Toiveista totta!

Hain aiemmin kesällä Jipon kanssa VAU:n agilityn valmennusryhmään. Tarkoituksena on harjoitella tavoitteellisesti päävalmentajan valmennuksessa. Päävalmentajana valmennusryhmällä on Sami Wessman.


Tässä vähän mitä vaatimuksia ryhmään pääsylle oli:
  • tavoitteena tulee olla arvokilpailut
  • valmennusryhmiin haetaan ohjaajia, jotka ovat valmiita sitoutumaan ryhmään ja tekemään työtä menestyksen eteen
  • osallistumaan ryhmässä treenaamiseen aktiivisesti    
  • kerätä aktiivisesti kisakokemusta kilpailuissa
  • osallistumaan ensisijaisesti valmennusryhmälle tarkoitettujen ulkopuolisten kouluttajien koulutusten järjestämiseen
  • ottaa vastuulleen yksi lajinsa koulutusryhmä
  • osallistumaan arvokilpailuihin (yksilö- ja joukkuekilpailu, piirinmestaruuskilpailut, SM-kilpailut, maajoukkuekarsinnat) ja edustamaan siellä VAU:ta
  • osallistuu lajiluentoihin (esim. kilpailujännitys, radanlukutaito, tavoitteiden asettaminen jne.)
  • Valmennusryhmään valitut jäsenet ovat ryhmässä mukana vuoden, jonka jälkeen järjestetään uusi haku- ja näyttökoe. Haussa ja näyttökokeessa otetaan huomioon vanhojen ryhmäläisten hakemukset, heidän edistymisensä ja päävalmentajan mielipide koirakosta.
  • Agilityn valmennusryhmässä harjoitteleva sitoutuu kehittämään ja ylläpitämään sekä omaa että koiransa kuntoa.
 Ryhmään otetaan kuusi (6) koirakkoa. Näyttökokeessa painotetaan koirakon motivaatiota ja yhteistyökykyä, ohjaajan kykyä ottaa ohjausta vastaan ja omia tavoitteita. Koirakon ei tarvitse olla kisavalmis, kunhan heillä on tavoitteet korkealla ja sekä halua että motivaatiota itsensä kehittämiseen.

Näyttö:

Käytiin viikko sitten sunnuntaina tosiaan se näyttö tekemässä, jossa oli kolme eri osa-aluetta. 1) kontaktit, 2) kepit sekä 3) ohjausosio hyppyesteillä. Kaikista otettiin siis aika, joista nuo osa-aluepisteet muodostuvat. Hyvin Jippo osuutensa hoiti, kepit tietenkin joka kerran oikein kun omalla kentällä oltiin ;) Neljä kertaa ne mentiin, ja saatiin jopa kehujakin niistä miten opetettu ja asennosta kepittelyssä. Kontaktit muuten ok, mutta A pitää opettaa kunnolla. Totta. Keinu kuulemma hieno, kysymys kuului että miksen mä muita kontakteja ole opettanut yhtä hyvin ;) No on puomikin kyllä opetettu, vahvistus vaan puuttuu. Kontakteillahan sai myös virheen, jos koira ei suorittanut niitä niin kuin on opetettu, joka piti kertoa etukäteen. Eli ei voinut jälkikäteen sanoa, että meillä on juoksukontaktit ;) Ohjausosio omasta mielestä meni huonoiten, vaikkei siinä virheitä tullutkaan sinänsä, niin sain noottia että ohjaukset on vajaita ja kestää liian kauan. Mutta alkoivat sentään ajoissa! :D

Päätös:

Hallitus teki päätöksen ryhmään pääsystä pitkälti Sami Wessmanin testin pisteytykseen sekä sanalliseen arvioon nojaten.

Samin sanat:

Muutama koirakko on selkeä tulosten perusteella, mutta osa on sitten arvioitava sen pohjalta, mikä on seuranne asettama tavoite ryhmälle.


Tuija ja Jippo


Nuori koira ja kokenut ohjaaja. Kontakteista keinu on hyvä, puomi hieman epävarma. A:n kanssa huolellisuutta, ettei siitä tule ongelmaa. Vauhdin ja itsenäisen suorittamisen eteen saa tehdä paljon töitä, jos tavoite on aivan terävimmässä kärjessä isoissa kilpailuissa.  Ohjaajalla on selkeä ajatus mitä haluaa tehdä, mutta välillä meinaa lipsua kriteereistä. Peruspalikat on hyvällä mallilla. Tuija ja Jippo ovat tulevaisuuden koirakko, joista todennäköisesti voi tulla hyvinkin varmoja. Vauhti todennäköisesti ei tule nousemaan aivan huipulle, mutta joukkueessa varmastikin hyvä koira.
osa-aluepisteet 12 yhteistyö 3  yhteensä 15


Sen verran kerron, että meidän pisteet oli toisiksi parhaat yhdessä toisen hakijan kanssa, että ei ihan paskoja oltukaan ;) Sekä vaikka Jippo onkin nuori koira, niin meidän yhteistyöstä saatiin 3! Pisteytys oli 1-10, eikä ykköstä saanut kukaan. Siis sitä parasta, eikä kakkostakaan ollut kuin parilla koirakolla :)


Eli nyt keskitytään siihen itsenäisyyden lisäämiseen, mitä nyt varmasti kokemuksen myötä tuleekin nuorelle koiralle lisää. Sekä vauhtiin, mitä tulee myös kokemuksen kautta ja siitä ettei tartte kysellä tältä myöhässä olevalta ohjaajalta neuvoja...on kyllä ihan mahtava etuoikeus ja tilaisuus nyt kehittää koiraansa ja itseään, sm-kisat 2015 here we come!! (joo, joukkueessa nyt ensin, 2016 sitten yksilöihinkin ;))




                                                            

Kommentit

Unknown sanoi…
Hienoa, että teillä on järjestetty tällainen ryhmä ja että olet ryhmään päässyt!

Mielenkiintoista oli lukea teidän sanallista arvointianne. Mihin asioihin on kiinnitetty huomiota, mitkä seikat olivat arvioijan mielestä keskeisiä.

Toivottavasti pidät blogia ryhmän ja ryhmässä toiminnasta.