Aksatreenit Heinolassa

Vieraan paikan treenit senkun jatkuu, viime viikolla käytiin Heinolassa. Se olikin kiva paikka, tekonurmialustalla. Ihan eri kyllä tuommonen alusta koiralle. Löysin pari geokätköäkin lämppälenkillä ;) Suunnitelmassa oli tehdä melko suoraa, helppoa ja nopeaa etenemistä. Jujuna oli pimeä putkikulma ja sieltä kääntyminen. Yllättäen kumpikin kääntyi joka kerta ihan oikein. Ja sitä hyppysuoraa mikä tuotti Jeculle vaikeuksia kisoissa. Niin se tuotti nytkin, sillä loppuu usko sillä keskimmäisellä hypyllä, laittaa siihen sen pikkuaskelen jolloin ajautuu liian lähelle estettä ja rima tippuu. Sen askelen kun jättää pois niin menee keposasti yli. Korjasi kyllä itse tuon sitten, pitää jättää se treeniohjelmistoon koska noinkin äkkiä auttoi. Täytyy pitää mielessä että nuo rimat on tosiaan nostettu vasta syksyllä, ensin 45 ja sitten 50, kolmas kerta vasta treeniä noilla korkeuksilla. Ja kun katselin sitä ensimmäistä kertaa, niin onhan tuossakin jo selkeä ero. Vaikkei nyt olla päästy tekemään sitä hyppytekniikkaakaan. Jesjes tästä tulee hyvä :) Ratahenkilöitä täytyy myös asetella sinnetänne treenikentälle, ne vetää sitä puoleensa vähän liikaa. Täytyy käydä tarkistamassa josko se olis joku kiva. Kokemattoman koiran elkeitä sekä yksinään treenaamisen vaikutuksia tuokin.

Kääntyä se kyllä osaa, niin kuin näkyy tuossa jaakotuksessa minkä teen hypyltä puomille. Ei tartte ennakoida sataa vuotta aikaisemmin :D Loppuun vielä vähän puomi-ja keppitreeniä, teen keppien päässä ekaa kertaa valssin, en ole vaan uskaltanut kokeilla, mutta eipähän tuokaan mitään hämminkiä aiheuta. Se osaa paljon enemmän kuin luulen joitain asioita, pitäisi vaan päästä treenaamaan jotta niitä asioita voisi kokeilla että mitähän kaikkea se osaakaan!?! Täytyy nyt tehdä sille kunnon treenisuunnitelma, ja testata eri ohjaukset ym. miten ne sujuu. Ja mistä asti irtoaa jne.



Jippo vuorossa, sen takia laitoin tuon renkaan radalle kun se tuottaa sille hankaluuksia. Alkuun tuottikin, ja se johtuu siitä että vilkuilee mua. Jos katsoo rengasta, menee ihan oikein. Tehtiin muutama kerta sitä pelkästään, hyvin se sitten alkoi sujumaankin. Pimeä putkikulma ei tosiaan tuottanut ongelmaa, ja kääntyi sieltä ihan oikeaan suuntaankin. Suoran jälkeinen ohjaus ekalla kerralla ihan liian myöhässä, se menee tuota laakahyppyä. Ja luottaa kyllä että hypyn yli pääsee, hirmu loikkia muutaman kerran tekee kun putkesta tulee :D Helppohan se on mennä matalilla esteillä, rimat oli 30:ssä. Tuota putkiin irtoamista pitää vielä vahvistaa, menee alkuun mutta treenin lopussa jää kiinni muhun ja mun liikkeeseen. Fokus pitää saada sinne etenemiseen. Loppuun Jipollekin puomitreeniä, melko rajua sivuirtoamista, vien alkuun ja siitä yhtäkkinen putken toiselle puolelle meno. Hyvin kestää. Harmi kun tuolla Heinolassa ei ollut kujakeppejä, ei päässyt niitä treenaamaan. Ja hyvä mä! Ekan kerran kiinnitin lähdöstä varastamiseen huomiota, näkyi tekevän vaan lisää intoa siihen lähtemiseen! Jippo <3


Kommentit