Jujun aksailuja

En ole yhtään Jujun treenejä kirjaillut ylös, joten tehdäänpä kertarysäyksellä tuo tähänastinen kausi Lotan VAU:n treeneissä. Hahmottaa paremmin itsekin, missä edistytään ja mikä vaatii huomiota. Jos nyt jo alkaisi vähän suunnitelmallisemmin itsekin tekemään. Mä olen nyt lähinnä täysin heittäytynyt Lotan hoteisiin, aatellut että eipä tartte itse miettiä mitä sitten seuraavaksi :D Yksinään kun on käyty, on vahvistettu edellisellä kerralla tehtyä, tai sitten ihan vaan suoraa baanaa, että pääsee vauhdin makuun. Myös esteen tarjoamista, ja pari kertaa kontaktitreenin alkua. Tämä pitää nyt ottaa tehokkaampaan treeniin, kun alkaa vuosi olla ikää. Kontaktiesteitä en meinaa opettaa ollenkaan ennen luustokuvia, enkä keppejä, eikä meillä tosiaankaan ole kiire. Opetustyylit olen kyllä jo päättänyt, kunhan niiden aika on. Hypyille ollaan vaihdettu bumperit rimaan joku kerta sitten, eikä tuo rima nyt kovin paljoa sitä bumperia korkeampi olekaan.

Luustokuvista puheen ollen, ne meinataan taas porukalla käydä otattamassa huhtikuun huitteissa. Muutama menee lähempänä kotiaan, mutta kaikki Peikkosetkin kyllä kuvataan, josta ihan älyttömän suuri kiitos kaikille kasvatin omistajille jo etukäteen!! Olette mahtavia <3 Niin arvokasta tietoa kasvattajalle, ja tietenkin yhtä tärkeää oman koiran terveys on myös sille koiran omistajallekin.

Sain Jujusta aksakuvia, kun pyysin (pakotin) Sannan kuvamaan kerran omatoimitreeneissä. Kiitos Sannalle!

Tässä hyvin huomaa, miten ohjaus myöhässä, kun koira kääntyy putkesta ohjaajaa kohden. (Käsi näkyy kuvan oikeassa yläreunassa.)


 Tässä sama tilanne, koiralla tieto ajoissa mihin mennään, ja se kiihdyttää suoraan putkesta hypylle.


Noin muuten, Jujussa on hirveästi samaa liikkumisessa kuin Jecussa. Se kääntyy ja reagoi todella nopeasti mun liikkeeseen. Että taas on ohjaustyylin vaihto edessä Jipon jälkeen....Fyysisestikin se on erimallinen, inasen lyhytkroppaisempi jonka takia liikemallit erilaiset. Fyssarin käteenkin sen lihakset tuntuu kuulemma samanlaiselta kuin Jeculla. Jippo taasen tuntuu kuulemma samanlaiselta kuin partacolliet, mitä sitten lie tarkoittaakaan :D Noinniinkuin muuten, niin nuo kaksihan liikkuvat silleen että heti kaikki irti, ja Jippo fiksuna paimenkoirana ravaa rauhassa pitkät lenkit (vaikka ottaahan sekin spurtteja, ja metsässä se kyllä pääsee Jujua karkuun vielä, kun on taitavampi kropankäyttäjä. Suorilla ei puhettakaan.) Onhan tuon liikkeellelähtökin ihan eri luokkaa, lähtee just samallailla kuin Jeccu, täysiä vaan! Lotta siellä pentukurssilla sanoi, että hän ei koskaan tiedä, lähteekö se oikeaan suuntaan, kun lähdössä heittää pään taa ja lähtee silleen rynnimään. Aina se oikeaan suuntaan kuitenkin lähtee. Alla tyylinäyte tästä, kiihdyttelee putkesta tullessa :D Ja ihan perusjeccuilme.


Sitten ostin tuommosen pallon, minkä sisään saa namin. Ja siitäpä tulikin hyvä palkka, sitä on hyvä heittää ja toisaalta myös jättää etupalkaksi. Hyvin kelpaa! Tosin tuo on kyllä oikeasti aktivointilelu, pitää jossain vaiheessa ostaa se tuohon ihan tarkoitettu lelu, tässä alkaa jo nyt nuo tarrat kärsimään käsittelystä ;)


Sitä voi repiä...
..ja heittää

Pallo avonaisena maassa.
Ja tässä kuvaa siitä kontaktitreenistä. Aiemmin aloitettu vaan silleen, että kun käy koskemassa naks-ja palkka. Mulla oli tuo yksi kerta mukana, ja Lotta hyvän selityksen kera kertoi miksi olisi paras että a) koskee siihen takajaloilla, ja b) ponnistaa siitä täysiä liikkeelle. Tämän Juju osaa jo aika hyvin, vaikka paristi vasta tehty. Toivottavasti tekniikka siirtyy aikanaan myös sinne puomille.Tässä Jujun leijeröinti ja irtoaminen yhdeltä kerralta kun sain otettua pikkuvideon.
Uusi taito, ei oltu tuota ennen tehty, ja vaatii tietysti vielä paljon treeniä. Mutta väläyttelee se ajoittain osaamistaan, ja potentiaaliaan. Ja intoaan. Tämmöstä jälkeä yksi kerta:


Reikä huulessa, seuraava ilopomppu osui nenään, ja siitä tuli sitten mustelma...että eiköhän tämä Jujun laji ole :D

Niinjuu, ja lopuksi ne treenit mitä tehty. Loka-marraskuussa muutama kerta taukoa, Juju juoksuhoidossa ja Jippo korvasi yhden kerran. Tokihan me ei mitään ratoja yritellä, osissa tehdään tai sitten ihan vaan esteosaamista.

3.10.

10.10.

17.10.

24.10.

29.10.
7.11.

14.11.

21.11.

28.11.
5.12.

12.12. Samin veto

19.12
2.1.
Näistä mä löydän itselleni ne treeninaiheet, muistuttelen mieleen mitä tehty ja mitä pitäisi tehdä. Missään nimessä en ala tekemään kokonaisia ratoja pitkään aikaan, ihan muutamaa estettä ja suoria vaan jos enemmän esteitä haluaa. Erikoisesteitä kokeiltiin eilen, okseri ja muuri tuli ekaa kertaa, rengasta ollaan tehty pingpongina, se ei onnistu vielä niin että minä liikun häiriönä. Pituus ei ongelma, se ollaan esitelty, mutta ei sen enempää treenattu. Suunnitelma jää nyt taas myöhempään hetkeen, meni tämän kirjoittamiseen ja koostamiseen sen verran aikaa, että taas pitää mennä, morjens! Muistakaa turvallisuus treeneissä nuorten koirien kanssa!

Kommentit