Omat agilitykisat ja tokokoe

Päästiin piiiiitkästä aikaa Jipon kanssa kisaamaan, seuran omat kisat oli kylläkin jo 11.10. Kolme rataa, ja kauhea into radalle.

Eka rata agilityrata, tuomarina Kari Jalonen ja kerrankin ei näillä radoilla ysikympin kulmaa kepeille ;) Kaikilla radoilla ne siis onnistuikin, sisäänmenot siis. Harmi kun tästä ekasta radasta ei ole videota tähän laittaa, kamerasta loppui tila just väärällä hetkellä, ja se jäi ikuistamatta. Kaveri omalla puhelimellaan kyllä sitä kuvasi, osan rataa. Oli nimittäin ihan sikahyvä rata, mitä nyt yksi niisto muuttui lennosta viskileikkaukseksi, ja maalissa luulin että saatiin nolla. Aloin vaan ihmettelemään että miksei seurakaverit ole innoissaan ollenkaan? Mietin että jäikö A:n alastulokontakti ottamatta, sitä kun en nähnyt kun siinä tein persjätön. No ei jäänyt, vaan sen jälkeisen renkaan Jippo oli mennyt välistä. Muuten hiton hieno rata!

Toka rata myös agilityrata, tämä loppuukin lyhyeen, kun pomppaa niin suvereenisti tuon alastulon puomilta. Muistutellaan ja lähdetään pois radalta. Sitä ennen on tullut kyllä jo hylly, nappasi lähtöhypyn tuossa kääntymisessä. Ja ihan taas ajatus siinä ansaesteessä pelkästään, niin Jippohan tekee työtä käskettyä ja hyppää sinne. Muuten taas mukavaa menoa, sinne asti.

Vika rata hyppäri, tuomarikin vaihtui Johanna Nybergiksi. Kerrankin musta näyttää siltä, että mä rytmitän radalla, enkä vaan paahda menemään. Tästä radasta sain kehujakin arvostamaltani ihmiseltä, ja tulipa siitä hyvä mieli. Lähden vaan liian aikaisin liikkumaan putken suuntaan, eikä Jippo kestä vielä kepeillä semmoista liikettä joten hylly tältäkin radalta.

Kaksi vikaa rataa tässä.

Meillä kun oli maton vaihto hallissa, ja samalla myös puolenvaihto (isompi tila), niin ei päästy hirveenä treenailemaan mitään. No eipä se haitannut, ihan hiton tyytyväinen ratoihin sinänsä, tosi hyvää pätkää ja mäkin alan oppia sentään jotain tuosta koirasta. Ja ehkä jopa ohjaamaankin sitä? :) Päästiin talveksi Melissa Naukkarisen ryhmään, ja mulla on toiveena että Melissa taitavana opena ja ohjaajana saisi mulle jotain oppeja päähän. Hyviä pointteja on tullutkin, kahdet treenit on ehditty käymään. Ittekseni treenailin puomia ja keppejä, ajattelin että tehdään sitten helpompaa niissä omatoimitreeneissä. Ja vahvistetaan yleisesti esteosaamista. Nauratti yksi kerta, kun Jippo vaan jolkotteli puomille, meinas tipahtaa, ja punnersi ittensä takaisin ylös. Oikeen nimensä veroinen tyttö, Aldrig Ger Jag Upp!

Tämmöistä mentiin myös, puomia ja keppejä noissa treeneissä. Pari kertaa mennyt nyt myös Cassun kanssa, ja hitto sillä on intoa sekä vauhtia! Kauheesti tekisi mieli se omiin kisoihin ilmota. Hmm.....

Tokokoe 17.10.

Kokeeseen olin ilmonnut molemmat pojat, mutta en vaan millään ehtinyt saamaan Cassua kisavalmiiksi. Turha mennä taas yhteen kokeeseen, ilman mitään toiveita ykkösestä. Niin hirveästi treenaamista Jecun kanssa, että ei toiveitakaan ehtiä molempia saamaan kuntoon. Joten peruin sen osallistumisen. Päästiin kylläkin paikkamakuuseen apukoirakoksi, eli siihen saatiin hyvää kisatreeniä. Se menikin taas ihan loistavasti, kymppi olisi tullut molemmista osioista. Tuomarilta oli pakko kysyä, ja hän sanoi että sehän meni parhaiten koko porukasta, ei mitään huomautettavaa. Hyvä juttu, tää on ihan valmis liike siis.

Jecun kohdalla kävi niin, että otin sen aivan liian myöhään halliin, ja sen kierrokset oli katossa. Jipii. Onneksi kykeni paikkamakuuseen, on se niin vahvana päässä. Siitä tulikin 10. Oltiin ekana suoritusvuorossa, joten käytiin vaan heittämässä kiekka pois kentältä ja samantien takaisin. Annoin aiemmin Helille nakin, ja salaa otin sen häneltä ja palkkasin aidan takana. Auttoiko? No ei, kuten videolta näkyy. Taas veto kentän reunalle valtava, ja se ylivire näkyy hyvin askelluksessa ja hännän asennossa. Tuli semmoinen tunne, että pitelee villihevosta suitsista. No, jotenkin sen handlasin, ja kaikki mokat mitä kokeessa tulee, johtuu malttamattomuudesta ja joo, tokassa pätkässä näkyy uusien liikkeiden epävarmuus vielä, mutta hiton hienoa työtä Jeccu tekee kaikesta huolimatta. Ja kuten sanottu, mieluummin tuon näköistä tokoa, kuin laamameininkiä. Toka osio menee jo vähän rauhallisemmin, ehdin saamaan sen paremmin näppiin. Tämäkin koira nimensä veroinen, High Volts I Am A Hooligan :D

Paljon siellä oli tosiaan hyvääkin, uudet liikkeet vielä keskeneräisiä toki ja nyt päästiin täksi kaudeksi tokon valmennusryhmään, joten tiedossa hyviä treenejä! Päästään myös Oili Huotarin oppiin monesti, ilmosin meidät kurssille joka on kerran kuukaudessa, ehtii sitten treenimäänkin välissä. Ja sitten kun päästiin tuohon valkkuryhmään, niin sen kautta 5 kertaa, ja vielä piirin koulutus joka on joulukuussa. Katsotaan vieläkö Markokin jatkaa meille opetusta, toivottavasti! Olis vielä tammikuussa itse järjestämäni Oilin koulutus schapeille, mutta taidan mennä vaan kuunteluoppilaaksi, ja kattelemaan muut koirakot, että jää paikka semmoisille jotka ei tänne ihan joka viikko pääse. Että juhuu, tokoa hurrrrrjasti tiedossa! Ja mikä tärkeintä, saadaan nyt sitä häiriötreeniä, sekä liikkurointia, mitä ei yksin treenatessa mitenkään pysty harkkaamaan. Liikkuroinnista puheenollen, ilmoittauduin oman seuran liikkurikurssille, joka on tammikuussa. Jaiks!

Kommentit