Jecun ekat vieraskisat

Viime viikonloppuna Janakkalassa Jeccu pääsi ekaa kertaa vieraaseen paikkaan kisoihin :) No ei ne nyt muutenkaan ollut kuin kolmannet kisat vasta. Kehuin Riikalle etukäteen että kyllä me nyt eka nolla tehdään! No ei tehty, eka radalta tuli vitonen kun yksi rima tippui. Muutenhan se meni ok. Pikkusen oli vieraskoreutta havaittavissa, ei tullut käytyä hallissa ennen radalle menoa kuin hyvin hätäsesti.  Lähdettiin ekana siis radalle, joten hirveitä aikoja tutustua paikkoihin ei ollut. Seuraavalle radalle sitten lähtikin se normi-Jeccu, ja yllätys että puomin kontakti lipsahti, yks hyppy lipsahti, kun piti äkkiä vaan vilasta ratatyöntekijää...tippu siinäkin yksi rima kun hyppää liian läheltä. Nuo riman pudotukset on kyllä ihan arviointivirheitä, hyppää molemmat liian läheltä estettä.

Eka radalla oli ykkösille sinänsä aika vaikea kepeille meno, renkaalta metrin sivussa olleet kepit. Ihmettelin ettei niitä sitten ollu laitettu suoraan linjaan renkaan jälkeen, siihen kusahti tosi monen rata jo heti alkuun. Tietty kokemattomammat ohjaajat ei osanneet sitä aatella, että omalla liikkeellä saa koiran vedettyä tokaan väliin, sekä jos koira ei osaa aloitusta hakea, sen kyllä saa sopivasti siinä sössittyä kun se koira vaan iloissaan juoksee rinnalla. Sekä suurinpiirtein kaikki vei vielä sen kokemattoman koiran olemalla itse keppien oikealla puolella, mikä vielä lisäsi sitä vaaraa. Joten tarkoituksella menin vasenta puolta auttaakseni Jeccua aloituksen löytämään, hienosti se kyllä tuon hakee :) Putkelle tulee sitten väkisin vähän töksö takaaleikkaus, mutta ehdin valssiin hyvin. Keinusta tulee melkeen lentokeinu, käsi ei kummiskaan noussut ;) Tuommosia hyppysuoria pitää siis treenata, että osaa asettaa askelet noihin väleihin oikein. Korkeilla hypyillä, onneksi ne oli tuollakin vaan 55. Treeneissä se 50 meni jo ihan ok, uskon että kunhan se saa luottoa itseensä noilla korkeillakin rimoilla, niin ne alkaa pysymään ylhäällä. Tästä kun ei kovin kauaa ole kun ne rimat maksikorkeuteen nostettiin. Eka radalla vielä puomin kontaktinkin otti sievästi. Ylösnousulla on vielä keinun liito mielessä, tulee sen verta hitaammin. Mutta ihan ok rata kokonaisuudessaan. Mineillä ja medeillä ei tullut tosiaan yhtään nollaa tuolla radalla :O

Ennen toka rataa ehdin odottamaan vuoroa palkintojen jaon ajan ite Jecun kanssa, se sai möykätä iloissaan, käydä kerjäämässä namia kaikilta ihmisiltä ja muutenkin olla oma reipas itsensä :D , joten vauhtikin oli nopeampi, jotain 3,8 etenemän luokkaa. Tuo eka hyppy mistä menee ohi, oli melko ovela, mitä luulen ettei edes tuomari tajunnut ennen kuin muutama maksikoira sen ohitti, siinä vetää pituus takana, minkä joku kävi vinosti pomppaamassa, Jeccu menee vaan niiden välistä, kun ei taida olla ihan varma että kumpaa hyppyä se tarkottaa....Tuomari siirti noita hyppyjä minien ja medien jälkeen parempaan linjaan isommille koirille, jolloin siihen taisi tulla tuommonen ansa. Eipä mitään, en osannut yhtään aatella että tommonen siinä on, kun tosiaan lähdettiin vielä ekana ettei nähnyt muitten suorituksia alkuun. Sitten tulee taas keinu, mikä suoritetaan ripeästi mutta oikein tällä kertaa, seuraava rima tippuu, kun ei osu askelet, seuraava hyppy jää suorittamatta kun siellä on takana joku kiva :D Loppurata meneekin sitten ihan tosi mallikkaasti, oon aika ylpee meistä! Pituuden jälkeinen valssi on ajoitettu just oikein, Jeccu reagoi niin näpsäkästi, hakee suorasta putkesta ysikympin kulman kepit (!!!!!) törkeen hienosti vauhdilla!! Oli tuokin aika monelle ykkösluokan koiralle vaikee kohta.




Itteeni olin tyytyväinen siitä, että muistin että olen nyt eri koiran, ja tosiaan sen kokemattoman koiran kanssa liikenteessä. Vaikka tuo yksi ansa jäikin rataantutustumisessa huomaamatta. Osasin aatella radan ohjaukset Jecun kannalta kumminkin. Huomaa kyllä että ekalla radalla jännittää, en taida kertaakaan matkalla sitä kehua?? Toka radalla jo ääntäkin riittää :) Kyllähän nuo korkeemmat rimat sen vauhtia vielä hidastaa, mutta eiköhän se siitä! Hauskaa oli, ja kiitos Ilonalle ketyilystä!

Edit. Nythän mä muuten vasta tajusin! Molemmilla radoilla oli kaikki kontaktit, mä kun joka kerta kiroan(-sin) kun näen että radalla on keinu, tuon yhen keinukammosen takia, enää ei tarttenu! Sekä kaikki mahdolliset erikoisesteet, pituus, muuri, rengas...eikä tullut ees mieleen ettei Jeccu niitä osais! Jeeeee! Mahtavaa! :D Ihan oon innoissaan, niin kuin huutomerkkien määrästä huomaa :) Jeccu osaa! <3 Äkkiä seuraaviin kisoihin! :D Niin ja vähän sillä on hienot kepit!! :D

Kommentit

Riikka sanoi…
Äkkiä äkkiä kisoihin! :) Ihanan keskittyneesti menee tuossa eka radalla puomin. Himppasen joutuu noihin hyppyihin vielä keskittymään, kunhan kokemusta tulee niin sekin rennompaa ->vauhti kasvaa, varo vaan Tuija! :)