Niin siistii!!


Lauantain VAU:n koulutus sisälsi tämmöisen kokoradan treenin. Hapotti jo etukäteen. Saatiin muuten ihka uusi pussikin seuralle, ja korkattiin se paketista tähän koulutukseen. Karhennettu pohja tuossa puuosiossa. Hyvin pelitti.

Alussahan ei ollut mitään ongelmaa, ihan suoraa menoa. Jipolle tuli automaattisesti hyvä kaari tuohon, lähinnä juoksin A:n jälkeen vitosen ja kutosen väliin tekemään persjätön ja niiston kutoselle. Timo sanoi että tuli niin kylki hipoen tuota siivekettä että lähemmäs ei enää pääsis. Ei siis edes vilkaissutkaan koko putkea, mikä niin ihanasti tarjolla. Lähinnä meinas tulla niinkin tiiviisti, että joutui vähän korjaamaan omaa linjaansa takaisin kepeille. Hienosti korjasi, ja kepukat oikein. Siisti pätkä, tätä etukäteen mietiskelin kuinka sujuu. Kun tuo putki tosiaan niin hiton lähellä. Onnistumisen iloa, meni ihan ekalla loistavasti! :)

Seuraava pätkä 8-13, mullahan oli suunnitelmana kierrättää Jippo lähempänä keppiä olevan siivekkeen kautta, jotta vältän houkuttelevan putken. No eihän me semmosia saatu tehdä, siinä oli pidempi matka, ja koira saa paremman linjan jatkoon vastiksella. Tai kai me oltais saatu, mutta Timo lempeästi ohjaili kokeilemaan toisin. Kyllähän me "pari" kertaa siinä putkessakin oltiin ;) Mutta heti kun olin ajoissa, ja tein tarpeeksi terävän käännöksen, ettei lukenut sitä luvaksi mennä putkeen, niin onnistui eikä livahtanut sinne. Ja piti taas vähän pysähtyäkin ohjauksen jälkeen. Se se sitten vaan on vaikeeta, se pysähtyminen. Sitten vaan lukittaa este 9 ja ihan jumalatonta karkua tuonne putken 11 toiseen päähän merkkaamaan ja tekemään kahelletoista saksalainen ja siitä keinulle. Tätä vaihtoehtoa en edes olisi osannut ikinä ajatella, rataantutustumisessa kun tämän vaihtoehdon kuulin, niin ihan ehdottomasti halusin sitä kokeilla. Suunnittelin tekeväni tuohon toisen vaihtoehdon, joka videollakin sitten myöhemmin näkyy. Hyvin sekin toimi, tämä vaan kellotettuna nopeampi. Eka yrityksellä tulee vähän siksakkia, käy ihan putken suulla, kääntyy mua kohden, ja onneksi on niin fiksu likka että korjaa vielä tuosta mun huonon ohjauksen. Ja sitten juostaan!! Tulee nilkoille tuossa saksalaisessa kumminkin, kopsahti mukavasti sen verran että mustelma on muistona. Tokalla yrityksellä mun ajoitus parempi. Ja ihan mahtavan hienosti onnistuu, kun sen vaan saa ysille, niin ei tartte kuin juosta ja huutaa putkeen. Kyllä se yksi este sieltä osuu linjalla mukaan. Niiiiiin loistava Jippo!! <3 Onnistumisen iloa x sata! En ehkä millään pysty kuvailemaan miten loistava fiilis tuli ton onnistuneen kohdan jälkeen!

Keinulta taas eteenpäin, tuossa näkee miten hienosti sen pystyy jättämään suorittamaan keinua, mä oon jo renkaalla kun lähtee tulemaan. Tästä on tullut ihan supereste vahingossa. Tai ei tätä ole mitenkään erityisesti treenattu niin, että mä olisin sijoittuneena eri paikkoihin. Ja miten hiton hienon stopin tekee puomilla, juhuu! Tääkin on nyt treeneissä ihan joka kerta loisto, nyt jopa tuossa juoksen edellä, en himmaa ja sen katse sekä ajatus on siinä puomin alapäässä, eikä jo edessä olevissa esteissä. Tokalla (?) toistolla ei meinaa lähteä puomilta tulemaan, kun sanon jes, siis lupakäskyhän on tule....krhm.

Sitten taas hiljalleen mun lemppariohjaukseksi muodostunut saksalainen, muurin jälkeen sylkkäri, jota ei ole käytetty ehkä never. Nytpä käytettiin, ja toisella toistolla menee jo tosi hyvin tuo käännös, pyöreämpänä. Tässäkään ei mitään ihmeempiä, tuo kepeillevienti sitten muodostui ongelmaksi. Jippohan ei osaa/ei ole tarpeeksi itseluottamusta vielä lähteä edellä etenemään kepeillä, niin että mä sitten leikkaan takana tms. Tätä treenattiin useampi kerta, laitettiin etupalkka niin sillä kyllä onnistui. Ja tuo vielä kun kepiteltiin kohti putkea, eikä koira siinä näe muuta kuin että lähestyylähestyy joku seinä. Se ei näyttänyt olevan Jipolle ongelma, tuossa oli kumminkin hyvä laittaa palkka ihan kiinni putkeen sen takia. Tällä hetkellä meille paras vaihtoehto tuommoisessa tilanteessa oli tehdä tuplavalssi.

Tuon kohdan jälkeen kokeiltiin kohtaan 8-13 se toka vaihtoehto meille. Alku samoin, eli vastis kasille, mutta sitten pitikin juosta 10-hypyn ja putken väliin tekemään persjättö ja putkijarru, ja pakkovalssilla hypyn yli. Hyvin se kyllä toimi tämäkin, aavistuksen hitaampi kuin se eka vaihtoehto. Tosin treeniä jo enempi alla.

Täällä vielä video treenistä. Pätkittynä, ihan kaikkia mokia en viitsinyt jättää tällä kertaa. Vaikka yleensä raaka itselleni olenkin, ja säästän tasan kaiken. Timo sanoi vielä lopuksi, että vielä on aikaa. Menkää alkuun ja tehkää vaikka nolla. Kaksi erityistä kohtaa mitkä piti muistaa, ja sen ekan sössin. Eli tiukka vastis kasille ettei mee putkeen. Tuossa ihan lopussa näkeekin, miten lähellä se putken pää todellisuudessa oli. Noin kohdassa 3.45. Toka oli se kepeille vienti tuplavalssilla. Sen handlasin, mutta Jippo jätti kepit jo kesken tässä. En varmaan tukenut tarpeeksi/lähdin sivuun, kun tosiaan väsy painoi molempia. Päästiin vähän "linkuttaen" loppuun, mutta kumminkin käytiin koko rata läpi taas. Loppupuolella treeniä alkaa kyllä selkeästi molemmat väsymään, ja ehkä treenin erikoisin ratkaisu oli Jipolta lähteä kepeiltä kesken vasemmalle putkeen. Meinas vissiin että nyt nää kepit riittää, johan niitä vähintään 20 kertaa yhteensä tehtiinkin. Ja meillä oli hieman reilu 20 minsaa yhteen putkeen tehokasta treeniä, niin kyllähän siinä väsyy itsekukin.

Timon loppusanat; ei se yksi myöhässä oleva vastis mitään haittaa. Ohjaajan sekä koiran taidot on sillä tasolla että tältä radalta tulisi helposti nolla. Tarkkuutta vaan niin ei mitään ongelmaa. No helposta en tiiä, mutta kylläpä lämmitti nuo sanat.  Täytyy kyllä itekin sen verran Ipanaa kehua, että sen estevarmuus on melko loistavalla tasolla. Se että suorittaa esteen loppuun huolimatta mun sijainnista ja tekemisistä on ihan loistava etu! Se tulee sille kyllä ihan luonnostaan, en ole mitenkään erikseen niitä vahvistanut. Alkaisi olemaan tuo meidän yhteistyö ja mun luottamus koiraan, ja sen taitoihin sillä tasolla, mihin sitä on pyritty. Hiomistahan aina löytyy, mutta se yhteinen sävel on tainnut jollain tapaa löytyä. Ja juu, oli hiki päässä treenin jälkeen :)

Kommentit