla, ja koira siitä huolimatta suoritti esteet, ja jopa korjaa ohjaajan virheet :D

Ahhahahaaaaa. Tästä tulee hyvä! Nyt pitäisi mennä kuulemma epiksiin treenamaan, ihan vaan lähtöä, ja palkata muutamista esteistä. Ei kisaamisen kannalta, vaan koiran kehityksen kannalta. No jos sattuisi kerrankin A-Qilityn epikset niin että päästäisiin niin täytyy uskaltaa!

Ja arvatkaa mitä! Nyt meillä on oma Pomppaloikka-logo, aivan ihana Marika suunnitteli mun epämääräisten ohjeiden perusteella juuri mun tyylisen logon. Iloinen, loikkaava schape olkaa hyvät:Kommentit