Rotumestikset Varkaudessa ja muuta jännää....

Reilu kuukauden kisatauko/keppien opettelu oli ohi, ja päästiin vihdoin kisareissuun! Schapemestikset tänä vuonna Varkaudessa, eipä sinne montaa schapea ollut ilmottautunutkaan...ykkösissä meidän lisäksi ei ketään. Tuomarina Asko Jokinen, eikä ihan helpoimmasta päästä rataprofiilit. Agilityradalla oli alussa hyppy-puomi- ja edessä parin metrin päässä keinu, mutta eipä menty sinne vaan puomin kanssa samansuuntainen hyppy ja siitä keinulle. Onneksi on pysäytyskontaktit, ja Jippo teki ihan oppikirja- 2on 2offin siihen :) Keinulle taas loistobäng, ja sitten olikin suoraa muurille asti. Muurille tein liian tiukan ohjauksen, kun se esteenä on vielä silleen hakusessa ettei niitä palikoita sais tiputella. Omasta virheestä siis tuo palikka tippuu, yrittää siinä päällä jo jarruttaa. Ja sitten 180 astetta tiukka käännös kepeille... Kaikesta treenistä huolimatta, ei mee kepit kisoissa, ei mee millään. Se kyllä näköjään kuumuu ihan hitosti, sekä sen vauhti on vielä kovempi kuin mitä treeneissä. Se oikeen innostuu, tuollakin musat soi ja kuulutukset ja kaikki muu hälinä, innostaa sitä entistä enemmän. Ihanaa kylläkin, en valita siitä yhtään!! Ihan sata kertaa mieluummin noinpäin se ongelma ;) Jätin loppuradan tekemättä, kun sain kepit menemään kun en enää kehdannut jatkaa :D

Ennen hyppäriä aattelin että ollaan vaan tässä ihan lunkisti, ettei se innostuis liikaa, mutta eipä sitä tartte juuri innostella. Entistä kovempaa mentiin ja alkurata oli tosi kivannäköistä menoa! Rengaskin meni kuin vettä vaan, ja putkeen pikkumusta suhahtaa kuin ohjus :D Ja sitten ne kepit...ihan sama juttu, mutta mä kuulemma siinä ainakin teen kädellä epämääräisen huitaisun, sekä liikahdan sivulle siitä samaan aikaan. Sanoivat asiantuntijat radan viereltä. Kyllä heitä uskonkin, sattupa olemaan näitä schapeimmeisiä ;) Loppurata menee kanssa tosi kivasti, oma ohjaus on kyllä selvästi löysempää menoa. Tuomarikin taputti kun oltiin maalissa. Ei se kaikille ;) Ei auta kuin kisata vaan, ja treenata sitä kisatilannetta! Keskiviikkona onkin naapuriseuran epikset, joten päästään heti tositoimiin. Ja lauantaina mennään vuorostaan Hesaan kisoihin. Hauska oli kyllä sinänsä, että vaikka olisi vaikeampia ratoja, niin kyllä me niistä selvitään helposti kunhan kepit alkaa osumaan kohdilleen.


Tein muutes vielä hidastuksen hyppäristä, kun halusin nähdä mitä siinä kepeillä oikein tapahtuu. Kuvakulma on sen verta huono ettei sitä oikein sitten näekään, mutta muutenhan tuo olikin hauska kattoa! Ja huomaa myös sen ettei se mun luvalla lähde, vaan heti kun nostan käden...


Saatiin lohdutus/osallistumispalkinto kumminkin, vaikkei mitään mestaruuksia ykkösissä jaettukaan. Olishan se kiva että useampi koirakko noihin mestiksiin tulisi, kun niitä kerran järjestetään. Ja schapeista kuitenkin aika monta kisaavaa nykyään löytyy. Toivottavasti ensi vuonna sitten!

Sunnuntaina käytiin tekemässä näyttö valmennusryhmään, saas nähdä mitä se poikii. Mä niin toivon että päästäisiin, Jippo on ihan hiton lupaava agilitykoiran alku! Näytössä oli kolme osiota, yhdessä kaikki kontaktit ja toisessa kepit ja kolmannessa ohjausjutska. Keppiosiossa ainakin oltiin medi-miniporukan nopeimmat. Niin, tietty se kepit siellä treeneissä teki ihan satavarmasti oikein! Toisaalta, pidempiaikainen juttuhan tuo ryhmä oliskin, että ehkä se olikin parempi niinpäin...neljä kertaa ne mentiin, ja nou problem. Ja siellä kesti kuulemma mun huitomiset ja epämääräiset liikkumiset sikahyvin. En kyllä tajua mitä mä siinä muka huidoin :D Tässä katsottiin koiran asentoa, sekä muutenkin keppien suoritustapaa ajan lisäksi.

Kontakteista keinu meni ihan loistavasti, se tekee sen just niin optimaalisesti kuin oon halunnutkin. Nopeesti päähän, alas bäng, vapautus samantien ja suoritusaika 1,67 ja 1,65. Happyhappy! A sitten ei niinkään, sen askel osuu justiin tai ei justiin kontaktille. Siihen saatiin neuvo että laittaa bumperin alastulolle, että joutuu rikkomaan rytminsä, tai siis opettelemaan siihen paremman askelluksen. En siihen pysätystä haluais, kun se on niin rankka koiralle. Mutta jos siitä alkaa ongelma tulemaan, niin onhan se pakko. Kattelin jo tuosta videoitakin, sitä täytyy nyt alkaa opettamaan kun päästään halliin. Minkä pitäis tapahtua tässä nyt ihan parin viikon sisään. Kun eihän sitä esteenä ole ikinä sen paremmin edes sille opetettu. Puomilla juoksi kanssa kontaktin läpi, joten siitä tuli virhe, mutta aika juostuna 2,74 joten virheen kanssa 3,74. Tuskin huonoin aika sekään. Kaikki osiot tehtiin kaksi kertaa, ja ajoista otettiin keskiarvo. Kai siinä vähän katsottiin myös miten ohjaajan pää kestää, kun on tommoinen ns. kisatilanne. Mua ei oikeastaan edes jännittänyt kun tehtiin, oli tutut ja mukavat ihmiset arvioimassa.

Näytössä katsottiin myös ohjaajan ja koiran yhteistyötä, ja koiran motivaatiota. Jippo ainakin näytti että olis kovin motivoitunut, siinä kun keskusteltiin kontakteista, niin Jippo kiipeili A:lle, ja puomille meni nokkimaan hienoon 2 on 2 offiin ja siltä alkoi käpy käryämään kun ei palkkaa ruvennut tulemaan. Hupaisa likka. Ja muutenkin se oli oma bomppaloikka itsensä, (ja näpsi mua samalla, krhm). Ranteessa on lauantain kisoista muistona mustelma, ei sentään hampaanjälkiä, mutta varmaan siinä kepeillä hypänny ranteeseen. Varmaan.

Ohjausosiossa mä kuulemma aloitan ohjaukset oikeaan aikaan, mutta ne jää vajaaksi, sekä ne kestää liian pitkään :D Alku on oikeassa kohdassa jo sentään! Tämä meni kai osioista huonoiten kokonaisuutena. Nyt sitten jännätään loppuviikolle, miten kävi. Noista pitäis tulla kaikille sähköpostilla suoritusajat, muttei ainakaan vielä ole tullut. Siitähän vähän osviittaa saisi. Huh kun ei malttais oottaa!!!

Kommentit