Voivoivoi-jännitys tiivistyy...

Eli meidän eka voi-luokan koe onkin tänä sunnuntaina collieiden rotumestiksissä Hollolassa. Ollaan me ennenkin collieta esitetty, alo-luokassa muistaakseni ;)

Treenattukin ollaan, olen yrittänyt etsiä vähän eri kenttiä ja paikkoja ja tiedän että on iso urheilukenttä missä on ainakin piirinmestikset, niin vähän sentapasia paikkoja katellut. Löytyikin ihan mahtava mesta, Villähteellä on näköjään joskus ollut oikein urheilevia ihmisiä, hieno kenttä tenniskenttineen löytyy mutta huolto on kokonaan unohtunut. Siellä on oikein ollut kuulantyöntö- ja pituushyppypaikat ja kaikki. Miksiköhän tota kenttää ei käytetä? No ei haittaa meitä, ihan loisto mesta. Vanhat jalkapallomaalitkin minkä eteen rakensin ruudun tietty, siinä meidän seuran toukokuun kokeessa se oli just niin että sen maalin kehikko takana, joten hieman hämäsi joitain koiria.  Ja toinen vaihtoehto että on ihan hemmetin iso kenttä ja ruutu siellä "tyhjässä" kun ei ole mitään rajoja. Meidän oma kenttä kun on kuitenkin sen verran pieni että justjust saa tarpeeksi pitkän matkan ruudulle.

 Edelleen musta tuntuu että teen sitä liian pitkältä matkalta, tehtiin viime viikolla kyllä hallilla ja oli lyhyempi matka, hienosti löyti sen kumminkin. Ei suhannut yli. Mutta siinä oli kyllä ne "rajat" eli seinät ettei hirveesti olis ollut tilaakaan ylittää nauhaa. Siellä kentällä tuli viime vai edellisellä viikolla "pikkanen" häiriö kun tehtiin sitä ruutua taasen, muka tyhjällä kentällä, just kun sain ruudun rakennettua, sieltä toisesta päästä metiköstä tuli mies, lapsi ja iso musta koira. Jipii. Onneksi ne piti sen koiran kiinni, tehtiin pari kertaa ruutua, ekan kerran katsoi koko aika sitä koiraa mutta meni (hieman muristen), tokalla kerralla jo vähän vapautuneemmin ja vikalla tosi hieno toisto! Siihen oli hyvä lopettaa se treeni. Cassuhan ei kenenkään päälle lähde, on vaan niin epävarma että pelkää jos se toinen koira tulee liki. Kun huomas että ei se sieltä mihinkään tule, niin sekin helpottui :) Mahtava häiriötreeni! Ei olis voinut edes tarkoituksella noin hyvää häiriötä saada.

Ylipäätään ruutua ollaan treenattu eniten, se kun on se uusin juttu ja kun se vaan on niin hauskaa. Olen saanut onneksi rakennettua tästä tosi kivan ja siistin jutun Cassun mielestä, joskus aiemmin kun tämä näytti melko flegulta tai sitten se ei edes lähtenyt menemään koko ruutuun. Osaamisen puutettahan siinä oli, täytyy edelleen kehua Katariina Kainulaista ja hänen oppia miten alettiin uudelleen tätä rakentamaan. Lisäoppia saatiin sitten Marko Vuorenmaalta ja nyt tää näyttää mun mielestä ihan mielettömän hyvältä! Eilen käytiin taas treenimässä siellä isolla kentällä, mä vaan kuiskasin että missä ruutu? niin se jo ampui matkaan :D Pakko oli palkata, jätkä kääntyi niin täpäkästi ja vauhdissa ympäri keskellä ruutua etteihän sitä muuta voinut ;) Sitäpaitsi Katariina mulle silloin sanoi että pyrkimys olis tässä että se karkaa jo autosta ruutuun, no melkein se sen tekeekin. Kun sitä motivaatiota rakennettiin ja haluttiin Ilme siihen isolla I:llä. Kylläpä tuntuu hyvältä kun jossain on onnistunut niinkuin on halunnut!

Okei, täytyyhän siellä kokeessa vissiin muutakin tehdä kuin se ruutu.

 Paikkamakuu on edelleen satavarmojen liikkeitten listalla, tätä ollaan treenattu peräti kaksi kertaa porukassa kolmen kuukauden (?) sisällä, molemmilla kerroilla melkoisilla häiriöillä joten ihan oikeesti: luotan.

Seuruu on hassunhauskaa pompottamista, tähän paneudutaan sen verran että toi vasuriin käännös on saatava paremmaks, muuten olen ihan tyytyväinen.

Liikkeestä istu-oli kateissa, teki kaikki muut vaihtoehdot paitsi sitä istumista kun treenattiin. Kuuntelutreeni olis paikallaan....täytyy tämä ottaa muutes treenin aiheeksi koulutukseen! Nyt olen palkkaillut heti kun istuu, ei välttis seuruusta mutta kunhan kuljeksitaan ja istu-käskyä ja juhlat. Ihan pentumeininkiä siis. Toivotaan että toimii, on se nyt parina päivänä ainakin jo toiminut ihan liikkeenäkin. Hassua että joku juttu aina "katoaa" ennen koetta? Tai tasan just silloin kun päätät että nyt ilmoan kokeeseen, nyt me ollaan valmiita niin sitten joku menee rikki. Ei voi mitään, näillä mennään.

Luoksetulo ok. Alkoi eilen vähän ennakoimaan seis-käskyä, en kiinnittänyt sen enempää huomiota siihen koska sitten se ahdistuu, iloisesti vaan uusin käskyn ja sitten tuli kovaa ja teki pyssät oikein ja sähäkästi.

Noudot ok. Jopa metsku <3 Tehty sivullapito treeniä kaikilla kapuloilla, myös tunnarilla. Se onkin se pahin. Mutta parantunut huimasti tämäkin. Olispa joku alkanut tekemään tätä aiemmin....mutta tämä on se yksin treenaamisen huono puoli, ei tule muilta ideoita mitä vois kokeilla. No onneks pälkähti edes jossain vaiheessa tämäkin päähän.

Tunnari. Ihan loistava! Viime viikolla sain tehtyä liikkuroituna, kiitos Einelle! Eipä tätä olla tehtykään kuin kuukausi sitten viimeksi. Eikä näköjään tarttekaan, tehtiin hallissa mikä on aina hirveen vaikeeta Cassulle, siellä kun kierrokset on katossa muutenkin. Kävi ekana läpi kaikki tunnarit, selvästi haistoi oman, mutta teki vielä toisen haistelukierroksen varmistaakseen että on oikea, sen oikein kuuli kun teki töitä rauhallisesti ja hätäilemättä. Toi oman. Ihana <3 Ainoa vaan että tässä kun alunalkaen palkkasin aina siitä kun oma löytyi ja se sai räkästä sen puupalikan tullessaan luo, niin sivulle tullessa pudotti sen mun oikealle puolelle ja tuli nätisti vaan pa:han. Ei se ehkä edes ymmärrä että se on väärin. Pikkuvikoja ;) Onhan mulla nyt aiheita niihin koulutuksiin ainakin! Positive thinking.

Kaket toimii tosi hienosti JOS nousee ekalla, sitten tekee hienot vaihdot. Jos en saa nousemaan, saattaa epävarmuuttaan sitten tehdä vääriä vaihtoja mutta tälle ei vaan voi mitään. Riippuu ihan tasan siitä Cassun itsevarmuuden asteesta. Jos takana on pelottavia koiria tms. niin sitten on. Ei voi alkaa angstaamaan, menee sitten ainakin pilalle. Liikkeenä valmis kumminkin.

Lopputulemana siis, ollaan me valmiita kokeeseen, pisteistä ei välitetä vaan mennään tekemään kokeenomainen treeni. Ja ehkä hakemaan niitä aiheita tokokoulutuksiin ;)





Kommentit