Uusien liikkeiden treenipäivä

Tokoähky muuttuikin onneksi viime postauksen jälkeen tokoinnoksi. Otin yksi ilta oikein sääntökirjan käteen ja aloin tavaamaan että mitä siellä uudessa evl:ssä nyt sitten niin kovasti on eroa.

EVL

-No se paikallaolo on erilainen, ei kokeiltu, eniten mietin että tuleeko se sieltä rivistä luo? Jos tuntee olonsa turvattomaksi, niin parempi jäädä maahan. Ei kokeiltu vielä. Temppunahan tämä varmasti onnistuu, sitä en epäile.

-Seuruun peruutus. Joo. Siis sehän osaa peruuttaa, ei ongelmaa. Peruuttaa vaan niin saatanan lujaa, että on musta viiden metrin päässä takana kun mä otan yhden askelen. Tähän rauhallisuutta jotenkin, miten?

-Uusi liike:
  • esteiden sekä kapuloiden ohitus kiertämään lähettäessä. Pahin näytti olevan tokohyppy. Syvään juurtunut esteen ylitys mennessä sekä tullessa. Normihyppy ei niin vedä.
  • kiertää osaa, ei ongelmaa, ja lähtee kyllä kauas. Ongelma; treenattu luoksetulon stoppia aikoinaan, tarjoaa välittömästi merkin jälkeen pysähdyksen. Ratkaisu? Treeneissä ei koskaan pysäytetä, se kyllä menee heti maahan kun käskee. Tai seisomaan, istumaan liikkeestä ei. Ainakaan eilen, siis treeniin tuo kaukana liikkeestä istuminen. 
  • jos valituksi tulee tokohypyn puoleinen kapula, ei mitään ongelmaa lopussa. Tämä niin vahva mielikuva jo päässä ennestään.
  • jos valituksi tulee avohyppy, pitää joko sanoa hae-hyppy ja tietty vahvistaa tätä että myös se agilityesteen näköinen hyppy tehdään palauttaessa.
  • treenattiin tätä siis eilen ensimmäistä kertaa, vartin sessiolla päästiin tähän tulokseen: uusi liike evl
Joten tokointo kasvoi huomattavasti, eihän tää ehkä ihan mahdoton ajatus olekaan! Jotenkin kun tuota ajatteli, mitä kaikkea siinä voi mennä pieleen, niin ahdisti. Mutta joo, kunhan tuon esteiden ohituksen mennessä saa ujutettua sen päähän, niin ongelma ratkaistu. Jesh!

-Muut liikkeethän on ok, eli valmiita zeta, luoksari, ohjattu, tunnari, kaket, ruutu. Ruudussa toki se uusi "tyhjyyteen lähetys", mutta agility auttaa aina, ja käskyllä eteen! se lähtee ihan iloissaan menemään, seis-käskyllä pysähtyy ja siitä ruutuun. Nou problem. Ei ku kokeisiin testaamaan. Viimeistään lokakuussa.

VOITTAJA

Sitten meidän tokointopii-Jeccu. Mitähän sinne voittajaan mennessä pitääkään osata. Sääntökirja käteen taas.

-paikkamakuussa yksitellen alas ja ylös. Tätä tehty, ei ongelma.

-zetassa ei ongelmaa, tää meni kuin vettä vaan kokonaisena. Liikkeestä istuminen pitää opettaa vahvemmaksi.

-seuruussa myös peruutus, tässä onneksi vaan suoraan. Jeccu on kyllä pätevä, tulee kauniisti sivulla. Toki ei vielä ihan valmis, mutta ei huonokaan. Juoksussa käännökset.

-luoksari muuten sama, jättö vaan maahan. Ei haittaa, lähtee ku raketti :D

-ruutu:
  • siis tämähän on ihan valmis liike. JOS treenaa päivittäin. Tai vähintään joka toinen päivä. Mutta sehän on Jecun kanssa joka asiassa sama. Se vaan on niin putkiaivoinen, että ehtii unohtaa asiat, jos tulee pidempi väli. Sille semmoinen tyyli, että opetetaan ja jätetään muhimaan-ei toimi ollenkaan. Se vaan paranee toistoilla, eli vaikka kymmenenkin kertaa ruutuun juokseminen yhdessä treenissä ei oo huono. Samalla innolla se menee. Siitä huolimatta jos on viikon tauko, ei muista mikä on ruutu :D Sitten kun sen sille kerran alustalla tekee, muistaa taas. Jeculle ensin seis- ja sitten maahan.
-ohjattu: tähän saatiin hyvät neuvot Marko Vuorenmaan koulutuksessa, sille pitää vaan saada usko siihen, että takaa löytyy jotain. Että se lähtee siitä asennosta takaa hakemaan vaikkei tiedä että siellä jotain olisi. Pitää toistaa myös tätä paljon. Ja Markon ohjeiden mukaan, yksittäisellä treenikerralla vaan yhtä puolta! Eli eilen tehtiin vasenta, tänään pitää tehdä oikeaa. Testissä eilen kokonaisena tämä liike: Jeccu ohjattu voi . Hei, sehän näyttää tosi hyvältä!! Tuo seuruun osuuskin on tosi makee. Omasta mielestä. Huomasin että pidän itte liian kauan kättä ylhäällä, johan se on menossa, mitä sitä huitomaan. Ja hyväksyin vinon pa:n ekassa toistossa, kun ei ollut nyt se treeninaihe. Tähän tosi tyytyväinen.

-tunnari, no tämä on sille ollut aina myös helppoa. Meidän porukan paras nenä. Tajusin että tehtiin eilen ekaa kertaa kokonaisena hallilla, no ei tuo matto näyttänyt haittaavan. Tämä liike valmistui oikeastaan ihan huomaamatta. Tunnari kokeenomaisena.

-kaket: muuten ok, mutta seisominen totaalisesti kesken. Tämä on se keskeneräisin liike. Ja tää on niin tylsää treenatakin. Jeculle tehdään niin, että pitää etutassut paikallaan, tekee luonnollisesti silleen. Jumppaa tehty, ja tekee läheltä kyllä tosi nätisti. Näin eilen videon, missä koira piti etutassuja kirjan päällä ja siitä vaihdot. Pitää sitä kokeilla. Vois toimia putkiaivolle. Saisi etäisyyttä tuohon. Sitä ei ainakaan mitkään rimat tms, pikkujutut (kuten esim. tokohyppy) edessä haittaa, astuu/hyppää yli, eikä pidä niitä minään. Cassulle tää oli helppoa, kun sen tassuihin ei saa koskea niin ei voinut astua minkään päälle. Rima eteen ja sillä sipuli.

-metallinouto. Tätä sitten naurettiin kentällä mahat kippurassa viime viikolla Kimin kanssa. Herranjumala mikä kalina ja kolina kävi hampaissa :D Hyppääminen ja palaaminen ei mikään ongelma, ihan innolla hakee. Noin niin kuin yleisesti ottaen. Eilen otin vaan yhden toiston, haki nätisti, otti epäröimättä eikä kalissut yhtään. Huippupalkka ja seuraavaan hommaan. Kyllä se tän kerran tekee, eli eiköhän sekin koevalmis ole.

Joten; nyt vaan testaamaan kokonaisuutta johonkin epiksiin, koska mua vähän ton Jecun kanssa huolettaa miten se muistaa mitä liikettä ollaan tekemässä. Eikä jää se edellinen päälle :D Että lähteekö se ruudun jälkeen taas ruutuun esim, eikä hakemaan kapulaa? Vaikka käskyt on erit. Onneksi tuossa lähellä onkin parit tiedossa, sinne vaan rohkeesti ja jätetään vaikka kaket pois kokonaan. Tai otetaan ne vaan läheltä.

Tuli hyvä mieli eilisen treenisession jälkeen, on mulla tosi taitavat tokopojat! Loppui vaan videostakin akku kesken, ei saanut noita Jecun ruutuja ja metskua videolle. Kiitos Marjalle liikkuroinnista ja avusta!

JIPON KEPIT

Jipolle tehtiin kepukoita, ysikympin kulmaan avo-sekä umpipuolelta. Tein näitä myös kotona maanantaina, pitää aktivoitua tässäkin. Nimittäin viime aikoina virheet kisoissa on tulleet pelkästään kepeiltä, Artjärven ärinöissä nollat jäi niistä kiinni. Joten, josko treenais sitä mitä tarttee???

kotitreeni
hallilla
hallilla2

Kummasti se treeni auttaa heti! Katsotaan miten lauantain kisoissa käy, Tampereelle olis tarkoitus mennä. Seuraavana viikonloppuna olis Kouvola, mutta vähän luulen että Jippo on jo juoksuhoidossa silloin. Jos ei, niin sinnekin mennään.

Kommentit