Agirotu 2015

Hästängens Bomppaloikat vm -15

Nyt laahaa kyllä päivitykset pahasti jäljessä, ei sitä lomalla näköjään kirjottelemaan ehdi :) Mutta olin siis ilmoittautunut agirotuun virallisille radoille, sekä sitten tietenkin kilpailevien joukkueradalle. Samalla porukalla kuin viime vuonna, eli tietenkin Ransu-Jippo-Metku-Iksu. Ihan sama järjestys ei ollut, joukkueen johtajan muistivirheen takia. Mitäpä se haittasi! Oltiin sentään jo vähän kokeneempia itsekukin, ei ihan niin selkeä ero enää ollut mamma-Iksun ja lapsosten välillä. Ja toki koko kesän ainoat kunnon helteet osuivat tähän, justiin kyselinkin että muistaako kukaan että agirodun aikana olis ollu kylmä? Semmosta 32:a näytti grillinkin mittari, mulle ainakin ihan liikaa...

Mennään kuitenkin järjestyksessä, eli perjantai-illan rata oli saksalaisen tuomarin, Beitlin käsialaa ja olikin a) hemmetin pitkä, 200 m b) hemmetin vaikea :D. Tuloksia taisi tulla medeissä kaksi. Ja kumminkin melkeen 50 koirakkoa....Eikä paljon paremmin mennyt muillakaan säkäluokilla. No joo, meidän osaamistasolle tällä hetkellä ainakin vaikea. Ite mokaan kyllä jo heti esteellä 4, en tajua mitä mä noinpäin olin, kun tarkoitus oli just toisinpäin. Mulle ei helle siis sovi yhtään....Jippo kyllä tekee parhaansa, ja on tälläkin radalla hyviä pätkiä. Nauratti se kohta, kun kuuluttaja tuumaa että: nyt se lähti ihan omille teilleen! Yritin siis tehdä kepeille poispäinkääntöä, mitä Jippo nyt ei vielä osaa edes. Mut aattelin kokeilla, kun hylkykin jo oli alla. Hyvin se lähti tyhjyyteen, ei siellä ollu esteen estettä mihin olis voinut mennä. Harmi kun ei videolla näy, siellä Jippo vilahtaa A:n takana ylävasemmalla :D Perjantain rata.

Lauantaina rataantutustumiset oli klo 9.45 ja 17.30. Semmoset 2h 15 min meni aamulla, ennenkuin radalle päästiin tutustumisesta :O Ihan järjetön määrä koiria, 126 suurinpiirtein. Ja oltiin tietty siinä loppupäässä. Eli justiin kuumimpaan aikaan radalla. Olis pitänyt olla fiksu, ja hakea koira vasta myöhemmin sinne urheilukeskukseen. Kun niin lähellä oli. Illalla olinkin sitten fiksumpi (kävin ratojen välissä kotona viilentymässä ja lepäämässä), eli lähdin hakemaan Jipon vasta kun rataantutustumisesta oli menny n. tunti. Aamulla tuomarina taisi olla Timo Teileri. Tää rata oli ihan tehtävissä, strategisesti radan ulkopuolelle sijoitetut pituuden palikat haittasivat, Jippo kävi suorittamassa ne, ohjauksen mukaan ja palas radalle. Olishan ne muuallakin voineet olla....sama oli loppuradalla keinun jälkeen suoraan pussi, mutta siihen ei sentään yritetty mennä. Moni muu yritti :D Sen mokan jälkeen tää oli vähän semmosta keinuhevoslaukkaa, Jippo kun kanssa tajuaa että jotain meni pieleen, ja menee vähän epäröiväksi. Sairaan hyvä puomin kontakti, sekä hyvin pystyy jättämään pujotteluun, että saa sen jälkeisen elämän ohjattua hyvin. Lauantain aamurata.

Iltarata Anne Saviojan käsialaa, putki-puomierottelua jälleen, ja etukäteen sanoinkin että siinä kosahtaa jos kosahtaa. Tästä radasta tykkäsin, oli sentään jo lyhyinkin siihen helteeseen, enää 175 pitkä muistaakseni ;)  Lauantain iltarata.

Sitten vielä se sunnuntai ja joukkuerata, olipa kiva nähdä likkoja taas! Vaikka kaikilla olikin menoa ja vähän kiire, jollakin Ruotsiin ja jollakin muualle. Mutta kaikki oltiin paikalla, testaamassa vuoden aikana opittuja asioita. Tää oli kyllä meidän paras rata viikonloppuna, ja on se vaan uskomaton pikkupaketti tuo Jippo, vielä se jaksoi ja paransi vaan menoa! Nuori koira kumminkin, enkä kyllä tommosta tule yleisesti ottaen tekemään, että noin monena päivänä peräkkäin kisataan. Speliaalikeissi tuo agirotu.

Ilonan ketyn kuvaama rata. Joukkuerata toisesta kulmasta, joku Marikan kaveri kuvannut. Tässä näkyy kyllä kaikki paremmin :D Jipon kepukat on kyllä melko ripeät! (edit. ei se ollutkaan Marikan kaveri, kun joku tuntematon, joten suuri kiitos kuvaajalle!!) Ihan en malta tarpeeksi kauan odottaa että lukitsee oikean putken pään, vaan liikahdan ja vielä huitasenkin. Ihan kunnon stoppi olis auttanut. Se kuuluisa maltti taas puuttui. Mä tyhmä menen korjaamaankin sen väärään päähän putkeen menon, siinä selitettiin että jos menee väärin, ei tartte korjata, koska siitä nyt se kymppi jo tulee. Eli tuli vaan aikaa lisää siihen vielä-no ehkä ens kerralla muistan ;) Ja taas hieno puomin kontakti! Pysyi lähdössäkin muuten kaikki normiradat, tässä nyt oli Tessa pitämässä. Vähän kyllä epäilytti lähteekö se Tessan sylistä mihinkään, vai jääkö kerjäämään rapsuja :D Mutta lähti se, ja hyvin lähtikin! Kivaa oli, sijoitus taisi olla 17./38. tänä vuonna, että petrattiin viimesestä "jonkun verran". Hauskaa toi on kyllä aina, toivoisin vaan vähän viileämpiä kelejä ensi vuodeksi!

Kommentit