Pennut jo 6 viikkoa!

Samalla otsikolla aloittanut jo viikko sitten, tietty sillä erolla että "jo 5 viikkoa!" Eipä ole ehtinyt blogia päivittämään....No mutta, mitäs sitä on pentusten kanssa puuhattu. Lisäruokaahan ne ovat syöneet (tähän asti pääsin eilen aamulla, ja taas yritän jatkaa...) jo monta viikkoa, ja maisteltu on kaikkea. Pohjana nappula, ja lisänä erilaiset lihat. Kaikki mitä on maistatettu, on kelvannut. Parasta taisi olla joku sikamix, mikä katosi pallomahoihin alta aikayksikön. Syöty on lammasta, kanaa, nautaa ja sikaa, sekä noita sekoituksiakin sitten. Mikään ei pistä masua sekaisin. Pääasiassa nappula ja  (rasvainen!) sika-nautajauheliha.

EDIT. Unohdin merkata painot! Eli 6-viikkoiset painavat:

-narttu 1                 2740
-uros 2                   3072
-uros 3                   3120
-uros 4                   3006
-narttu 5                 2400
-narttu 6                 2880
-narttu 7                 2750.

Kynsiä on leikelty, matolääkkeet nyt syötetty kaikki, mitä täällä syötetään. Eli 2,4 ja 6-viikkoisina. Sitten taas ennen rokotuksia tulevat madotukset tietty. Tuon matolääkkeen jälkeen seuraava kakka on aina löysä näköjään. Jipii. Mutta nopsaan sen jälkeen mahat palautuu, jo seuraava tuotos on normaali.

Ulkoilemaan alettiin viime viikolla, nyt on ollut niin hiton kovat pakkaset, että jäänyt ulkoilu vähälle. Onneksi oli jopa suojakelit yksi päivä, ja silloin oltiinkin pidempään pihalla. Ollaan kyllä joka päivä käyty perjantaista lähtien, mutta lyhyitä aikoja kerrallaan. Aika pian ne rupeavat hillumisesta huolimatta tärisemään kylmästä. Ja kun pitää tietty sinne lumihankeen mennä kiipeilemään, niin onhan se kylmä. Tämä harmittaa kyllä näitten talvipentujen kanssa, että niiden ulkoilu on näin vähäistä. Olishan se nyt kivempi ulkona riehua. (ja nukkuisivatkin paremmin, eivätkä herättäisi klo 1.17 yöllä, kun pitäisi tehdä jotain....) Nukkuvat tuossa "leikkikehässä", ja muuten juoksentelevat vapaana pitkin taloa. Paitsi vierashuoneessa, missä liikaa johtoja.

Muutaman ulkokuvankin sain näppästyä:

Paavo (Trolls Royce). Se vaan on ihan loputtoman nätti <3

Jee ulkomaailmaan!!

Myy (Good Golly Miss Trolly)

Edessä Saimi (Trick Or Troll), takana Ruuvi (Lilla Trollboll)

Ruuvi

Ruuvi ja Tuure (Trolling Stone)

Jippo ja Juju <3

Tuure

Elmo (Rock-N-Troll) vetää Paavoa korvasta :)

Elmo
Ja Cassu-parka päätti että nyt en kestä tätä hunnilaumaa yhtään, eikä se pysty olemaan samassa tilassa niiden kanssa ollenkaan. Raukka ensin kantoi niille lelujakin, kun olivat pieniä eivätkä vielä leikkineet, mutta nyt ne on totaalisen nounou. Joten aina kun pennut ovat hereillä, se joutuu olemaan koiraportin takana vierashuoneessa. Eihän ne tosin ole hereillä kuin tunnin kerrallaan, mutta onhan se vähän harmillista. Jeccu taas tällä kertaa kykenee olemaan ihan ok niiden kanssa, onhan ne vähän ällöjä, mutta se käyttäytyy järkevästi. Cassu ei uskalla edes kehän ohi ulos. Jos kädessä pitää pentua, ja näyttää sitä Cassulle, se kyllä haistelee, ja on ihan ok, mutta jos yksikin pentu on maassa sen lähellä, niin se rähisee ihan kunnolla. Toivotaan että hyväksyy Jujun kuitenkin. Eiköhän., kunhan muut pentuset lähtevät omiin koteihinsa, niin ei ole kuin yksi piraija kiusaamassa.

Otettiin taas posekuvatkin kuusiviikkoisista, ja tein niistä kollaasit.


tytöt
pojat
Täytyy kyllä sanoa, että eipä kaduta yhtään se pitkä Ruotsin reissu! Olen todella tyytyväinen pentujen (hulluihin) luonteisiin, ääniherkkiäkään ne eivät todellakaan ole. Yritettiin saada niitä kuvatessa katsomaan eteenpäin, niin ei sitten millään. Kimi hakkasi lopulta metallisen ruokakupin pohjaa lusikalla, eikä elettäkään. Tosin kun kuvaaja sattui pieraisemaan, niin sen kyllä pentu kuuli :D Joo, ei ne kuuroja ole. Eikä ne kyllä ole ollenkaan pöllömän näköisiäkään ;) Perjantaina on pentutesti, sepä on sitten todella mielenkiintoinen päivä! Ensi maanantaina pentutarkki ja sirutus, sitten pennut ovat valmiita omiin koteihinsa. Viikon päästä torstaina lähtee suurin osa, perjantaina vielä Saimi. Sitten ollaan omillamme, ja päästään tutustumaan Jujun kanssa paremmin kun voi keskittyä yhteen pentuseen <3

Kommentit