Taas treenataan tokoa

Menin sitten ilmoittautumaan pm-kokeeseen, joka on 13.9. Molempien kanssa. Ja joukkueeseen. Jotta silleen. Oikeastaan ilmoitin siihen joukkueeseen Jecun, ja siinä sivulauseessa sanoin, että jos tarttee ylemmän luokan koiran vielä, niin Cassu voi olla varalla. No, sekin sitten sinne joukkueeseen joutui, kun ei muita innokkaita näköjään uusia sääntöjä kokeilemaan vielä ole. Paitsi että eilen sain tietää, ettei yksi ohjaaja voi olla kahden koiran kanssa joukkueessa. Ehkä, se tarkentuu vielä tämän viikon aikana. Sitten pitää (jonkun muun?) päättää, kumpi on joukkueessa. Cassuhan kyllä treeneissä osaa kaiken, mutta siitä kun ei koskaan tiedä, mitä se saa kokeessa päähän. Tai mitä siellä saattaa muuta tapahtua, niin se vaikuttaa sen tekemiseen. Jeccuun taasen ei, mutta sen liikkeet ei välttämättä ole vielä niin varmoja. Kumpi vai kampi on sitten parempi?

Toki ilmoittauduin sitten myös rotumestiksiin, jotka ovat 4.10. sekä oman seuran kokeet on tulossa olikohan 17.10. ja sinnehän on mentävä, kun saa omassa hallissa tehdä. Jos Cassu vaikka vahingossa tekis tutussa paikassa ykkösen ;) Joten, onhan taas tavoitetta, ja sehän saa mut treenaamaan ahkerammin. Jos ei kokeita ole tiedossa, niin se treenaaminenkin on vähän semmosta ei-niin-justiinsa, eikä väliä jos nyt vähän harvemmin tekee. Nyt on motivaatiota tehdä!

Pakotin Iloisen Liikkurin eilen illalla mukaan videoimaan, ja huutelemaan sanaa; käsky. Jeccu nimittäin lähti viime viikolla Minnan kanssa treenatessa, ruudusta käsky-sanalla tulemaan. Taas näitä yksin treenaamisen haittoja. Miehen ääni ei nyt sitä tehnyt, tai sitten kerran muistutus riitti? Minna kyllä sanoi, että se katteli metsään kun kävelin poispäin, ja oli vähän "kuutamolla". Lähti sitten kun ei ollut tarkkana.

Eilen treenattiin Jecun kanssa:

 • ruutua, tätä olis pakko tehdä ihan oikeasti nyt useammin. En käsitä miten se voi unohtua heti päästä. Mutta sen yhden muistutuksen jälkeen, se onnistuu näin:

   
   
 •  ohjattu, tähän alan olemaan ihan oikeasti tosi tyytyväinen! Tuossa kohtaa, missä koira stopataan, ei kokeessa saa olla noin isoa merkkiä. Laitoin nyt treenatessa sen siihen itelle merkiksi. 


 •  puolikas zeta, tämähän sujuu kyllä, paitsi istuminen vaatii vahvistamista vielä. Ei ihan koevalmis, mutta ei kaukana siitä. Valmistuu kyllä kokeeseen mennessä. 
 •  
 •  
   
 •  luoksari, ok.
 • seuruun peruutus, keskellä kenttää, ei onnistu. Muutaman askelen sain tehtyä suoraan, se lähtee kyllä taa, mutta joko pomppaa heti vinoon tms. Heti kun keskittyy, menee ihan ok.
 • kaket. En kestä. Järki lähtee. Läheltä maa-sei-vaihdot ja päinvastoin teknisesti hyviä, miten etäisyyttä?
Joten Jecun liikkeet tällä hetkellä:
-paikkamakuu ok
-seuruu semiok, peruutus haltuun
-zeta, semiok, istuminen varmaksi
-luoksari, ok
-ruutu, ok jos muistaa mitä on tekemässä :D
-ohjattu, ok
-tunnari, ok
-kaket, voi jestas, not ok
-hyppynouto, muuten ok, mutta metskun nostoa vahvistettava. En tiiä missä vaiheessa tästä näin ällö tuli??
Mutta noin niinkuin yleisesti ajateltuna, aika hyvällä mallilla se voittaja kokonaisuutena jo on. Onhan tässä vielä kuukausi aikaa saada nuo keskeneräisetkin liikkeet kuntoon, eikös niin? Mennään 31.8. epiksiin kokeilemaan, miten tässä käy.

Cassu treenasi eilen:
-ohjattua, hyvin meni.
-ruudun tyhjyyteen lähetys, onneksi on agility, ja eteen-käskyllä menee, etsii kyllä että missä tässä joku merkki tms. on, kun sen pysäyttää, mutta who cares. Ehkä se katoaa kun tekee enemmän. Tajusin että ruutuun vois laittaa taas targetin, menis keskemmälle. Mutta hienosti etsi ruudun, oltiin vieraalla kentälläkin. Molemmat on näköjään päättäneet, että meillä mennään suoraan maahan. Tehdään sitten niin.
 -Tehtiin myös zeta, ja täähän meni vahingossa ihan loistavasti! Ilmeisesti tää on parempi, mitä vähemmän treenaa, kun on niin tylsä liike?

 -Kun ei ollut hyppyjä, niin mentiin pelkkää kiertoa. Tämä eka toisto. En jaksanut niitä kaikkia laitella, mutta parasta on se, että se ei enää pysähtynyt tuonne merkille useammilla toistoilla! Jokohan sekin lukko päästä katosi? Merkkikään ei tosiaan ole semmoinen iso, varmaan puolet siitä mitä sais olla. Siinäpä hankintalistalle uusi tokotarvike :)
Eli siis Cassun tilanne tällä hetkellä:
-paikallaolot, maahanmenosta en tiedä, viime viikolla tartti kaksi käskyä siihen. No joo, tehtiin tosin ekaa kertaa koko asiaa. Luoksetuloon saa liittää nimen, sitä kysyin facen tokopalstalla. Maahan-käskyyn ei, sepä olis ollutkin liian helppoa ;) Siis melko ok.
-seuruu, muuten ok, mutta se peruutus.....
-zeta, ok
-luoksari, ok
-ruutu, ok
-ohjattu, ok
-uusi liike, semiok. Jos ohittaa mennessä hypyt ja kapulat, ok. Treenattu siis yhteensä kolme kertaa koko asiaa, en epäile etteikö tämä menis kaaliin, sainhan mä sen ohjatunkin kasaan ;)
-tunnari, ok
-kaket, ok

Joten siis sehän on paremmassa mallissa kuin Jeccu, itse asiassa. Aikamoisen peikon tein kyllä itselleni niistä uusista säännöistä, eipä tuo nyt niin kamalaa ollutkaan. Eli ei unohdeta Cassun kanssa toiveita TK4:sta!

Kommentit