Misa Riialin treeni


Meillä oli oman porukan treeni, johon pyydettiin Misa Riiali ohjaamaan meitä. En ole hänen treenissä aiemmin ollutkaan, ihan mukava kokemus. Saatiin vinkkiä koiran linjoista, missä niitä sekunninosia säästetään ja taas kerran niistä kepeistä. Tuohon keppien lopussa kesken jättämiseen auttaa kuulemma se, että ei palkata kepeiltä, vaan vasta seuraavan esteen jälkeen. Monen bc:nkin ongelma tämä, lähdetään ennakoimaan palkkaa, jolloin ei malteta pysyä loppuun asti siellä. Kokeilemisen arvoinen juttu.

Alussa ei mitään ihmeellistä, siihen oli muutamakin vaihtoehto tuohon 2-3 kääntöön. Kokeiltiin valssia siihen, joka toimi hyvin. Ne kyllä kääntää Jipon hienosti. Tuohon juoksusuoralle olis ollut kanssa muutama vaihtoehto, ei nyt ehditty kokeilemaan kuin takaaleikkaus, joka sitten mukavasti käänsi koiran tuolta putkeltakin. Myös vastis kutoselle, jos olis tullut hyppyjen oikeaa puolta, tai 5-6 väliin persjättö ja putkijarru. Tuossakin pääsi hyvin lähtemään, jos koira lukitsi putken 3. Tämä ei huolettanut, kyllähän se putkiin menee. Kohta 10-12, oli semmoinen että mun pitäisi aiemmin aloittaa ohjaus putkeen, ettei jää arpomaan mennäänkö hypylle 13 vai sinne putkeen. Etenisi paremmin. Puomi meni eilen loistavasti joka kerta, alusta välillä käytössä. (ekalla ei ollut, välissä oli, sitten taas ei). Misa sanoi tästä, että palkka ei saa tulla multa koskaan. Niinpä, sehän oli jo listalla. Ja kun juostaan puomin alastulolla koiran ohi, ei saa muuttaa omassa rytmissä mitään. Tuijota sitä kohtaa, mihin haluat koiran menevän ja liiku normaalisti!! Älä ala ennakoimaan sitä kontaktia, se kyllä lukee sun oudon käyttäytymisen hyvin nopeasti. Tämä siis siihen, kun kerroin taas meidän puomi-keppiongelmat. Tuo tuijotus ainakin toimi hyvin :)

Kepeille halusin kokeilla leijeröintiä, koska sitähän me ei osata. Ja tuossa kun on vielä putki välissä, niin medikoiralta katoaa näkyväisyys ohjaajaan periaatteessa kokonaan. Eikä sitä kohtaa kyllä osattukaan, tähän hyvät neuvot miten treenata. Taas kerran myös ohjaajalle sanat; älä ole itse jo valmiiksi epävarma, siirtyy koiraan hyvin äkkiä. Valmiiksi luovuttaminen ei hyvä! No ei tietenkään, huvittavaa (surullista?) on se, että tiedostan tämän kyllä, mutta en osaa tehdä sille mitään. huoh.

Jatkossa 18 pakkovalssi, 19 valssi ja ai miten nätisti ja pienesti kääntyy 20 putkeen. Seuraavassa taas siitä lähtemisestä. HETI kun on lukinnut esteen 21, LIIKU sitä linjaa mihin haluat koiran tulevan, älä "anna tilaa", jolloin se tosiaan ottaa tilan, ja laajalla kaarroksella taas hukataan sekunninosia.

Puomi toisinkinpäin hienosti, sitten se toinen kohta josta sanoin että en tuu osaamaan. Tuohon 24-25 kohtaan piti tehdä välistäveto, jotka ei tosiaan multa onnistu. Ja hah! Onnistu ekalla. Tässä siis edettiin peruuttamalla koko matka, ei käännetty rintamasuuntaa missään vaiheessa. No ei siinä olis kyllä ehtinytkään. Ensin tein tuohon 25 kohtaan vastiksen, kokeiltiin siihen myös valssi, ja siitäkin kun lähtee liikkeelle, ei jätetä koiralle tilaa, vaan suoraviivaisesti edetään. Tässä Jippo ekalla valkkas kyllä tuon 13-hypyn, mutta kun suuntasi ittensä paremmin, niin valssikin toimi. Vahvistettiin siis puomin alastuloa myös, sivuirtosin tuonne hypyn 24 seutuville. Toimi joka kerta.

Saatiin kehuja ohjaamisesta, puomikin on jo hieno, nyt vaan niitä keppejä edelleen treenaamaan, vahvistetaan, jolloin se epävarmuus niiltä poistuu. Toistoja, toistoja, toistoja. Eihän siinä muu auta. Plus mun oma pää kuntoon....Mutta yksi asia on saatu sentään etenemään! Alusta pikku pätkää esteelle 15 videolla, josta loppui sitten akku. Saatetaanhan tuota mennä Misallekin toisenkin kerran, hyviä vinkkejä sieltä saatiin!

Kommentit