Kylhän me treenataan

Kaikki postaukset on näköjään olleet vain kisoista tai kokeista, mutta kyllähän me treenaillaankin jopa :D Jos laittais vaikka itselleen ylös mitä kenenkin kanssa....

Jippo:

- Jipon kanssahan tehdään vieläkin vaan aksaa, vaikka takaraivossa se uusi alo vähän houkuttaakin...paikkamakuutakin olen piruuttani treenaillut kotona, päiväruoan yhteydessä. Yksi kerta tossa niitä alon uusia sääntöjä lueskelin, ja sehän osaa itse asiassa aika monia asioita. Ja toisia ei sitten ollenkaan :D Mutta esim. kaket menee sujuvasti!
- Aksassa olen vahvistanut itsenäisyyttä ja etenemistä, helpoilla treeneillä.
- sekä se puomin kontakti...näin loistavasti se meni omissa epiksissä pari viikkoa sitten...

Mutta hyvin ainakin se eteneminen on mennyt perille, kuten tästä videosta huomaa. Käytiin nimittäin P-haun epiksissäkin treenaamassa puomia, ekalla radalla kyllä pysähtyy, mutta jää ylös eikä etutassut ole maassa. Ei paljon, mutta kumminkin. Mietin siinä että kelpuutanko, mutta siinä kun on monesti taipumusta sitten jäädä aina ylemmäs ja ylemmäs, niin en sitten hyväksynyt sitä. Tosin voi olla, että ei erottanut puomin alaosaa maasta, koska se oli aika hiekkainen niin voi olla että olis pitänyt....tokalla ei sitten enää tietty malttanut.

Saman teki itse asiassa oman seuran koko radan treenissä, ekalla otti (oikein) mutta tokalla ei malttanut enää. Sillä radalla ei kyllä lähdössäkään malttanut taas istua, eli enempi kierroksia...juoksee yhdessä toistossa aika nätisti silleen liukumalla alas, mutta pysähtyy vasta alastulon jälkeen, oli vähän liikaa vauhtia. Semmonen suoritus olis kyllä melko siisti, mutta tuskin onnistuu semmoista tekemään jatkuvasti :D Älkää välittäkö vaatetuksesta, menin suoraan töistä treeneihin, joten vähän normia erilaisemmat kuteet. Tuohon alkuun kokeilin paria erilaista juttua, tämä mikä nyt sattui videolle, on se huonoin. Rengas menee loistavasti nykyään!


Toka kierros. Ei sitten enää malttanut kontaktia ottaa.
Posted by Tuija Laurila on Saturday, 28 March 2015

- omissa treeneissä nyt tiistaina myös samaa, eli etenemistä, tällä pohjalla. Lisäksi vieressä oli puomi, jonne Jippo alkuun pyrki tuon putken jälkeen. Eli siis nron 4 jälkeen. Sen mielestä oli loogista kääntyä sinne, eikä mennä suoraan, koska siellä nyt oli vaan hyppy ja kaikenmaailman romua takana :D Mutta eteni kumminkin, eikä kääntynyt mua kohden ihmettelemään. Suuntahan se on sekin ;) Ja onhan sitä toki treenattu aika paljon. Mutta paljon lisää sitä pitää vielä tehdä, ja mielellään kisanomaisesti, koska omissa treeneissä sen 2 on 2 offin tekee kyllä aina. Niin kuin nyt tiistainakin. Ja etenee ihan kivasti päähänkin asti, vaikken olis edellä tai vieressä. Tääkin on vaiheessa, että kyllä se kotona osaa :) Muttei kisoissa. Kolmosten korkkaaminen odottaa vielä hamassa tulevaisuudessa, kevään aikana joskus...


Jeccu:

-Mun tokoyllättäjä on edistynyt ihan huimasti! Seuruu on näin siistin näköistä, ihan mun sydäntä sykähdyttää erityisesti tuo juoksuosuus, kun "jonkun toisen" kanssa en vaan saa siitä seuruusta hyvää.

-ruutukin alkaa olla ihan kisakondiksessa, ihan ekaa kertaa tein kokonaisena tässä treenissä sitä. Naurattaa toi mun "taikojen tekeminen" siinä ruudun yllä, mutta Jeculle ei voi mennä taputtelemaan maata, se jää ikuisiksi ajoiksi ettimään sitten namia sieltä. Tätä ruutua mä olen rakentanut sille hartaasti varmaksi. Toivotaan että olen onnistunut sen oikein tekemään. Tulee ihan mahtavan makeesti tuolta ruudusta sivullekin, täysiä ja hiljentää hienosti tarkkaan pa:han. Siinä tokassa toistossa, ekalla joutuu raasu istumaan tötterön päälle, kun joku urpo on liian lähellä sitä :D Ruutua on tehty tän jälkeen niin, että ihan itte saa pongata sen, enkä käy taikomassa ensin. Hyvin on löytynyt.

-Käytiin tokoepiksissä maanantaina, tuomarina nihkee Oili Huotari (itte sanoi että hän oli pisteitten kanssa vähän nihkeenä, arvostelu sm-tasoa :D ) Tykkään niin älyttömästi tosta Jecunkin asenteesta, siinä kun vien takkiakin pois, niin on koko ajan mukana häntä heiluen, että mitä sitten tehtäisiin?? Palkkaa ei kyllä kysele kertaakaan, se vaan haluaa olla töissä :) Liikkurin käskyistä ottaa vähän ihmetystä, sitä pitäis päästä treenaamaan, yksintreenaamisen haittoja tämä. Mutta sehän on ihan liekeissä, kun on muitakin ihmisiä sitä kattomassa, aivan mahtavaa Jecun mielestä :D Nousee vaan pikkasen liikaa, mutta hyvin se nyt pysyy näpeissä, ei ollenkaan semmoinen tunne kuin viimeksi oikeassa kokeessa. Vaikka aika villinä onkin, niin ei pahasti. Illan paras juttu oli kyllä se, että se PYSÄHTYY LUOKSARISSA!!!! Vaikka pikkasen valuukin, niin ihan oikeesti! Juhuu!! Mut apua, miten tuo liikkeestä seis on nyt noin huono. Pitää vaihtaa käskyksi terävämpi seis sen seiso-tilalle. Se ei ehkä niin tarkoita sille semmosta "nyt heti seis eikä oteta askelia yhtään." Vaan enempi pysähdytään kunhan joudetaan-tyyli. Tämä tehotreeniin! Nouto on kyllä ihan maailman hauskin, sen nosto on todella liikkeestä suoraan. Hirvittää että mikä kerta se jää nousematta, tai ei ihan osu. Mutta sen loistava kropanhallinta näkyy tässäkin, ei mitään ongelmaa. Kakeista ja hypystä saatiin tiukkistuomariltakin kympit, jesh! Yhteispisteet 179,5 ja voitettiin :) Loppumainintana kiva ilme ja keskittyminen!

-lupauduin/uskaltaudun Jecun kanssa sm-tokoihin Schapendoes ry:n joukkueeseen, apua! Nyt täytyy hioa nuo liikkeet täydelliseksi, ennen kesäkuuta :) Vähän jännää!!

Cassu:

- eniten zetaa ja ohjattua, muita liikkeitä siinä sivussa. Nää on nyt siinä tilassa, että kotona osaa satavarmasti. Ja tossa yksi kerta kun Kimi oli apparina, ja pääsin vähän niin kuin vihjaamaan Cassulle, että aina se haetaan mikä viedään ekana. Niin hitto, sehän tajus! Tätä pitäisi päästä vahvistamaan, kun olis useemmin "liikkuri" matkassa.
- en tiedä miksi sillä nyt hajoaa kokeissa tai kokeenomaisissa semmoset varmatkin liikkeet. Oltiin Cassunkin kanssa A-Qilityn tokoepiksissä, ja jopa tunnarin mokas niin että jäi se suussaan seisomaan tunnareiden luo, eikä tuonut?? Ennen kuin sanoin että tule nyt vaan, kun liikkuri mulle näytti että on se oikea.

Tai siis tiedän, mutta en tälle asialle pysty tekemään yhtään mitään, muuta kuin olemalla sen tukena ja piste. Tuo tilanne oli taas sille kauhean ahdistava, kun se etuosa on tuossa paikassa kauhean ahdas, ja kaikki koirat odotteli siinä vuoroaan ja lisäksi jouduin ottamaan sen suht suoraan autosta, koska mulla oli myös Jeccu mukana ja se meni ensin omassa luokassaan. Joten se ei ehtinyt päästä siihen tilaan missä kykenee paremmin toimimaan. Ajattelin kyllä tuota, että otanko sitä ollenkaan mukaan siitä syystä, mutta toisaalta, pakkohan sen on tottua niiden muiden koirien olemassaoloon siellä kokeessakin. Oli melko huolestuneen oloinen paikkiksessakin, mutta ihan ok pisteet sai ja oli nätisti, muutaman kerran oli tassua siirtänyt istumisessa. Taemmalla kentällä vielä aksaa, joten sekin sitä häiritsi. Vahvisti taas sitä käsitystä, että sitä ei vaan kokeeseen kannata viedä, jos on muutakin hommaa menossa kentillä. Esim. Ojanko on poissuljettu tästä syystä. Omassa hallissa kyllä kykenee tekemään, ja keskittymään muista huolimatta, mutta tuntee varmasti olonsa siellä sen verran turvalliseksi ettei tartte koko aikaa skannata mahdollisesti niskaan hyökkääviä koiria. No joo,  loppupisteet yhteensä 241 millä irtosi kumminkin sija 3./7. epiksistä. Ei nollattu mitään liikettä kumminkaan, eli suuri plussa siitä! Luoksarin maahanmeno ei toimi tällä hetkellä kokeessa ollenkaan, eikä zetan maahanmeno?? Nyt meni tosi nätisti nuo muut jäävät. Niin ja ruudun löysi heti, toisin kuin moni muu sinä iltana, en tiedä miksi se oli vaikea? Paitsi että piti vähän heilutella Petelle häntää, ennen merkille pysähtymistä, kun hän sattui justiin juttelemaan siinä aidan vieressä jotain ja toki siinä merkin kohdalla :D Joten Cassu vapautui kyllä näihin yksilöliikkeisiin vähän sentään.

-Cassulle vahvistetaan kaikki liikkeet niin selkärangasta tuleviksi, ettei sen tartte niitä sen enempää miettiä, kun tekee vaan. Jotta se kykenee suoriutumaan vähän "vasemmalla kädelläkin" niistä. Niin kuin se itseasiassa osassa liikkeitä jo tekee. Siinä on sitten vaan se tasapaino, että se tosiaan edes jonkun verran kuuntelisi eikä suorittaisi ihan ite niitä liikkeitä ;)

Mutta tästä huolimatta, sen kanssa on vaan niin hauska treenata, kaikkine hömpötyksineenkin. Ei näin nopeeta ja iloista koiraa voi kuin ihailla :D Ja se kun rakastaa tehdä töitä, siihen se on luotu. Mentiin aksaakin yksi päivä, ja menikin tosi sujuvasti, huolimatta siitä ettei olla vuoteen ? sen enempää ees treenailtu. Sen kanssa voi mennä vaan, me luetaan toisiamme niin hyvin <3 On se vaan mulle niin rakas koira. Tottakai on muutkin, mutta sillä on se ekan koiran erityisasema aina. Ja on se vaan sellainen persoona :D

Kommentit