Mahlottoman iloinen tokopoika

Päästiin vihdoin halliin tällä viikolla, ja meidän seuralla on heti 11.10. tokokoe. Ilmoitin Jecun sinne avoon. Otin tavoitteeksi jo heti elokuun TK1:sen jälkeen, että tuohon mennessä avo on valmis. Ja siltähän se alkaa oikeasti jopa näyttämään! Käytiin tänään siis hallissa treenimässä, saatiin paikkamakuuseuraakin Einen Briasta, Minnan Ruskasta ja vielä neljäntenä koirana myöhemmin paikalle tullut Tuulin Chila. Tehtiin yhteensä 3 kertaa, ensimmäinen 2 min, toinen 3 min. Välissä treenattiin muuta ja kunTuuli ehti paikalle, niin vielä kolmas. Ainiin, ja tähän Eine vaihtoikin Mantan joten hyvin oli eri koiriakin. Viimeinen myös 3 min. Jokainen tosi rauhallinen, hyvin oli sfinksinä. Tämä mua alkuun eniten huoletti, kun ei tuota piilopaikkamakuuta ollut ennen tehty. Mutta vaikuttaa hyvältä nyt.

Eine käskytti meille seuruun, tuli tosi kivalla ilmeellä, ja tuntui melkoisen ok:lta. Kysyin Eineltä miltä se näytti, kun tuntui että joskus hieman levähti. Hän sanoi ettei edes sitä ajatellut, eikä huomannut, kun katsoi vaan sitä iloista pompottelua muuten. Kontakti pysyy koko ajan, ja häntä vispaa iloisena. ♡

Se on tosi ponteva kun pomppaa pa:han liikkeitten alussa, ihanaa. Tätä oon vahvistanut sillä että saa palkkaa kun tarjoaa ite pa:ta, joten treenatessa se loikkii siihen suht jatkuvasti. Hyvä homma!

Tehtiin liikkeestä jäävätkin, vaikka näissä ei sen isompaa ole, mutta vahvistuksena.

Hyppy, ihan yhtä hölmösti kuin aina, mutta tekee mitä käsketään.

Kaket, ei noussut ekalla, joten tätä vahvistin pari kertaa. Sitten hyvä ja nopeat vaihdot.

Luoksetulon stoppia enemmänkin, tämä on se yksilöliike josta olin varma etten saa mitenkään opetettua. Jeccu taas näytti mulle pitkää nenää, ja oppikin tämän paremmin kuin Cassu. Yksi päivä treenailtiin tossa pihassakin tätä, ja heitin aina nakin yli siitä samalla kun sanoin käskyn, ja stoppaili tosi hyvin. Tänään hallilla ensin lyhyeltä matkalta, jätin sen kuin normiluoksarissa ja kutsuin, ja käytin tuplakäskyä ekoilla kolmella toistolla. Pysähtyy tosi hyvin. Pidensin matkan normaaliin, ja sama juttu. Se reagoi niin vahvasti tuohon käden liikkeeseen, joten päätin kokeilla pelkällä käsimerkillä. Ha! Stoppas! Joten, tämä tulee olemaan käsimerkillä. Toistettuna pysähtyi yhtä hyvin. Olin jo aatellut etten edes kokeile, kun Cassulla tämä ei toiminut yhtään. Jeccu taitaa olla tarkempi ja keskittyy kyllä paremmin. Päätin kyllä jo aiemmin että annan tarkoituksella tuplakäskyn, mutta enpä taidakaan.

Nouto, tulevat kyllä väärässä järkässä, tehtiin tää ekana paikkamakuun jälkeen. Joten varasti, murh. Meinasi vielä palauttaa Einelle, tajusi sitten ettei toi olekaan mamma ja tuli hienosti perusasentoon. Huusin kyllä sille että takasin, mutta eipä ollut kuulevinaan. Tokalla sanoin odota ennen heittoa, ja sitten otti kontaktin ja kysyi lupaa. Palkkasin ja annoin luvan hakea. Hieno palautus ja liikkeen vauhti. Eine sanoi tähän että kokeessa sanoo sen odota, ennenkuin liikkuri kysyy onko valmista. Hiton hyvä idea!

Melko luottavaisin mielin kokeeseen siis mennään!

Kommentit