Mitähän kaikkee sitä agilityssä onkaan tehty?

Nyt on niin paljon puuhaa ilmeisesti että treenien bloggaus jää kokonaan. No. Ollaan me viikottain treenattu.

Elokuun eka päivä taas omatoimiset Nooran ja Hannan kanssa, kääntymistä meinattiin vähän treenailla koska sehän on aina tarpeellista. Tuo ipana hyppää itse asiassa melko samallailla kuin Cassu, pitkää laakaa loikkii menemään joten alusta asti kiinnitettävä siihen huomiota. Nyt kun sen tajuaa ja osaa jopa sille jotain tehdä heti. Mielettömän hyvät treenit olikin, niinkuin tuossa muurin käännöksissä huomaan, syytä onkin treenata tätä ;)


Sama homma Cassulle:

 
Voishan se tiiviimmin nuo käännökset tehdä, toisaalta se vaan on oppinut "lentämään" ja se on sen tyyli, tuo ehkä toisaalta on jossain määrin sille parempi, vauhti ei hidastu vaan pysyy koko ajan yllä. Sen kiihdytysvaihde kun ei ole niitä parhaita. Mutta onhan tuo nyt ihan paljon parempaa kuin vähän aikaa sitten. Naurattaa nuo mun kädet, ei tosiaankaan huido eikä heilu, just just nousee edes vartalon viereltä :) Cassu on todellinen paimen, mitä korkeammalle näytetään sitä kauemmaksi mennään. Toisaalta vähän mä oon ylpeä että osasin pitää ne kädet noin rauhallisena!

Kahdet viikkotreenit jäänyt Jipolta väliin, 6. päivä luustokuvausten takia. Ne kuvat on olleet kennelliitossa jo 12. päivä lähtien, hitto kun ne viralliset tulokset ei tule ikinä! Ei ne kyllä huonolta näyttäneet...Cassun eläkepäivät agilitystä lähenee ;) Seuraava viikko oli ohjaajilla taukokerta.

Samin treenit ollut nyt elokuussa kaksi kertaa, sinne on päässytkin sekä Jeccu että Jippo. Ekalla kerralla Jeccu oli vähän plääh, helteestä tai mistälie johtuen joten pitkää pätkää ei tehty vaan vaihdoin Jippoon, onneksi se oli mukana. Tein kyllä sen virheen että tein ekaksi keppejä, mitkä vaatii kumminkin hieman ajattelua että jos se vei kaikki voimavarat taas :D Rimat oli jotkut 45 ja jotkut 50, laskettiin sitten ihan alas kun näytti että mukana on mato. Tehtiin sitten matalilla rimoilla vauhtipätkä ja Jeccu autoon. Lotan koulutus oli ollut edellisen viikon torstaina ja eihän siihen kyllä jäänyt montaa päivää väliin.

 Tokalla kerralla eli tän viikon maanantaina meininki olikin taas ihan eri, vauhtia piisasi! Tehtiin päällejuoksu- sekä välistävetotreeniä. Videotakin näistä treeneistä olis, mutta kun kuvaaja a) jäi ihastelemaan suorituksia b) kuvasi vain putkea ja ekaa hyppyä. Täytyy pitää Hannalle kurssi tosta videoitsemisesta, 71 sekunnin mittaista pätkää saa ihmisen repimään tukan päästä :D Yritän saada niistä jotain aikaiseksi kumminkin, kun hermot kestää. Mutta Sami teki tosi hyvän huomion, Jeccu kun on "hyppinyt" eli lähinnä kävellyt niitten matalien rimojen yli, niin eipä se osaa asettua oikeaan kohtaan kun ylittää esteen. Tulee ihan takakulmaan ja tasan riman edestä tulee yli. Ei muuten tule onnistumaan kun rimat on 60. Jos siis tulee takaakierrolle, pitäisi tulla siitä ekasta kulmasta vinosti yli. Ei tuu. Tähän ratkaisuna, siiveke suoraan kulmaan keskelle rimaa. Hyppää oikein! Enpä olis tuota tiennyt. Mutta tätä täytyy tehdä lisää, ja nostaa ne rimat ehdottomasti sieltä maan rajasta nyt kokonaan ylös.

Sitten mulle on tullut semmoinen tunne että en saa mitenkään noita keppejä opetettua loppuun, jumitetaan vaan koko ajan eikä mennä eteenpäin. Näytettiin sitten Samillekin missä mennään. Tehtiin kaikkia vaihtoehtoja, kujakeppejä, suoria (ei mennyt), vinokeppejä. Tekee ihan mielettömän hienosti ja hyvällä draivilla, usko sillä vaan loppuu omaan taitoon. Plus että vaihtaa tekniikkaa kun kepit menee kokonaan kiinni, eli alkaa pomppimaan puolelta toiselle. Hö. Joten siitähän tulee ihan uusi asia kokonaan. Kujakepeillä kokeiltiin variaatioita, alku tai loppu suorana kokonaan, menee mutta hyppää pois sitten siltä erilaiselta osuudelta. Vinokepit näytti ehkä parhailta, taitaa olla paras opettaa näillä se loppuun. Muistaa vaan olla vedättämättä koska ne näyttää erilaiselta ja Jeculle tulee kiire perään. Saatiin jopa Sami yllätettyä miten hyvin Jeccu kestää etäisyyttä, yritin viedä Jecun niille vinokepeille, valkkasikin ne kujat mitkä oli kauempana, hienosti kepitteli menemään :D

Jippo taasen oli niin innoissaan että sai mun kädestä jopa veret tirskumaan kun hyppäs ja nappas käsivarresta. Eka treeneissä tuli kommenttia että: Sä oot ihan törkeen myöhässä koko ajan sekä Jippo seuraa kropan liikettä tosi hyvin, minkä näkee erittäin hyvin tuossa kohdassa missä tulee takaakierrolta pois kun liikun väärään aikaan. Sähäkät liikkeet sillä kyllä onkin. Sorrun huitomiseen sen kanssa, huoh. Tuotti taas ongelmia Jipolle mennä putkeen kun mä olen putken ulkopuolella, sitä pitää treenata ihan hitosti. Sama homma tuli esiin myös tän viikon treeneissä. Kokeiltiin leluja palkkana, pallo oli paras mutta kun väsyy niin se ei enää riitä, nami on sillekin tärkein. Myös putkeen irtoaminen pitää saada varmaksi, silloin irtoaa kun ei ole väsynyt. Parhaat on noi Samin kommentit koiran palkkaamisesta :D


19.8. treeneissä tosiaan päällejuoksuja sekä välistävetoa, onpa vaikeeta kahden erilaisen koiran kanssa tehdä tätä ja vielä samana treenikertana. Kulkevat kuitenkin erilailla. Tein vielä myöhemmin yksinään Cassun kanssa, sen kanssa tämä onnistui vissiin kolmannella yrittämällä, mutta tottakai kun sen menoon on tottunut ja osaa rytmittää paremmin. Järkytys, mulla on siis kolme erilaista koiraa minkä rytmitys pitäis oppia enkä mä osaa kunnolla sitä ensimmäistäkään!! Okei, mutta kyllä Sami sanoi että tein jopa osassa kohtaa ohjaukset ihan täydellisesti eikä Jippo (tai Jeccukaan) osannut, no ei se voikaan vielä osata eikä tarttekaan, sen takiahan tässä treenataan! Vastainen käsi pelkästään ei ihan toimi. Kauhean hyödyllisiä nää meidän treenit on kyllä olleet ja tykkään ihan mielettömästi!

Sitten vielä tiistaina viikkotreenit, vetäjänä Mari. Eka hyppy takaa, pari suoraa hyppyä, seuraava takaa, siitä putkeen. Oli kaksi u-putkea vierekkäin  ja onnistuin ohjaamaan oikeaan reikään joka kerta! Putkesta hypylle, niisto-persjättö putkeen (taas oikein joka kerta!), putkesta hypyn yli, niistolla seuraava ja siitä vika hyppy. 10 esteen rata joka oli ihan mieletön! Hitto mä rakastan tota sen intoa, vauhtia ja nimenomaan sitä halua tehdä!!! En voi sanoin kuvailla fiilistä kun se vaan menee ja menee ja silmät pyörii päässä, koko ajan on semmoinen tunne että mä oon myöhässä, mä oon myöhässä ja jännittää koko ajan mennessään että ehdinkö ...semmoinen yhden silmänräpäyksen moka kun tulee niin hukassa ollaan. Ihana tunne viedä tuollaista koiraa!  Nyt mulla vaan on sitten koko aika pelko perseessä että mä pilaan ton koiran. Apua. Ylipäätään sen meno on kuitenkin onneksi sellaista että vaikka kovaa mennäänkin niin se ei lipsahtele mihinkään mihin en ohjaa, vaan seuraa sitä ohjausta, oon aina ihaillut niitä kuuliaisia koiria, Cassu kun semmoinen ei ole :D Vaikka lopulta selitys mun ohjauksesta yleensä aina löytyykin...tai lähinnä siitä mihin se käsi taas nousikaan. Irtoaa välillä vähän turhankin herkästi.

Yksittäisenä puomin alastuloa pöydältä, ekan kerran jälkeen muisti aina pysähtyä vaikka juostiin ja mä en pysähtynyt. Myös rengasta, joka kerta oikeesta välistä läpi. Keinua, tulee epäröimättä, nopea kolaus ja vapautus. En halua että jää asumaan siihen. Tähän jää käskyksi bäng jotta erottuu puomista (kiipee) selkeästi. Vauhtia saa tulla inasen lisää, varmasti tuleekin kun toistoja tulee alle. Voisi ottaa jo A:n ohjelmistoon,  tähän olen aatellut etten ota pysäytystä myöskään, jos suorittaisi sen niinkuin Cassu niin oon hiton tyytyväinen. Yritetään saada luomujuoksut aikaiseksi jos ei oikeesti ole luomu ;) En haluaisi että Jeccukaan siihen pysähtyy mutta se on sen niin oppinut ja sehän on putkiaivo...kerran opittu on aina niin. Täytyy yrittää ottaa vaan nopeat vapautukset ettei tärähdä niin kovasti.

Keppien opetus on myös mietinnässä, kerran tuota 2 by 2:ta on tehty, saattaapi olla että tällä tyylillä mennään. Hanna on ainakin saanut Raipen opetettua tosi nopeasti ja hyvin näillä.

Niin, ja sinne Janita Leinosen koulutukseen lokakuussa pääsee tosiaan Jippo <3



Kommentit