Tärppipäivinä Tuusulassa ja Tulevaisuuden suunnitelmia

Eilen oltiin taasen helteessä kisaamassa, tärppipäivillä olevan koiran kanssa. Eipä näytä Jippoa juoksut haittaavan, pikkasen helle ehkä verotti vauhtia. Ei pahasti kylläkään. Olisihan siinä kentän vieressä ollut ihana lampi, jossa koiraa kastella, mutta: Joku saatanan älypää oli tyhjentänyt bajamajat siihen lampeen??? Että siinä teille sitä koiranpaskahaittaa. Mitenkäs tommonen ihmisenpaska sitten? Ihmisten loputon typeryys se vaan jaksaa hämmästyttää.

Tuomarina oli mun yksi lemppareista, Pertti Siimes, jonka radoista tosiaan olen aina tykännyt. Pitkästä aikaa kolme rataa kisoissa, en edes muista milloin olisi ollut hyppärikin tarjolla. Onko meillä kolmosissa edes ollutkaan? No nyt oli. Hyvin jaksettiin helteestä huolimatta, taas kokemattomuusvirheitä, nyt lähinnä esteiden suorituksessa sekä siinä, että Jippo ei käänny vastakäännökseen niinkuin pitäis. Putket vetää sitä kyllä puoleensa ihan vastustamattomasti. No, mistäs sitä on palkattu?

Treenilista:
-kepit (huoh)
-keinulle sivuirtoaminen (vaikka tämän se yleensä kyllä suorittaa tosi hyvin, huolimatta mun sijoittumisesta)
-puomin kontakti (ei oo päästy tekemään, kerta juoksut, meillä ei saa juoksuiset treenata)
-vastakäännöksestä ja ylipäätään käännöksistä palkkaus (tätäkin tein siinä harkkaesteillä ennen rataa, kun jo tiesin heikkouden)

Ehjin rata oli eka, siinä tuli kepeiltä virhe, meni hyvin ekaan väliin muttei sitten osannut taittaa tokaan tai kolmanteen enää. Lähti uudelleen kepeille, siinäkin törmäs lavalla tokaan kepukkaan, mutta jatkoi oikein. Sitten myös se puomin kontakti. Olis pitänyt tässä kyllä korjata se. Jatkon kannalta. Kympillä maalissa. Plussaa tällä radalla oli se, että keinulle pystyi jättämään suorittamaan ja renkaan teki kaukaa ohjattuna oikein.

Toka radalla se keinun sivuirtoaminen tuotti virheen, ja sitten ei käänny vastakäännöksellä, olis tarttenut vielä vastakättä, ja komennusta ja vaikka mitä. Nää ehdottomasti sinne treenilistalle. Vähän vähemmälläkin ohjauksella pitäis kyllä kääntyä. Hidastuksesta katsottuna, vilkaisee mua, ja valitsee kumminkin putken. Tää on sitä mun ignooraamista, mistä Rannikon Timo huomautti. Plussaa, taas käytän takaaleikkausta, mikä kääntää sen kyllä kivasti puomille. Tällä radalla sitten vaadin sen kontaktin korjaamaan, iloissaan heiluttelee häntää, eikä kyllä paineistu tommosista vaatimisista yhtään. Se on kyllä iso plussa!!

Hyppärillä tiukka alku hienosti, kepeille kääntyy valssilla mukavasti, ei sitten kestä vedätystä ja kesken pois. Olis ehkä pitänyt korjata alusta nuo. Sitten taas jatkossa ohjaukset toimii, hienosti kääntyilee, ja kun pitäis lähteä suoralle hypyille, vilkaisee mua ja korjaa oman linjansa putkeen. prkl. Tein tästä oikein hidastuksenkin, etten tosiaan kuvittele omiani. Iloisena maaliin siitä huolimatta :)

Kaikki radat

Että semmoset kisatreenit, ja nyt kun Jippo lähti juoksuhoitoon, treenimahdollisuudet onkin aika vähissä pari viikkoa. Edes niitten pihakeppien. Ja sitten mulla on niin paljon viikonlopputöitä, että seuraavat kisat onkin kuukauden päästä. Tai mahdollisuus olisi päästä vielä Pyhtäälle, riippuen missä järjestyksessä siellä luokat menee. Kun menen kumminkin samana iltana töihin vielä, että ehtiikö sieltä kotiin sitten. Mä kyllä enemmän tykkään aamukisoista henkkoht ylipäätään. No mutta, onpa sitten ainakin aikaa treenata noita asioita mitä tarttee. Kaikkein parasta on kuitenkin se, että Jipon kanssa on kyllä aina hauskaa radalla, se ei jätä hommia kesken, ei paineistu, vaan iloisena Pomppaloikkii menemään. Aasinsilta, jolla pääsemme tähän.:

Tulevaisuuden suunnitelmia:

Kävin keväällä kasvattajakurssin, ja nyt mulla on kennelnimi Pomppaloikan. Tarkoituksena siis teettää Jipolla pennut, sillä kun omasta mielestäni on aika paljonkin annettavaa rodulle. Siinä on melkolailla koko paketti kohdallaan, luonne, terveys, harrastusominaisuudet ja sattuu olemaan vielä pirun nättikin.

Nyt sitten mietityttää ajankohta kovasti. Jos aikomus on kerätä (ja vielä saadakin ne) nollat sm-kisoihin, astutus menisi syksylle, jolloin pennut olisivat luovutusiässä suurinpiirtein helmikuussa -16. Jos taas jättäisi nuo sm-kisahaaveet väliin, ja astuttaisi seuraavista juoksuista, jotka ovat keväällä maaliskuussa (Jipon juoksut ovat olleet kuin kello, seuraavat alkavat 6 kk 2 vk päästä siitä kun edelliset loppuvat.), niin pennut olisivat luovutusiässä heinäkuun lopulla. Parastahan tässä vaihtoehdossa olisi se, että kesällä tuohon voisi osuttaa lomansa, jolloin pentujen hoito helpottuisi huomattavasti. Ja ehkä pennun ostajia ajatellen, kesä voisi olla mukavampaa aikaa uutta perheenjäsentä sosiaalistaa. No, tässä on nyt sitten se puolisen vuotta asiaa aikaa harkita. On kyllä mahdottoman jännittäviä aikoja tulossa!


Kommentit