Oilin treenejä

Ilmoitin Jecun kolmen kerran Oilin kurssille, joka on kerran kuussa, ja välissä treenataan sitten niitä läksyjä. Myös kun päästiin seuran tokon valmennusryhmään, niin sen kautta päästään Oilin koulutukseen muutamia kertoja, joten näitähän on nyt sitten ihanan paljon! Sekä 6.12. on piirin tokokoulutus, jossa kouluttaa sekä Oili että Marko, niin saa nannaa mahan täydeltä :)

26.10. A-Qilityn treeni

Ruutu: Kokeessahan Jeccu lähti tulemaan viereen samantien kun käännyin. Myös mielentilajuttu, kun ei malttanut, mutta tähän sopivaa treeniä niin, että lähdetään vasta kun minä annan luvan. Häiriötä niin, että Oili antoi luvan lähteä, kutsui ja vapautti ja mitä vaan. Alkuun Jeccu tähän menikin, muttei sitten enää lopulta. Hyvin pysyi kunnes pyydettiin.

Seuruussa peruutukseen lähdöt: Sehän lähti menemään melko lailla suoraan taakse, muttei kyllä ollenkaan seuruussa. Eli, ensin luopumistreeni namista, sitten lähdetään peruuttelemaan nami kädessä, koiran nenän alla ja pitää kontaktia koska sitä namia ei saa ennenkuin ottaa kontaktin. Tätä askel kerrallaan, kunnes oppii että tämäkin on seuruuta, eikä erillinen temppu. Ja hidasta käyntiä!

Alkuun yritin muistaa tehdä joka ilta sen yhden askelen. Meillä kun on iltalenkin jälkeen tapana antaa joku possunkorva, tms. mussutettavaksi, niin Jeccu sai tehdä töitä sen eteen vähän enemmän. Possunkorva kädessä sitten seurattiin :D Alkuun tosiaan vaan yhden askelen verran. Laatu korvasi treenin määrän ;)  Tavoilleni uskollisena, harpoin eteenpäin kun tajusi. Siispä yksi askel kerrallaan muuttui aika äkkiä seuraavanlaiseksi:
peruutusta treenattu
Ai hitto kun se menee hyvin! Ja vielä teki vasurin käännöksenkin ihan mielettömän hienosti, mahtava poika! Tuossa kokeilin sitä toista kertaa. Video kuvattu 13.11. Joten eihän se kauaa vaatinut, eihän? Meillä kotona tietty helppo tuossa treenata, saa aika hyvän suoran keittiöstä eteiseen. Ja tuo kulma on kuin tilauksesta siinä. Alkuun menin tietty vaan suoraan, siinä sitten näki että pysyykö vierellä, kun seinän antama tuki loppuu. Hyvä hetki muistuttaa, että sivulla pysytään anyway.

15.11. Valkkuryhmän treeni

Namihäiriötreeni: Oli puhetta siitä, kun Jeccua kokeessa veti se palkkapussi kehän reunalle joka liikkeen jälkeen. Joten, namihäiriöt kehiin. Ensin seuruuta niin, että Oili istui maassa ja houkutteli namipussille. Piti huomauttaa että ei sinne nyt mennä, kun tehdään töitä. Sekä huomauttaa siitä, että pitäis nyt oikeesti seurata, eikä vähän sinnepäin. Ei saa auttaa namilla kädessä!!! Sitten kun tämä onnistui, tehtiin suoraa luoksaria. Ei palkkaa jos yrittää mennä namipussille, tai edes kaartaa sen kautta, kun tulee sivulle, sanotaan että siinä sivu, hyvä sivu. Ei palkkaa kuitenkaan. Kun tämäkin onnistui, superkehut ja superpalkka. Ihan viimeiset toisto jo niin, että minä seisoin todella lähellä Oilia, ja suurinpiirtein pa:n kohdalla houkutteli namilla. Sekin onnistui! Juhuu! Oilin mielestä Jeccu selvisi näistä lopulta aika hyvin.

Toinen namitreeni koski sitä, kun sanoin että se jumittaa takapalkkaan joskus, eikä pysty esim. kakeissa nousemaan sen takia. Otin Jecun pa:han, ja sitten siitä maahan ja ylös. Eli helpot käskyt, jotka se varmasti osaa. Alas meni aina, mutta sivulle ei noussut kuin vasta tokalla, kun jumitti tuijottamaan nakkeja. Tämä olikin vaikeampi selkeästi. Jos ei nouse, eikä kuuntele niin nostetaan pannasta ylös, ei vihaisesti mutta niin, että se pitäisi kuunnella eikä tuijotella niitä nakkeja lumoutuneena. Tämäkin alkoi lopulta toimia, ja ignoorasi Oilin houkutukset. Vielä pari luoksaria, ja näissä ignoorasi ihan täysin Oilin, oikein teki kaaren siinä kohdalla, ettei vaan mene lähelle. Hyvä!

Erottelutreeni:

Tämmöistä ei koskaan ennen Jecun kanssa oltu tehtykään. Tosi kiva treeni! Tarkoituksena tietty se kuuntelu taaskin. Kulmassa ruutu, siitä n. 90 asteen kulmassa heitettiin kapula. Suomennettuna, jos siis on ensin rintamasuunta kohti ruutua, siitä kääntyy vähän vaikka oikealle ja vinttaa kapulan sinne. Ekaksi heitin kapulan, sai noutaa ja palkkaus plus kehut. Sitten heitettiin kapula, käännyttiin kohti ruutua ja käskytettiin sinne eikä noutoon. Ekalla tietty haksahti ja haki kapulan. Otettiin kapula pois, vein sen takaisin mihin heitin ja mentiin ruudun lähetyspaikalle. Sitten menikin ruutuun, ja ihan superpalkka!!! Taas pa:han, samaan paikkaan, käännyttiin ja heitettiin kapula. Tämä on mun mielestä selkeästi Jeculle vahvempi, koska tässä ei haksahda kertaakaan. Aina haki kun piti. Sitten taas heitettiin kapula, vähän helpommin kauemmas ruudusta. Mutta sitten ei haettukaan, vaan käännyttiin kohti ruutua, ja käskytettiin sinne. Tässä sitten menikin heti ruutuun, ei tarvinnut korjata. Autetaan fokusoimalla se sinne, jonka mä nyt teen muutenkin, kun valmistelen liikettä, eli sanon sille hiljaa; missä ruutu? Ruutuunmenon jälkeen, palataan taas samaan paikkaan, ja päästetään hakemaan se aiemmin heitetty kapula. Ja hyvin haki. Tässä Jeccu olikin pätevä!! <3

Peruutustreeni osa 2:

Näytin Oilille missä mallissa tämä on nyt, ja se meni muuten ok, mutta pomppaa alussa innoissaan. Joten tähän vielä sitä ekasta askelesta palkkaa, ettei lähde menemään liian kovaa. Ja käännös vasempaan onnistui hallilla ilman seinien tms apuja!! Ihan mielettömän hieno! Oili sanoi, että tässä ei ole enää muuta kuin se, että pikkasen lähtee poikittamaan, siihen avuksi seuraava: se paras, eli the tötteröperuutus! Saadaan Jeccu ajattelemaan takajalkojaan, ja menemään suoraan. Jos meinaa astua tötteröiden päälle, niin voivotellaan niin että ymmärtää ettei niiden päälle saa astua. Tää alkoi toimimaan heti ihan mielettömän hyvin! Kotona mulla on pieniä istutusruukkuja, niillä on tehty ja toimii yhtä loistavasti. Vaikka ovat puolet pienempiäkin. Hitto tästä tulee niin hyvä!

Ehdittiin tekemään ihan hullun paljon juttuja, mahtavat treenit!

23.11. A-Qilityn treenit

Tunnari:

Toka kerta A-Qilityn hallilla, ja siellähän on siitä hyvä homma, että takakentällä on yhtä aikaa aksatreenit. Tulee häiriötkin kaupan päälle. Palloa vinguttava koira, ilonkiljahdukset ja käskyt. Tosi hyvä! Otin aiheeksi tunnarin. Se mun mielestä tämän osaa, mutta saattaa mennä vähän rumasti kapuloille ja viimeksi kokeessa toi vääränkin jostain syystä. Mielentilajuttukin taas. Sillä oli kyllä nyt semmoinen korkeampi vire, kun niin innoissaan odotti treenaamaan pääsyä kotonakin. Laitoin ponnarin sille päähän, niin siitä asti istui oven edessä lähtöä odottaen. Raasu <3 Eli, nyt se sitten ei muka osannut tätä ollenkaan. Toi ihan minkä sattui, kun sen mielestä tää oli vaan kivaa. Ei malttanut haistella ollenkaan. Oilin mielestä vika oli siinä, että osaa kyllä haistella, ei oo nenässä vikaa, mutta tehtävä liian helppo. Joten lyö koko homman läskiksi. Tehtiin sitten vähän haastetta tähän.

 Kaikenlaista sälää maahan, merkkejä, kapuloita, juomapullo jne. Mitä nyt sattuu olemaan saatavilla. Ja se oma laitetaan vähän piiloon. Joutuu keskittymään ja tekemään töitä. Eikä tämä ollut sille yhtään vaikea, ensin otti vaan kapulan ja tarjosi sitä. (jos itse koskee kapulaan, niin pitää ottaa se pois sälän seasta, koska sitten haisee jo mulle, kun ei pudota käskystä) Sitten käskettiin etsimään uudelleen, ja löysi oman. Laitettiin jopa merkin ja tötterönkin alle tunnari, ja aina löysi. Lopulta näkyvillä muitakin tunnareita, ja oma siellä sälän alla. Hienosti alkoi tekemään töitä, ja kun sitten teki niitä töitä niin itse haistelutehtävä ei ole ollenkaan vaikea. Ne tunnarit oli todella monissa käsissä marinoituneita, eli hajuja piisasi. Joten sille pitää saada rakennettua tähän rauhallisempi mielentila. Semmoistakin, että on pitkä rivi, ja oma rivissä mutta pidempi väli, niin joutuu haistelemaan. Mutta oma aina oltava! Vasta kun tuo, niin katsotaan että onko oma (kuten kokeessa), kehutaan. Muuten ihmettelee kun mamma ei aina kilju riemusta kun oma löytyy. Tämän sanoi Markokin aiemmin. Tää oli kanssa hauska treeni.

6.12. Piirin treenit

Oili/Marko

Jostain muistiinpanot tähän, ei mitään käsitystä mitä tehtiin.....

13.12. Valkkuryhmän treenit

Ajattelin ottaa neljä liikettä kokeenomaisesti, tein oikein hienosti "kehänkin" valmiiksi, luoksari, ruutu, metskuhyppy, ja ällä. (Lisään näihin kokonaan kaikki Oilin muistiinpanot, kun olen kotona. Vihko eri laukussa. Nyt laitan mitä muistan.)

Aloitettiin luoksarilla, muistaakseni....meni täpäkästi maahan, tuli kovaa, pysähtyi mutta valui. Viereen hienosti, Oili sanoi että sen teki mieli törmätä mutta hienosti hillitsi itsensä ;) Vauhdista myös tykkäsi.

Ruutu, mulla oli tähän hyvät suunnitelmat, mitä tähän Jonnan kanssa kokeiltiin, eli lähestymisessä jo sanotaan :Missä ruutu? Ja vielä uudemman kerran, kun mennään merkille. No, sepä meni sitten aavistuksen pieleen, kun Oili seisoi juuri siinä ruudun linjalla, ja hän kirjoitti pitkäääään niitä edellisen liikkeen muistiinpanoja :D Meni ruutuun, aavistuksen epävarmasti kumminkin. Tästä Oili sanoi, kun kerroin tuon oman tarkoitukseni, että sä et ikinä mene sinne lähtöpaikalle, ennen kuin oot valmis. Jos siellä edessä törttöilee joku, niin pidät koiraa sivulla ja siirryt vasta sitten lähtöön kun haluat. (miten tämmönen nobody kehtaa....) Olis voinut olla siis varmempi ruutuunmeno.

Seuraavaksi ällä. En muista järkkää, enkä asentoja, mutta jommankumman teki kai väärin? Tähän kommentit vihkosta....

Vikana metskuhyppy. Tässä meinas käydä pikku katastrofi, heitin kapulan, Jeccu noutamaan, ja ajatteli vissiin sitä ei-niin-miellyttävää kapulaa enemmän kuin hyppäämistä, ja täräytti palatessa takajaloilla täysillä siihen esteeseen. Auts. Hyppyytettiin eestaas pari kertaa, ja vielä se noutokin päälle, ja hyvin teki. Luojalle kiitos tuosta tervepäisestä koirasta, joka ei pienistä hätkähdä. Sanoin jo siinä että onneksi pennut on tehty, jos lapsilykky meni. Osui varmaan etureidet siihen esteeseen, ei siinä sitten myöhemminkään mitään jäykkyyttä tms. ollut. Huh. Rymähti vaan niin karmeesti.

Ainiin! Ja täähän oli se kerta, kun kokeilin miten ruokinta vaikuttaa tekemiseen. Että rauhoittaisko? Joten annoin päivän ruoan paria tuntia ennen treeniä. Oili moitti että toisen mahan syöttää niin täyteen, ettei jaksa edes hypätä. Anna olla viimeinen kerta. No ei sitten ;) Mutta ei hirveästi vaikuttanut muuten, ei paljoa rauhallisempi ollut, Oili sen kyllä huomasi että ei ole normaali käytös. Ei ollut niin intopinkee. Parempi pinkeenä. Mutta testattu on sekin nyt :D

21.12. A-Qilityn treenit

Otettiin ruutua, kun se jäi valkkuryhmän treeneissä vähän kesken. Löytyi hienosti ekalla. Siirrettiin yhteensä kolmeen eri kohtaan, ja aina löytyi! Jesh!! Sitten kun aina pitää vähän laittaa haastetta, niin Oilille taas namipussi, ja heitteli niitä ja houkutteli ruutuun mennessä. Pari kertaa joutui kieltämään, mutta sitten ihan superisti teki ja jätti Oilin nameinensa rauhaan.

Aika olis ollut jo lopussa, jäätiin vähän vielä höpöttämään, ja Oili halus että treenataan vielä jotain. No tehtiin tunnaria, kun sanoin että se sälätreeni vähän aiheutti sen, että nyt se oma ei voi olla näkyvillä. Tämähän oli sillä jo aiemmin, kun aloitettiin tunnarin opettelua. Oma oli aina piilossa, joten kun kasa tuotiin näkyville, ja oma siihen lähettyville, lähti etsimään "puskista". Koska siellä se aina ennenkin on ollut, eikä voi olla näkyvillä. Pitää tuonkin kanssa äkkiä siirtyä ihan liikkeen näköiseen, muuten jää väärä mielikuva päähän. Tehtiin siis ensin niin, että oma oli kasan takana piilossa ruutunauhan alla, eli tuotiin ne muut tunnarit treeniin mukaan taas. Löysi tosi hienosti, kaksi (?) toistoa tätä. Sitten ihan lopuksi piiiiitkä rivi tunnareita, oma sinne tokavikaksi päähän, ja Jeccu teki tosi hienosti töitä, nuuhki kaikki siitä matkalta, ja heti kun oma löytyi niin toi. Ihan loistava!! Siihenpä oli hyvä päättää se treenikerta, ihan hiton hienosti meni, kun tuntui että vähään aikaan ei mikään ollut onnistunut. Saatiin lupa mennä tokokokeeseenkin, kun en ihan varma ollut että kannattaako.

Ja ilmosin meidät tietty seuraavallekin kurssille, mikä olisi ollut tammi-helmikuussa joka toinen viikko. Ja olisi alkanut maanantaina. Ja sitten se viheliäinen kennelyskä rantautui meille eilen. Jippo köhii, onneksi aika lievästi ja nyt toivon ihan helvetisti, että jos (kun) se tarttuu poikiin, niin sitten samantien! Että päästään tästä taudista pian ohi. Onneksi Oili oli ymmärtäväinen, ja sain siirrettyä kurssin. Kun sanoin että en kyllä tiiä miten ilman niitä treenejä pärjään, niin hän sanoi että niin, onhan se ihan kamalaa olla ilman sitä jäkätystä :D No niin on! Ei ainakaan kehtaa olla treenaamatta ;)

Kommentit