Kisaaminen on kivaa!

Varsinkin näin kesälomalla, kun pääsee kisaamaan. Tämä lysti loppuu nyt lauantaina, silloin kisat Espoossa ja sitten odotellaankin kuukausi Rukaralleja.

Janakkala 29.7. Tuomarit Reetta Pirttikoski ja Henri Luomala. Tosi kivoja sujuvia ratoja, joissa paljon ansaesteitä. Aivan hirveän hyvä asenne itellä (pakko kehua itteäkin välillä :D), ja lataus, jonka kuulee eka radan hyllykohdassa. Kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä: PERKELE! Jooo...olin välttänyt kaikki ansat siihen mennessä, hiton hyvää rataa mentiin ja kun käännyn vastiksesta, katson eteenpäin, ja huomaan että helevetti mun rintamasuunta on tasan suoraan sille väärälle hypylle. Ai että miten hieno rata muuten! Ja olishan tuokin hyppy voinut rataan kuulua....huikkasin tuomarille anteeks! radan reunalta, hän kyllä ymmärsikin etten kironnut koiralle vaan itselleni.

Toka ratan Henkan, silläkin vältettiin ansaesteet, ja mentiin tosi pätevästi, ainoa uppista vaan-kohta tuli keppien jälkeen, kun Jippo halusi kääntyä toiseen suuntaan kuin minä. Meinattiin törmätä siinä. Osuttiinkin, mutta siitä ei tullut virhettä. Mutta puomin ylösmenosta sensijaan tuli. Voi hitto. Tätä on silloin tällöin käynyt treeneissä, sillä on niin pitkä laukka, että jos sattuu estevälit silleen että sen askel lähtee sopivasta kohtaa, niin ei vaan osu. Sille mitään mahda. Vitonen.

Vika rata taas Reettan, silläkin mentiin hienosti hetkittäin, varsinkin olin tyytyväinen tuohon A-kaksi putkea-hässäkkään. Keppien jälkeinen putki veti Jippoa vastustamattomasti puoleensa tässä. Tämä kohta ehdottomasti treenilistalle, sama kävi Lapualla. Lukitsee jo kepeiltä putkenpään, eikä sitä enää käskyttämälläkään pois saa käännettyä. Toisessa kohtaa huidon kädellä niin korkealle, että käy nappaamassa hypyn ja on menossa putkeen, mutta sieltä kääntyy jo pois sitten. Putki-puomi erottelu toimii, jesh! Ja puomin kontaktinkin ottaa.

Positiivista; haasteellisia ratoja, osasin oikeesti ohjata hyvin! Ansat melkolailla vältettiin, puomin kontaktit otettiin, ei keppivirheitä. *videot*

Jyväskylä 6.8. Tuomarina luulin olevan Anne Viitasen, mutta sitten olikin kaksi tuomariharjoittelijaa, ekalla radalla Mika Kangas ja kahdella seuraavalla medeillä Jouni Kautto. (anteeks jos meni nimet väärinpäin...) Keli, tai oikeastaan keli + alusta toi omat haasteensa kuvioihin. Epätasainen luonnonnurmikenttä, ja ratojen aikana kyllä hyvä ilma, mutta välissä satoi vettä kaatamalla, ja olin aivan nahkaa myöten märkä. Se nyt sinänsä haittaa, että itse kastuu, mutta se haittasi että kentän pohja tietty liukas, tätä vähän arvelinkin että näin tulee olemaan. Plus että oli satanut jo edellisen päivän, ja yön ja ja... Puhuttiin myös yhden tutun kanssa, että kun tuon Jipon karva kastuu läpimäräksi, siitä tulee painava. Ja jos normaalisti ne pitkät karvat vaan hipovat rimaa, niin nyt ne lässähtävät siihen ja lopputuloksena rima alas. Näistä seurauksena noiden kolmen radan aikana Jippo tiputti rimoja enemmän kuin koko kisaurallaan yhteensä tähän mennessä. Kyllä vähän harmitti, myönnän. Eka rata nimittäin voitettiin kympillä (!!!).

Eka radalla kepeillemenossa liukastuu, siitä eka vitonen. Keppien jälkeen teputtelee (jota se myöskään ei tee koskaan) ennen hyppyä, ja rima alas. Keinun jälkeen on videolta piilossa oleva ihan suoraan oleva hyppy, josta myös tiputtaa riman. Sitten puomille, hidastaa ja pysähtyykin, muttei tuo tassuja maahan asti, jonka takia en hyväksy tuota.  Sanon uudelleen kiipee, hyppää pois puomilta ja palautan. Siitä tietty hylly. Kivaa pätkääkin siellä seassa, ja tykkäsin kyllä tämän tuomarin radasta, voisin mennä toistekin. Melko helppo kylläkin, olis normioloissa ollut aika iisi. Josta syystä todella erikoista että kympillä voitettiin.

Toka radalle siis toinen tuomari, hyppäri ensin. Tällä radalla tiputti vain yhden riman, tuo kohta oli liukas, ja siinä tiukka takaakierto, jossa jo etukäteen arvelin että varmaan tulee rima alas. Näkee että takajaloilla tippuu. Muuten vauhdikas rata, pari hyppyä ohi, kun ei ollut ohjaaja ajoissa. Hienosti irtoaa takana takaakierrolle suorasta putkesta.

Kolmas rata agirata, ja tällä oli niin jollain tapaa hassussa kulmassa esteet, että en keksinyt puomin jälkeiseen elämään oikein ratkaisua. Arvasin että jos en osaa olla tarpeeksi oikeassa linjassa menossa jatkoon, niin hyppää sen hypyn takaisin. En uskaltanut hirveästi päällekkään ajaa, että ei ota sitten väärää hyppyä. No takasin hyppäs. Rytmi menee siinä, ja A:n takana hypyt myös joissa piti kääntää tiukasti, enkä sitä saa tehtyä enää. A pitää ihan hirveää räminää jostain syystä, sanon ääneen JeesusMaaria :D (oli sunnuntai, niin eihän sitä sentään kiroilla voi) Luulin tosissaan että nyt se hajos. No joo, Jippo tiputtaa riman tässä, kepeiltä eteenpäin kauheen kivasti tulee kropan kääntöön ja käännän jopa liikaakin kun meinaa mennä ohi siitä oikeastakin putken päästä. Loppu hienosti, jään vähän väärälle puolelle keinua, ja hienosti irtoaa lähtöhypylle sitten. Nätisti kääntää sitten takaaleikkaus sen sille oikealle loppuhypylle.

Vähän jäi tosiaan hassu maku suuhun näistä kisoista, kauhean kivat kisat muuten, ja mukavatunnelmaiset, mutta tuo alusta pilasi monta hyvää suoritusta monelta koirakolta. Kuuluttajakin oli aivan mahtava, siitäpä johonkin isoihin kisoihin aivan valmis selostaja! Kuuntelis hyvin mielellään hänen juttujaan, pikku vinkkinä vaan tässä :D Plussana, otettiin taas puomin kontaktit (kaksi kisaa peräkkäin jo hei!) *videot*

Kommentit