Kisakauden aloitus

Viime viikonloppuna oltiin Porvoossa, tuomarina taas Mika Kangas. Jälleen kivoja ratoja, ei menty kuin kaksi agirataa, vaikka olisi ollut peräti neljä rataa tarjolla. Syystä että tuolla nykysysteemillä kisapäivien odottelut venyy ihan hullun pitkiksi, ja piti yöksi mennä töihinkin. En kyllä tosiaan ymmärrä, että jos medejä on liki 40, niin minkä hemmetin takia sinne pitää änkeä minit väliin, jolloin ratojen välit on ihan naurettavan pitkiä. Minejäkin kuitenkin yhteensä reilu 30. Jos ne mentäisiin samaan malliin kuin ennenkin, (mini-medi-maksi esim.) niin eihän siinä ole uusien luokkien takia kuin kaksi rimannostelua lisää. Ai että ärsyttää. Varsinkin neljän radan kisoissa.

No joo, mutta tässä ratapiirrokset agiradoilta.Eka radalta jopa video yllärinä, kiitos Marikan kaverin. Marikalle löin kameran käteen, ja pyysin ottamaan valokuvia. Muutama kiva osuikin etsimeen. Kuten videolta näkyy, sorruttiin keppivirheeseen, Jippo tulee pois tokavikasta välistä, vaikken tee kyllä mitään omituista siinä. Pitkä treenitauko näkyy tuossa, välittömästi sorrutaan vanhoihin virheisiin. Ja joo, olihan sillä juoksut justiin tärppipäivillä, että saattaahan niillä olla osuutta asiaan....Puomin jälkeisen hypyn kääntyy toisinpäin kuin piti, tulee pidempi matka siitä, mutta eipä sillä enää väliä. Ja joo, kiva noitten juoksujen kanssa, oltiin lähtövuorossa vissiin kolmantena, ja minä hain koiran, unohdin laittaa ne pirun housut, ja eikun takasin, ja siellä jo huudetaan radalle. Alkoivat kuuluttamaan että tämä koirakko pois, ja minä juoksen hulluna lähtöpaikalle, että ei olla kun täältä tullaan! Joten esteellä 3 jalat ihan hapoilla jo :D Seuraavalle radalle mentiin vähän rauhallisemmin...


Toka rata yhtä mukavalla profiililla, Jipolla riitti intoa radalle +28 helteestä huolimatta. Tällä radalla sitten taas sorruttiin puomin kontaktivirheeseen. Voi huoh. Muuten sujuva rata.  Kuvista päätellen ihan hauskaakin oli radalla. Alun pituudelta putkeen menossa. Sitten tosiaan kävin hakemassa kisakirjan, ja jätettiin ne hyppärit väliin. Onneksi tuolla Porvoossa pääsee uittamaan koiran, oli nimittäin ihan karsean kuuma, sellainen märkä rätti naamalle-helle, kun ilmastoidusta autosta tuli ulos. Arvostan kaikkia kisapaikkoja missä uimaan pääsee, tommosen karvakoiran kanssa.Eilen sitten suunnistettiin Helsinkiin Hau:n yökisoihin. Tarjolla Minna Räsäsen agirata ja Sari Mikkilän hyppäri. Nää kisat sitten taas menikin kovin noppelasti, radat peräkkäin ja toinen ulkona ja toinen hallissa. Eka rata vähän kimurantimpi, selvittiin hienosti kunnes joku ei ohjannut kunnolla, tai oikeastaan ottanut haltuun, ja Jippo meni väärään päähän putkea (ja ehkä ajatus oli jo nollassa, kun selvittiin sekä kepeistä että puomista). Puomia päästiin vähän treenaamaan radan vieressä lämppäesteillä. Tosin himmasi nyt puomia aika reippaasti, mutta ajatus oli hyvä. 

Hyppäri oli tosi kiva, juostavan sujuva, tein persjättöjä, enkä puoleen aikaan nähnyt koiraa olleenkaan. Mustaa vaan vilahteli silloin tällöin :D Kepeille mentiin hyppysuoran jälkeen pituudelta ysikympin kulmaan, ja tähän loppui osaaminen taas. Jippo pyöri että mitkä kepit, ikinä kuullutkaan, en tiiä mitä semmoinen sana edes tarkoittaa. Ensin pyöri mun vieressä, sitten esteen edessä, oli lähdössä ihan toiseen suuntaan, mutta onneksi liikkui koko ajan, eikä sinänsä ylittänyt esteen linjaa. Kun olin nimittäin ihan varma, että saatiin tästä kieltovitonen. Mutta ei. Joka selvisi siinä vaiheessa, kun odottelin kisakirjaa, että päästään lähtemään kotiin, eikä sitä vaan tule. Lopulta kysyin, että näkyykö teillä tuloksia muualla kuin toimistossa, niin ei, mutta tollerinetistähän ne löytyivät ja nollahan se olikin! Ja olin jo mielessäni kiroillut koko hiton keppivirheet alimpaan helvettiin. Hih, olipa iloinen ylläri! Ja onneksi Jippo on kuitenkin niin ripeä, että vaikka siinä meni monta sekuntia hukkaan, niin ehdittiin aikaankin reilusti. Joten, eka sm-nolla plakkarissa!

Eli kahdet kisat joissa neljä rataa yhteensä, kaksi vitosta, yksi hylly ja yksi nolla. Virheet edelleen kepeiltä tai puomilta, ja mun yksi ohjausvirhe. Että sehän kertoo mitä sitä tässä seuraavat viikot treenataan. Kyllähän ne sieltä äkkiä taas muistuu mieleen. Vaatii vaan hirveästi ylläpitoa näköjään Jipolla nuo taidot. Seuraavaksi ärisemään Artjärvelle, oman seuran kisoihin, tuu siekiin! Koiran uittopaikatkin olemassa ;)

Kommentit