Agility on niin kivaa!!

Oltiin eilen Jipon kanssa sen kotikonnuilla Kotkassa kisaamassa. Hauskaa kun jo ilmosta asti ihmiset kyseli että onko tää nyt Tovan sisko? :D Olokin oli melkein kuin kotikisoissa, kun tuntemattomat ja nettitutut kävivät radoista onnittelemassa. Kiitos heille siitä kivasta tunnelmasta! Tuomarina oli mun yksi favorite Seppo Savikko. Hän tekee niin mahtavia, loogisia, juostavia ratoja joissa sekä koiralla että ohjaajalla on kivaa. Vaikka oli kuulemma Norjassa tehnyt niin vaikeita ratoja, että 200 maksista vaan 14 sai tuloksen. Mutta siis olen kolmostenkin radoista tykänny, ehkä ne vaan sopii just schapeille. Tarjolla oli siis kaksi agirataa, ja hyppäri. Kaikkiin ilmosin, aattelin että päästään treenaamaan niitä kepukoita kisoissa, ja muutenkin kisaamista. Vaikkei siis hyppärinollaa enää tarvittais, niitä kun jo kaksi onkin.

Eka radalla varastaa lähdöstä, en ehdi kuin pään kääntää kun jo tulee. Öhhö. Tokalla radalla sanon tule hop! siinä vaiheessa kun on jo ekan esteen päällä, että ei suinkaan siinäkään varastanut...vika radalla ei ehdi, yllättyy varmaan kun en menekään kuin yhden esteen taa ja sitten jo pyydän tulemaan. Eihän tähän tarttis kiinnittää huomiota?

Muuten eka rata meni tosi kivasti, takaaleikkausta ei olla hirveästi tehnyt, ja vielä torstaina sanoin Lotalle ettei me sitä osata. Menin sitten kumminkin sitä kisoissa kokeilemaan, ja toimihan se nyt jotenkin. Mutta tulee melko laaja kaarros siihen. Kääntyi kumminkin! :D Plussaa puomi, rengas, keinu ja kepitkin menee kerrasta oikein! Ja ihan määrätietoisesti niille menee, ei ihmettele ollenkaan eikä epäröi. Päätin että teen ihan niinkuin treeneissä, enkä edes ajattele koko keppejä sen enempää. Ja hyvin meni! Nollalla maalissa, juhuu!! Meidän eka aginolla <3 Käytiin jäähkälenkillä, ja kun tulin halliin takaisin niin Marika sanoi että te voititte. Jipii! Hieno Pipulaatti.





 Toka radalla lähdössä nappaa kivasti selästä, nytkähdän mukavasti tossa videollakin :D Alku menee hienosti, putken jälkeisen hypyn valssi valuu pitkäksi, mutta kääntyy kivasti. Sitten näkyy se kuumuminen, eikä malta tulla A:ta tarpeeks alas, kun pitää päästä kiireellä eteenpäin. Sanon kiipee, tulee sen verran mua kohden että sitten rengas menee välistä. Siinä kohtaa pääsee suusta perkele ja sehän tarkottaa että putkeen!! :D Enpä mä kyllä tuota olis korjannutkaan, mieluummin säilyttää tuon etenemisen kuin pysäyttelee turhan päiten. Meni jo. Hylly siis. Kepit menee taas ihan mielettömän hienosti, ei kysele eikä pyydä lupaa, niille se määrätietoisesti on menossa anyway. Keinu ja puomi taas hyvät. (no, nää onkin opetettu sille....) Loppusuora menee kanssa hyvin.

Hyppärillä akka joutu tosissaan pistämään pökkelöjalkaa toisen eteen. Alun persjättö 5-putkeen toimii tosi hyvin, sen jälkeen kepukat taas rennolla meiningillä ja hienosti hakee! Meneekin ne melko kivalla vauhdilla, 2.85 vaikka mä oon sillä "mukahuonolla" puolella. Ja nyt oli se pussikin radalla, mistä olin ennen yksiä kisoja aivan satavarma että se tulee olemaan, eikä sitä oo treenattu ikuisuuksiin. No silloin kävin treenimässä, ja sattuipa olemaan myös torstaina Lotan treeneissäkin, että nyt on pussia tehty eri paikoissa erilaisilla kankailla sitten! Se kun silloin pienenä ei hirveästi tuosta pussista välittänyt, joten tää on oikein hyvä juttu. Sitten loppusuoralla vaan kirmaan iloissaan, huudan kyllä että putkeen, mutta kun se putki ei ollut suoraan sen hypyn edessä, niin lähtee vissiin ettimään pimeetä putkikulmaa siinä. Missä vastainen käsi?? Kun ei se oo Cassu, joka olis sen tuosta hakenut. Think on your feet, ja sain sen haltuun ja sylkkärillä putkeen. Huh. Vitonen kiellosta, reilu 4 sekkaa turhasta lenkistä, ja silti etenemä nelosen luokkaa. Ilman sitä olis ollut 4,4 suurinpiirtein, joten hyvä me! Rengaskin tällä radalla oikein. Toka radan välistämeno johtui ihan vaan siitä, kun sanoin A:lla sen kiipee, ja hidastin, jolloin se tuli mua lähemmäs.

On se vaan niin kiva kisata tuon Jipon kanssa, tuloksista viis. Sillä on kauheen kivaa koko ajan, haluaa mennä radalle ja innostuu vaan tuosta yleisestä hälinästä ja meiningistä. Ens viikonloppuna mennään Lempäälään, siellä on taas kolme rataa tarjolla. Hauskaa!





Kommentit