Agikoulutuksia

Nyt on kyllä niin järkyttävästi jäljessä nämä päivitykset, että hypitään pikkasen jo yli tapahtumia. Nämä kaksi kesäloman aikana ollutta koulutusta oli melkein ainoat treenit agissa, kesälomaa pukkaa....krhm.

Ekana oli A-Qilityllä Timo Rannikon koulutus, hänen opissa en ollut aiemmin ollutkaan. Ja ihastuin ikihyviksi!! Jopa niin, että tilasin hänet meidän omaankin seuraan syksyllä kouluttamaan :D Kun kerran luvan sain. Pidin hänen koiranlukutaidostaan, siitä että jokaista koiraa ei tarvitse ohjata samallailla (jostain ihmeen syystä monella kouluttajalla on aika yksniittinen näkökulma, vaihtoehtoja ei vaan ole, huolimatta koiran koosta tai liikkumistavasta). Alla ratapohja.


Alun ohjasin 1-2 hyppyjen välistä, neloselle saksalainen ja putkeen. Tää meni ihan ok alusta. Ja sitten siihen kohtaan se kosahti, mihin etukäteen arvasin että ongelma tulee. Eli kun meillä on juoksu-A ja edessä houkuttelevasti putki, sivuun pitäis hypylle tulla. Niin ei todellakaan. Onhan sitä tosiaan vahvistettu, että itsenäisesti edetään ja rataa luetaan, ilmeisesti vähän liikaakin ;) Timo sanoi että se jopa kattoo sua, mutta ei silti aiokaan tulla. Ignooras mut ihan täysin. Jep. Tehtiin tätä monella eri variaatiolla, ainoa mikä toimi, oli se, että kun kepeille pystyy jättämään, ehdin juoksemaan A:n vasenta puolta, leikkasin sitten sen edestä ja poikki Jipon linjan. Se oli tarpeeksi vahva huomio, että hei tänne! No mutta onpa estehakuinen koira ainakin :D

Sitten seuraava kohta oli tuo12-13. Alkaa tulla paimenkaaret todella selkeästi esiin, jos yhtään heitin sitä liikaa tuonne 12:sta, niin 13 jäi kokonaan näkökentästä, ja ohi mentiin. Oma sijoittuminen: yliotto 11, kääntö kohti 12 (ei yhtään nouse käsi siinä!! Oli neuvo, ja toimi!!) , siirtyminen samaa linjaa muurin ja puomin väliin ja persjätöllä yli, pituudella vastakäännös ja puomille. Teki tyttö taas mahtavat kontaktit tuossa! Ai että, ne toimi kun ajatus. Tein 18 päällejuoksun, eli menin siis valmiiksi sivuun puomista. 19 valssi ja tässä jatkossa tulikin pirun kiire, meni muuten taas sinne ihanaan putkeen. Rohkea ohjausta, liike ja oma sijoittuminen jo 21 taa, siitä yli ja putkeen. Kunnon haltuunotto/merkki pakkovalssille siinä.

Putkesta taas tullessa, A kutsui kivasti. Ja taas tehtiin erilailla kuin muut, eli merkki koiralle putken suulta, siirryin putken ja keinun oikealle puolelle, jotta kääntyi vahvemmin. Ensin tein ihan törkeän pysäytyksen suoraan putken suulle, että nyt käännytään ja Timo kauhistui että hui tommosia tehdä :D Ei kai sitä koiraa oo tarkoitus seisomaan jättää sentään. Loppu ihan ok pyöritystä, siihen vaan 26:lle tiukka valssi ja takaakierto 27, ja suoraan pituudelle. Taipui tosi kivasti. Timo kehui Jippoa päteväksi koiraksi :D Onhan se. Tykkäsin kyllä oikeasti tosi paljon, en muista milloin olisin ollut niin innoissaan koulutuksen jälkeen!! No tottakai Janitan, mutta hyvin siinä rinnalla tulee Timo!! Niin muuten että tykkäsin, huomasitteko! :D

Ville liukan koulutus

 Seuraavalla viikolla päästiinkin yllättäen Ville Liukan koulutukseen. Ilonalle tuli meno, ja antoi paikkansa siellä. Iso kiitos hänelle! Kiinnostihan tämäkin, medikoiraohjaaja, ja hyvin menestynyt. Että minkälaisia ajatuksia siellä tuleekaan. Alussa hyvä nopsa luento kontaktitreenistä, jota tosiaan aion tehdä. Kun saadaan tässä nyt normiarki käyntiin. Voisin kuvitella että toimii Jipolle.

Tehtiin siis molempia ratoja, ensin tuo hyppäri maustettuna keinulla, eli harmaat neliöt. Alku olikin sitten vähän ongelma, tommosta tilannetta ei ole ennen kokeiltukaan. Että siis suoraan houkutteleva putki ja pitäisi kääntyä hypylle kovasta vauhdista. Vaihtoehdot:putkeen-liian myöhään kääntö, koira jaloille-liian aikaisin kääntö, onnistui multa kaikki :D Tätä sitten muutama kerta tehtiin. Kunnon merkki pitää opettaa näihin tilanteisiin. Neloseste siis keinu, eikä pussi. Tuohon vitoselle päällejuoksu, meillä toimii ne paremmin kuin välistävedot. Se on se meidän "juttu". Jatko ok, ysi oli toiselta puolelta, piirroksessa väärin. Eli kunnon ohjaus sille, sitten vaan mentiin, ja hyvin haki muurin.

Esteen 13 haki ihan väkisin takaa, nää on justiin niitä mitkä ei meillä toimi. Välistäveto ei vaan toimi.  Tätä mietittiin kaverin kanssa, että kun jättää siihen kunnon tilan, ja näyttää sitä vastaista kättä niin olisin saanut sen menemään. Tästä väännettiin aikamme, ja lopulta se muka jotenkin onnistui. Sarjassa "tekisin mieluummin niin kuin itse tiedän että toimii". No, onhan se hyvä välillä yrittää muutakin, mutta ei se vaan nyt valitettavasti meillä toimi. Ikinä en kisoissa sitä lähtis edes yrittämään, kun sen etukäteen tietää että tälle koiralle se vaan ei pelaa. Nää on justiin niitä kohtia, jotka on joko a) rotuominaisuuksia, (Cassullekaan tuo ohjaus ei sovi ollenkaan) Tai b) mä en vaan osaa ohjata sitä niin. Kumpi hyvänsä, olisin itse vaihtanut puolta, tehnyt 12-13 persjättö, ohjaus 13 taa ja 14 saksalainen. esim. Toki siinä joutuu kikkailemaan enemmän.

Tokalla kiekalla tehtiin sitten agirataa, ja tämä olikin jotenkin meille sopivampi, meni nimittäin sikahienosti! Alku ihan normisti, vitoselle vastakäännös ja siitä hypylle 7, ja tein muka hyvänkin jarrun. Jippo ei oikein nyt noihin käännöksiin hirveen hyvin reagoi, niitä pitää alkaa vahvistamaan. Tän huomasi eilisissäkin treeneissä. Se vaan paahtaa, vaikka kuinka tiukasti ohjaisi. Tai tekis stoppia. Tuli puheeksi Kaijan kanssa eilen, että pitäis videoida ja kattoa mitä mä itte niissä teen, että kuinka hiton aikasin ne käännökset pitää näyttää.

No mutta eteenpäin, taas kontaktit ihan loistavat! Siitä kepeille ja sitten kun en tarpeeks ajoissa jatkanut ohjaamista, niin likka lähti vähän omalle kierrokselle siinä. Kävi kiertämässä tuon putken, kerta ei ohjattu ajoissa :D Ville tuumas että josko nyt vähän ohjais, ettei se lähde omalle kiertoradalle ;) Tossa oli sen verran kulmaa, että kun ohjasi hypyn 12 ja jos lähti suoraan paahtamaan ja huuti putkeen, niin se menikin siihen samaiseen putkeen, eikä eteenpäin. Eli siis kunnon ohjaus vielä 13, sitten vaan suoraan. Tää loppusuora olikin sitten niin loistava että Villekin intoili. Juoksin siis suoraan 16 taa, huusin vaan putkeen ja eteen ja otin 16 yli, persjättö ja maaliin. Ai että oli hyvä pätkä!! Ihan sairaan hieno! Ei nimittäin oo ihan itsestäänselvää, että menee pituuden, hyppää sen kolme palikkaa oikein ja kääntyy tiukasti takasin ohjaukseen. Ai mun pikku agilitytaituria  <3 Tätä kehui kanssatreenaajatkin :)

Saatiin siis kahdet mahtavat agitreenit sentään kesälomalla! Villekin kehui Jippoa taitavaksi, ja mua jopa hyväksi ohjaajaksi, kunhan keskityn. Hirveen yllättävä lause :D

Kommentit