Kohti SM-tokoja

Edelleenkin ollaan menossa Jecun kanssa tokon sm:iin, edustus vaan vaihtui omaan seuraan. Schapendoes ry ei saanut joukkuetta kasaan, joten kun omassa seurassa oli paikka meille vapaana, niin ehdottomasti se vastaan otettiin. Sitä kohden tässä on kovasti treenattu, joten olis se harmittanut ettei oltais ollenkaan päästy. Nyt treenataan niin hyvin, ettei tartte sitten omaa joukkuetta nolata! Sitä viimeistä avon ykköstähän tuolta lähdetään hakemaan, ja kova usko ja luottamus mulla Jeccuun on, että se sieltä myös saadaan. Ollaan nyt pari kertaa käyty epiksissä tuota koetilannetta treenaamassa, ja sehän on mennyt melko hyvin. Tiukalta "tuomarilta" saatu melko hyviä ykkösiä, ja nyt ollaan menossa ekoihin ulko"kokeisiin" 6.5. Paikkana Ojanko, jossa ollaan kahdella kentällä yhtäaikaa, joten siinä saa loistavaa treeniä tuota isoa koitosta varten.

Meillähän oli myös Oili Huotarin tokokoulutus schapendoeseille pääsiäislauantaina. Siellä Oililta kysäisin että mihin pitäis keskittyä nyt Jecun kanssa. Vastaus oli seuruu ja jäävät. Tuo seuruu olis muuten hyvä, kontakti pysyy tosi hienosti, se ei paljoa putoile, mutta heti kun sillä on liikaa virtaa, tai joutuu odottamaan vuoroaan niin se lähtee keulimaan. Eli paikka on puol koiran mittaa edellä. En kyllä muuten muista, että olis ikinä haluttomasti raahautunut perässä :D Himpun väljää myös, mutta todella paljon parempaa kuin Cassulla ikinä. Ekoissa epiksissä tästä saatiin jopa 9. Toki viimeksi liikkuri unohti, että avoluokassa ei vielä juoksussa käännöksiä ole, ja niitä sitten tehtiin siinä myös. Seuruusta saatiin siis vain 7,5 silloin, keulimisestakin kyllä johtuen.

Viimeisimmissä epiksissä otin sen liian aikaisin radan reunalle, ja jouduin pitämään sitä käskyn alla liian pitkään. Tää täytyy muistaa pitää mielessä, parempi niin että kun sen saa kuulolle, niin siitä melkein heti kehään. Ei niin, että vartin tai yli joutuu varttumaan käskyn alla. Sitten pitää varmaan antaa mieluummin nuuhkutella ja olla. Testiin tämä. Niin ja yksi juttu! Liikkeet oli myös eri järkässä viimeksi, ja tätä pitää ehdottomasti myös treenata! Jeculla kun on se vahvana, että oppii liikejärkän. Ehdottomasti eri järjestyksissä näitä! Sekä se liikkurihäiriö, ei haittaa jos kävelee siinä metrin päässä tms, mutta se käskytys!

Ihan yleisesti ottaen, perusasennot tehotreeniin. Tämäkin tulee valitettavasti esille vain noissa epiksissä, kun yksin treenaa niin esim. kapulan tuo aina todella hyvään paikkaan. Ja suoraan.

Tokoepikset pääsiäismaanantaina

Tuli kauhea tarve tehdä vertailua, eli mistä pisteitä saadaan ja mistä ei. 4 oikeaa koetta, ja ne kaksi epävirallista.

Tein tosi hienon taulukon, enkä nyt millään osaa sitä tähän liittää, joten loppupäätelmä:

 keskiarvo         keskiarvo ilman nollia
Paikkamakuu                                         9,67               9,67
Seuruu                                                    8,5                8,5
Liikkeestä maahan                                 6,83              8,2
Luoksetulo                                             6,17              7,4
Liikkeestä seis                                        8,67              8,67
Nouto                                                     9,33              9,33
Kaket                                                      9,25              9,25
Hyppy                                                     7,33              8,8
Kokonaisvaikutus                                   8,67              8,67

Yhteispisteet                                         164,92          174,62


-Paikkamakuu virallisissa aina ollut kymppi, epiksissä tuplakäsky alas-ei ihan kuulolla.
-Seuruusta pudotin pois sen yhden, josta saatiin 7,5 koska siinä oli juoksussa käännöksiä mitä ei oikeasti avossa vielä ole. Joten, melko hyvä mutta paremmaksi hiotaan!
-Liikkeestä maahan, sitä keskiarvoa pudottaa se ekoissa kokeissa tuplakäskyn anto, ja jopa yksi nolla kun jäi seisomaan. Kolmessa viimeisimmässä jo 9-9,5. Vahvistellaan vaan.
- Luoksetulo. Tätäkin pudottaa se ensimmäisten kokeiden nollat ja yksi läpijuoksu. Edelleen valuu, mutta pysähtyy jo sentään. Vaatii kovaa treeniä vielä.
- Liikkeestä seis. Muuten hyvä, mutta ottaa muutamat askelet stopin jälkeen. Vahvistettava.
- Nouto, lempiliike, loppupa vahvistukseen.
- Kaket. Vahvistellaan.
- Hyppy. Keskiarvoa pudottaa jojohyppy jolla nollasi tokassa kokeessa. 4 viimeistä 8-10 joten hyvään suuntaan menty.
- Kokonaisvaikutus. Mun mielestä asenne on loistava, vähänhän se on kuin villivarsa mitä pidellään varovasti mutta tiukasti suitsista ;) 8-10 tästäkin.

Eiköhän me tällä suunnittelulla hyvää treeniä saada aikaiseksi!


Kommentit