Karenssi ohi!


Vihdoin sunnuntaina meiltä päättyi kennelyskäkarenssi, ja oltiin tiistaina aamusta Minnan kanssa heti hallilla. Kerran tuon karenssin aikana tein pihalla Jeculle treenin, joten tulipahan nyt sitten pidettyä oikein kunnon tauko. Mehän aloitettiin se tauko jo heti kun kuulin, että tartuntamahdollisuus oli ollut. Tapaninpäivänä samoissa treeneissä ollut koira joutui kaksi tuntia treenien jälkeen tiputukseen, joten tuota riskiä en todellakaan halunnut ottaa. Viikko siitä kuvittelin jo, että selvittiin säikähdyksellä, mutta ei, vaan Jippo alkoi köhiä. Onneksi kovin lievänä, kerran yskäisi semmoista limaa ja muuten pelkkää kuivaa yskää innostuessaan. Jeccu köhäisi tasan kerran, enkä nyt sitten tiedä johtuiko pakkasesta kun oltiin silloin lenkillä, eikä Cassu yskinyt ollenkaan. Ainoa hyvä puoli tässä oli se, että ne julmetut pakkaset osuivat tasan samaan kohtaan, joten nekään ei sitten sen enempää haittaa aiheuttaneet. Eikä tuo tauko haittaa näköjään tehnyt, sillä:

Tehtiin ruutua:

Melko vauhdikasta menoa, niin ettei tassut maahan ehdi osumaan :D

 Ja silmät pyörii päässä:

Ja ihan pakko laittaa kuva mun törkeen ihanista uusista liloista ruutunauhoista! Vihdoin mä ne sain, enkä oo varmaan kuin puoli vuotta Vuorenmaan Marian kaupalla niitä ihastellut. On mageet, varsinkin noitten pinkkien kulmamerkkien kanssa :D


Menossa ruutuunlähetyspaikalle:Ja tästä tulee selkeästi kuvapostaus, joka johtuu siitä, että mulla on uusi kamera, jota opettelen käyttämään. Joten näissä kuvissa säädöt ihan pyllyllään vielä :D Mutta kun ovat niin kivoja, niin ihan pakko laittaa niitä tännekin. Älkää klikatko isommaksi....

Siis itse ruututreeni: Kun Jeculla on tapana ollut unohtaa koko hemmetin ruutu, jos sitä ei tee vähintään kolmea kertaa viikossa, niin mitä hittoa!! Kuukauden tauon jälkeen ihan perfect. Sehän menee tuossa kuvassa näkyvään paikkaan, keskellä mutta oikealla. Joka johtuu siitä, että ruutuun mennessään (ruudun sisällä kuitenkin) tekee semmosen pikkulenkin vasemman kautta kääntyäkseen mua kohden. Tuon siis siltä hyväksyn, koska paikkahan on oikeasti hyvä. Tehtiin pelkästään motivaatio-ruutua nyt tauon jälkeen, josta johtuen tuo mun ekan kuvan asento, oon nousemassa ylös, kun pidin sitä pannasta kiinni ja hetsasin ruutuun. Oltiin sitten ihan törkeitä vielä lopuksi muun treenin jälkeen,  kun maassa oli pinkkejä kartioita matkalla ruutuun mennessä, (ja siis mulla ne pinkit ruutumerkit) niin halusin tehdä testin että ohittaako ne. Minna sanoi että joo, tehdään vaan, mutta hän käy kyllä taputtamassa maata, että nyt vähän helpotetaan sentään. Kyllähän Jecun vauhti selkeästi hidastui niiden kohdalla, mutta meni ruutuun!! Onko se nyt oikeasti tämän oppinut? Vahvasti siltä ainakin vaikuttaisi. Jipii!

Sitten tehtiin kakeja, joissa tuli kyllä eteenpäin ilman takapalkkaa. Sen kanssa tekee tosi hienot täysmatkalta. Tää vaatii rutiinia ja ihan vaan hinkkaamista edelleen.
Seuraavaksi ohjattu nouto: Tätä tehtiin tauon aikana kerran pihalla. Ja molempia suuntia samassa treenissä, ja vielä ilman palkkaa, kun nakit loppui taskusta enkä laiskana jaksanut hakea sisältä lisää. Joten sosiaalisella palkalla mentiin ja hyvin teki! Keksin silloin, että taputan itseäni rintaan että:katso! Ennenkuin näytän suunnan. Koska sehän kyllä menee sinne mihin näytän, jos katsoo. Muuten saattaa valkata sen oikean, joka jostain syystä sitä vetää enemmän. Haksahti pihatreenissä suunnissa kerran vai kaksi, justiin tuon asian takia. Eilen sitten kun oli liikkuri apuna, niin pääsin palkkaamaan siitä että katsoo mua eikä sitä sivussaolevaa ihmistä. Ekan muistutuksen jälkeen ei kääntänyt katsettaan. Liikkeenomaisesti eka, ja haki sen vasemman jolla haluan nyt aloittaa tuosta oikeallehinkumisesta johtuen. Minna huomautti että sanon merkillä seis liian myöhään, ehtii tulemaan koiranmitan ohi merkistä. Hyvä huomio. Seuraava tehtiin niin, että vinttasin haetun kapulan, jolloin se saa sen suuremman merkityksen ja haetutin sen oikean kuitenkin. Auttamalla kuitenkin vielä sen verran, että siirtyy merkiltä oikeaa kohden enemmän. Kuuntelutreeninä mieluummin, koska osaa noinniinkuin muuten tämän liikkeen kyllä kokonaan. Ja oikein meni, jesh! Tämäkin alkaa olla hyvä. Pitotreeniä täytyy kyllä tehdä.

 Sitten tunnari: Tätä tein silloin pihatreeneissä myös. Piiitkä rivi tunnareita, ja kulmassa ja mitenköhän muuten. Eilen mietittiin että riviin vai kulmaan, ja Minna oli sitä mieltä että evl-tyyliin vaan ja sillä sipuli. No tottakai, mukana ollaan! :D Ja tässä kuvasarja siitä:

Jarraa hienosti ekalle kapulalle:Haistelee nätisti tunnarin kerrallaan!! Oma on tuo jossa tarra, ylärivissä tokana.


Heti kun löysi oman, nappasi sen, ja lähti tuomaan eikä tarkistellut muita tms. Ihan hiton loistavaa!


 Ja tönäisi lähtiessään jalalla tuon yhden ekan rivin kapulan keskelle...mutta eikai sen pitäisi kokeessakaan haitata. Jos tuomari näkee, millä se liikkuu.


Ihan mahtitreenit siis! Tauko tehnyt ainakin Jeculle hyvää, ihan karmea koehinkukin olisi, kun meni oman seuran koekin tässä sivu suun tuon karenssin takia. Saatiin sitä ennen Oililtakin vihreetä valoa kokeelle.

Tehtiin me sitten vielä seuruutakin, ihan vaan kuvaamistarkoituksessa :D The häntä ja tassunpohja <3

Rakastan tätä Jecun tokoilmettä <3


Iso kiitos Minnalle treeniseurasta ja kuvailuista! Ens kerralla laitan vähän paremmat asetukset, kuvaajassa ei mitään vikaa :D

Kommentit