Ylämäki-alamäki-ja samassa treenissä vieläpä


Tämä treeni tehtiin jo 9.3., jäänyt kesken kirjoitus näköjään. VAU:lla Marko Mäkelän koulutus, tehtiin 2x10 min, ja se eka osio oli ehkä paskin treeni ikinä. Koska halli jaettu pitkittäin kahtia, oli Markolla haastava tehtävä saada treenistä järkevä. Joten estevälit olivat kohtuupitkiä joissain kohdissa. Ja niissähän Jippo sitten meinas, että napsitaan nyt tuosta ohimennessä muutkin esteet, koska estehakuinen koira. Niinhän se pitää ollakin, mutta jos ei saa kuin karjumalla koiran mukaansa, niin ei se nyt kovin hyvää ohjaamista ole.

Alussa se ei myöskään ollut ikinä taas keppejä nähnytkään, tästä Marko sanoi että vedättääköhän se nyt meitä huolella. No joo, kun ei vaan malttanut tehdä kuin eka välin, tai jättää joka kerta tekemättä vika välin. Ja kun oli kaikki 6 keppiä, niin eipä se käynyt niillä kuin pyörähtämässä. Huoh. Lopulta kun laitettiin etupalkka pariksi kerraksi, alkoi ne tekemään oikein. Kepit tosiaan onnistuivat sitten jatkossa aina, sen apupalkan jälkeen. Ja hyvää treeniä tuommoisilla lyhyillä kepeillä, tulee monta sisäänmenoa ja saa treenattua erilaisia tilanteita. Tuossa 4-5 välissä tein turhaan liikaa kääntöä, siinä siis jäätiin taa, ja vasemmalla kädellä lähetys putkeen. Riittää ihan linjan näyttö sille. Putkesta tullessa tuo lähtöhyppy oli enempi tarjolla, ja nappasi kyllä sen, jos en ohjannut sitä siitä pois. Tässä oli niin pitkä esteväli, että Jipolta loppui usko, ja halusi jotain siinä matkalla tehdä. Ekassa osiossa taidettiin siis lopulta päästä esteelle 7, että semmonen pätkä. Jestas sentään.

Toka osiolle Jippo sitten oli jo oma itsensä, ehkä sai purettua suurimmat ylimääräiset energiat? Plus että estevälit jatkossa normaalimmat, niin ei tullut tarvetta etsiä joku este, minkä voisi tehdä? No anyway, 12-kepeille halusin ehdottomasti tehdä niin, että lähetän sen edelle ja teen takaaleikkauksen. Koska juuri tuommosia tilanteita on monesti kisoissa. Ja tämähän sitten onnistuikin hienosti! 9 takaakierto, 10-11 valssi, takaakierto ja lähetys kepeille. Sain jopa jättää sen suorittamaan, koska piti ehtiä ohjaamaan tuo 14-ja sitähän kovasti mietittiin rataantutustumisessa että  miten se tehdään. Koska ainoa vaihtoehto koiralle oli mennä "seinän" puolta, toista kautta lähestyminen olisi liian vaarallinen. Mietin siihen viskiä, mutta tuo hypyn kulma ei antanut siihen mahdollisuutta. Myös pakkovalssia 14 kulmalle, mutta siihen olis tullut semmoinen pidä-pidä-pidä-vaihe, ja yhhyh. Eli ratkaisu meille: 13-14 valssi, takaakierto-poispäinkääntö/sylkkäri 14. Ja jumankauta miten hienosti kääntyi A:lle!! Aivan super! Tuommosia ohjauksia pitää alkaa käyttämään Jipolle, se backlappikin toimi sille mahtavan hyvin aiemmassa treenissä.

Sitten se toinen kohta, joka ilahdutti aivan suunnattomasti: A:n jälkeen tekemään persjättö, ja tuossa 17-18 välissä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin leijeröidä tuo hyppy joka oli keppien ja putken välissä. Ekalla ei onnistunut, mutta tokalla kun tehtiin tuo koko 13-hypyltä lähtien uudelleen, niin sehän toimi! Ihan ilman palkkaakin jopa, pidin kättä ylhäällä niin se meni! Aivan mahtavaa, enpä olis ikinä uskonut :D Toka pätkällä päästiin lopulta esteelle 24, että pikkusen eri meininki tosiaan siinä. Siihen hurja loppupalkka.

Mitenköhän tänään sitten käy treeneissä, nimittäin tuon jälkeen ei olla mitään tehty. Olin kipeänä ja jouduin viime kerran Timon treenitkin myymään. Tänään ollaan pikku porukalla varattu Misa Riiali meitä treenaamaan, saas nähdä miten pitkälle päästään tällä kertaa :D

Kommentit