Ojangon kisailut 7.2.

Päästiin Jipon kanssa aksakisoihin kahden kuukauden tauon jälkeen, jipii! Tavoitteena että se pysyy lähdössä ja ehjät kepit. Eipä siis suuria toiveita :) Tuo eka tavoite meinas heti ekassa lähdössä mennä pieleen. Pysyi kyllä sitten, kun uudelleen käski istumaan. Kahdella ekalla radalla tuomarina Henri Luomala, ja hyppärillä Jari Suomalainen.

Niistossa olen ihan liian kauan, ja mitä hittoa mä sitä kättäkin siinä vispaan ku mikäkin? Kepeille vienti oikein varmistuksen varmistus, hyi sentään. Mutta onpa vauhdikkaat kepukat, ja oikein meni. Ihana kun se menee tuolleen matalana ne, fokus ainakin oikea! Tuo sen keinu on kyllä hyvä molemmilla radoilla, sen suoritus ihan optimaalinen. Sitten ihan ekaa kertaa ikinä kisoissa uskallan kokeilla rytmitystä + vetoa putkeen. A niin mukavasti siinä tarjolla, että se olis ollut eka valinta. Toki teen sen sitten vähän yli, ja kaartaa vähän turhan laajasti sinne, mutta menipä ansaesteen ohi, juhuu! Puomin kontakti on sitten vähän krhm, tuo putki edessä hirvitti itseä, ja sinnehän se sujahti, kun ei ollut tarpeeksi hyvä ohjaus. Hylly tässä kohtaa siis. Tuolla juoksusuoralla ihailin Ville Liukan ratkaisua takaakierrolle, hän vaan jarrutti ja koira tuli hypyn takaa sillä. No minähän sitten kanssa kokeilemaan, kerta se hyllykin oli jo alla. Jarrutin pikkasen liikaa, ja Jippo meni hypyn väärinpäin. Tarkoitus tuossa oli siis hypylle takaakierto, A ja vika hyppy. Kun meni hypyn väärinpäin, niin putkihan oli suoraan siinä tarjolla. Mutta tulihan testattua, ja toimis kun tietäis missä kohtaa jarruttaa :D Hyvä homma!

Toka rata oli suurinpiirtein vaan toisinpäin. Alku menee ok, sössin heti hypylle 7, vedän Jippoa vastaisella niin kauan, että menee jo ohi siitä ja katsoo vaan mua, että no mitä meinaat??? Kiltti tyttö :) Riikan kommenttiraita tässä kohtaa kertoo virheen paikan :D Tällä radalla ottaa puomin kontaktinkin, selkeästi huomasi kyllä eka radalla, että tiesi tehneensä väärin, lähtee siitä eteenpäin vähän keinuhevosena. Teen vastakäännöksen putkelle, kun siinä oli taas mukavasti esteitä tarjolla muitakin. Ja kun muistaa sen Timon viimekertaisen treenin, missä se ei kääntynyt sitten millään. Nyt kääntyi todella hyvällä linjalla keinulle, ja sen suoritus taas loistava. Sitten putki-hyppy-putki 16, jossa tarjolla ihanasti puomi. Osaan jopa tuon ohjata, ja mennään ansan ohi. Jatko sitten meneekin puihin. Sanoin tuosta kohdasta Riikalle, että huomasitko että tuo putki antaa suoraan hypylle eikä renkaalle, niin eihän sitä sitten kannata ohjata huolella? Mulla oli olevinaan kiire kepeille, koska piti ehtiä ohjaamaan niiden jälkeinen hyppy. Eikä se osaa niitä niin, että lähettäisin ja leikkaisin takana. Kai. Ei ainakaan olla treenattu semmosta. Tulee kyllä kauhean sievästi hypyt ja kepeille, olishan se rata noinkin voinut mennä ;) Loppu sitten ok, ja kepit taas oikein.

Vika rata hyppäri, ja siinä oli tuo muurin jälkeinen kohta, mihin piti ehtiä. Suunnittelin siihen persjättöä ja valssia, ja päädyin persjättöön. Big mistake. Valssilla se olisi kuitenkin kääntynyt, eikä tuo sen jälkeinen hyppy olisi vaatinut sen kummempaa ohjaustakaan, se kun oli suoraan. Jälkiviisaus on parasta viisautta ;) Katsoin tuota videota, ja stillkuvasta näkee että putken lukitsee ihan samantien kun sen näkee muurin päällä. Ei toiveitakaan että kääntyisi siitä enää mihinkään. Teen muutaman ilohypyn siinä sitten, ja laitan oikeaan päähän putkea :D Seuraavat mutkat menevät melkoisen mukavasti, tuolta takaakiertohypyltä meinaa karata muurille eikä putkeen. Siinäkin olen kyllä edessä turhan kauan. Sitten tuleekin juoksusuoraa, jossa pääsee itse helpommalla, kun voi juosta sisäkurvia kaukana putkista. Tuossa tulee sitten taas se, mitä ei päästä treenaamaan, kovalla vauhdilla keppien sisäänmeno. Ja virhe tietty. Jätän omasta mielestä tilaakin, mutta ehkä enemmän olisi ollut hyvä. Enpä tuosta tiedä, eikä kokeilemaankaan pääse. Keppien päähän teen toisen kerran vedon, ja tällä kertaa just sopivasti. Valssi tokavikalle hypylle ja maaliin. Olisi kyllä pitänyt hakea enempi putkelta eikä laiskotella siinä kohtaa.

Kysyin meidän koutsilta Melissalta nettikommentteja, omiin treeneihinkään kun ei koskaan päästä. Tällä kaudella ehkä kolmet vai neljät treenit käyty. Ja olin niin onnessani kun hänen treeniryhmään päästiin ja sitten käy näin. Kyllä ärsyttää. No mutta, Melissa kehui mun liikkumista (JEI!), tähän on nyt pyritty kiinnittämään huomiota. Noottia katseesta koiraan (tietty siis sen puutteesta) ja yläkropan avauksesta, esim. just niissä persjätöissä elintärkeä! Kontaktit pääosin tosi hyvät, miinus se yksi puomi. Hyvä Jippo!

Summa summarum, ihan hirveä kisaintokin olis, mutta kisohin ei vaan päästä mun töitten takia. Ei saada sitä tarvittavaa kokemusta, eikä koko radan treeniä. Seuraava mahdollisuus kuukauden päästä taas sitten. Harmittavaa. On sentään lohduksi niitä Timo Rannikon treenejä kumminkin!Video radoista.


Kommentit