Lahden ryhmis

Alunperin Lahden näyttelyssä piti olla tuomarina Elena Ruskovaara, ja varatuomariksi ilmoitettu Saija Juutilainen. Lopulta tuomariksi tulikin Tarja Löfman näyttelyyn ilmoitetun ison koiramäärän takia. Epäilin syvästi, että taas saadaan liian lyhyt-runko arvostelut, mutta ajattelin silti meneväni treenin vuoksi. Melkein jo Jecun jätin pois, kun se on oikeasti lyhyt, Juju mielestäni ei kylläkään. Ei toki mistään pisimmästä päästä sekään. Itse en ole ollut hänen kehässään, mutta seurannut kyllä, ja tiesin että sieltä tullaan T:nkin kanssa pois, jos koira ei ole rotumääritelmän mukainen. Koiria oli ilmoitettu 9, narttuja 6 ja uroksia 3. Ketyksi sain ihanan Sarin, jonka kanssa olen ihan ekassa koiranäyttelyssä käynyt vuosia sitten. Hänellä oli aiemmin vehnäterriereitä joiden kanssa näyttelyissä käytiin. Kun tilannehan oli tietenkin se, että nyt kun vetskuja oli vain yksi, ja oletin että junnunarttujakin (koska Pomppaloikka ja seuraava numero Jecun jälkeen). Tulee taas se lennosta-vaihto-tutuksi tämän parin kanssa :D Kameran jätin tältä reissulta jo kotiin, kun ei ollut oikein kuvaajaa, ja itse en kyllä millään olisi ehtinyt.

Ensin tietysti jännitettiin taas Paavoa, ainoa junnu-uros, sitten oli yksi avoluokassa ja tietty Jeccu vetskuissa. Petra esitti Paavon taas kauniisti, sai ERInomaisen mutta jäi ilman sa:ta. Syykin selvisi sitten kun menin kehään Jujun kanssa.....

Arvostelu tässä: "11 kk vanha, erinomaisen tyyppinen ja oikean kokoinen juniori. Hyvä purenta ja pigmentti, kallo-osan tulee täyttyä, hyvä otsapenger ja pään mittasuhteet. Hyvin täyttynyt runko ikäisekseen ja oikeat mittasuhteet. Hyvät raajat ja kulmaukset. Liikkuu ahtaasti takaa, sivulta erinomaisella askeleella ja asenteella. Etuosan tulee tiivistyä. Hyvä karvanlaatu, esiintyy kauniisti."

Sitten oli avoluokan uros, joka sai eh:n. Sitten Jeccu, ja tuomari vaikutti kyllä pitävän Jecusta. No Jeccu sitten saikin erin ja sa:n, ja oli sitä myöten PU1, sitä kehää ei tarvinnut tietty kirmaillakaan.

Jecun arvostelu. "8-vuotias, maskuliininen veteraaniuros. Hyvät mittasuhteet ja vahvuus. Hyvä purenta ja pigmentti, oikean mallinen pää, kaula voisi olla pidempi, hyvin kulmautunut edestä, niukemmin takaa, hyvä rintakehän muoto. Liikkuu ahtaasti takaa, sivulta hyvin, iloinen häntä."

Äkkiä vaihtamaan koiraa, sanoin jo aiemmin kehikselle, että mulla on sitten tämän vetskun jälkeen se junnunarttu että tulossa ollaan! Sarin kanssa nopsaan koirien vaihto, ja numerolappu pois ja eikun kehään. Toki tässä oli semmoinen kiireen tuntu, joten kehäänmeno ei ollut kovin rauhallinen :D Tuomaria nauratti, ja kyseli että kukas sähläri sieltä tulee? Tämä tuomari selkeästi piti reippaista ja häntä heiluen iloisesti esiintyvistä koirista, niinkuin schapeilla pitääkin.

Siinä kun tutki Jujua, kysyi että onko tämä sen toisen sisko? Minä sanoin että juu on, niin hän harmitteli että voi että kun hän niin kovasti piti siitä, mutta kun se tuli kehään, niin etuosassa on vielä pentumaisuutta. Naiset saa olla feminiinisiä ja siroja, mutta epäreilua kun uroksilla on samat luokat. Tästä sitten jonkun verran päättelin että ehkäpä hän siis pitää myös Jujusta :D No juostiin ja seistiin ja esiinnyttiin, ja Juju ei laukannut eikä peitsannut kertaakaan! Mentiin muuten ympäri, hetken edessä olon jälkeen eestaas ja ihan lopuksi vielä kolmio. Että kovasti hänkin liikutti koiria. Aivan tosi hienosti meni, mulla on Sarin ottama pikku videonpätkäkin tallessa ja hyvältä se kyllä näytti siinä. Mitä nyt kuulin mitä saneli, niin ainakin kerran kuulin jotain erinomaisesta. Ja sieltähän nousi punaista ja pinkkiä, jesh!

Jujun arvostelu: "11 kk vanha, erinomaisen tyyppinen narttu. Oikeat mittasuhteet ja sukupuolileima, hyvä purenta ja pigmentti. Tummat silmät, kapea kallo, hyvin kulmautunut, rintakehän tulee täyttyä. Hyvät käpälät. Hyvä häntä, kevyet, ulottuvat liikkeet, joiden tulee tiivistyä edestä. Erinomainen karvanlaatu ja rodunomainen käytös."
Arvostelutkin tulivat tosiaan eka kertaa nettiin, ja ne näkyivät jo heti yksilöarvostelun jälkeen! Siinä sitten mietittiin, että kummasta se tykkää arvostelun perusteella enemmän, Jujusta vai toisesta SA:n saaneesta nartusta, jolla mahdollisuus sertiin oli. Mutta molemmilla aika kiva arvostelu, että ei siitä uskaltanut mitään päätellä. Veteraanihan oli tietty Essi, joka on inttivalio ja suurinpiirtein aina roppi, jos vaan kehään tulee :D Että sen sertit on kerättynä jo monasti. Mari (Essin omistaja) tosin sanoi että kun hän näki että Juju tulee, hän heti tuumasi että jaa serti on sitten jo jaettu. No itte en ollut tuosta ollenkaan yhtä varma.

Samantien kun mentiin kehään, tuomari siirsi Essin ekaksi, ja sitten vaan juostiin toiselle laidalle kehää ja se oli siinä. Eli Juju oli toka, ja sai toisen sertinsä, juhuuuuuu!!!

Sitten taas äkkiä vaihtamaan Juju Jeccuun roppikehään, numerolapun kanssa taistelin että sain sen sinne hiton käsihommeliin. Mentiin sinne kehään sitten taas kiireellä ja Jeccu sivuluisussa :D Tuomari kiitteli että onpa teillä ihanan virkeitä veteraaneja. Nojuu, vauhtia kyllä piisaa! Essi sitten ROP ja ROP-VET ja Jeccu VSP ja VET-VSP. Vielä kun käveltiin kuvan ottoon siinä, niin tuomari sanoi minulle että "ne sinun junnusi ovat kyllä aivan ihania". Kylläpä jäi lämmin ja hyvä mieli tuosta kehässä olosta, myös kehäsihteeri oli erittäin miellyttävä ja iloinen ihminen <3 Sanoin sen myös heille, ihan kuin agilityssä kiitellään tuomaria mukavista radoista niin sanoin että oli kyllä miellyttävä olla kehässänne. Aivan ihanaa oli myös saada Sari mukaan, ja tavata pitkästä aikaa. Ja taas niin kiva jutella mukavien schapeihmisten kanssa se muutama sananen edes. Mukava näyttelypäivä kaikenkaikkiaan!

Saatiin ständillä otettua kuvatkin tyypeistä. Juju päätti että nyt on päivä täys, minen istu :DKommentit