Kiipeillään ja tokoillaan

Kävin aamupäivällä hallilla kattelemassa Anna Oreniuksen koulutusta ja bongasin siellä puomin alastulopätkän. Ryöstin sen säälimättä kotikäyttöön. Jos joku sitä nyt kaipaa niin täältä löytyy ;) Ajattelin että nyt kun sitä on aikaa hinkata taas ja on enempi oikeanmallinen niin jospa se nyt alkaisi toimimaan kisoissakin. Saahan sitä ainakin yrittää!


Täytyy vielä fiksata tota lankkua, naputtaa parilla naulalla se kiinni tohon alustaan ettei lähde alta. Matto esti vähän liukumista mutta ei sitä kun lähtee vauhdilla pois. Palkka myös kupista edestä, mä olin eri paikoissa vapauttaessa. Tilan sallimissa rajoissa. Ei saisi palkata kädestä tossa alastulolla mutta kun toi lattia on ihan paskanen niin en siihen kyllä namia laita. Ja targettia en halua nyt käyttää.

Tehtiin taas myös kaket, eka 5 askeleen ja sitten 6 askeleen päästä. Sen ihan pikkasen pitää miettiä kauempaa että noustako vai ei. En tiiä huomaako sitä kukaan muu kuin mä. Pakko oli laittaa matto alle ettei ihanat turkit likaannu ;)


Kapulalle samaa kuin eilen. Taas vähän säätämistä, ekalla ihan ok mutta mä kiskon sitä vahingossa parrasta kun otan kapulaa. Tokalla tulee ihan vinoon, otan tyhmä kapulan ja käsken vasta sitten kunnolla sivulle. Laitan kapulan suuhun ja pudottaa just ennenku saan kunnolla otettua. Siinä kyllä sählättiin molemmat vähän. Kolmas melko hyvä ja vika ok ja siihen lopetus. Jonna katto videon ja sano että mun vammanen käsi hämää sitä, joudun ottamaan oikealla ja kumartumaan sen päälle. Saattaahan tuo olla.


Lopuks sitten maasta-seisomaan -treeniä. Se ei siis ole tätä osannut ilman apuja ja ihan edestä vaan. Tolla peruuttamisella ollaan tehty ja nyt aattelin testata josko osais. Ja osas! Jes! Matka oli peräti kaksi askelta mut alku kumminkin.




Jeculle myös kiipee:tä, ilman käskysanaa että hokaa itse. Käytin alkuun naksua mutta huomasin että en oikeen kykene naksuttamaan ja namittamaan tarpeeks nopeasti niin jätin sen pois. Melko hyvin tää on silläkin muistissa, vapautusta ei muista odottaa. Kuppi edessä silläkin mutta taitaa olla namin odotus liikaa edelleen kun sen näkee siinä valmiina. Eikä se näytä mitään vaikuttavan ilmestyykö se nami sinnekin vai ei. Mä olen noin 99 prosenttia ajasta samalla puolella, täytyy tänään sitten tehdä siltä toiselta puolelta. Omituista miten sitä itekin ajautuu aina sinne samaan paikkaan.


Hauska juttu että Jeccu oppi vähän niinkuin vahingossa noi kaket kun Cassulle niitä opetin. Se tuli aina siihen ihan eteen tekemään vaihtoja kun treenasin Cassulle niitä. Kokeilin eka kertaa kokonaisena liikkeenä. Aluks olen liian kaukana eikä osaa, askel lähemmäks ja johan menee. Toka kerralla vähän kauempaa ja vieläkin osas, hieno pentu! Toi ekalla vierelle nousu ei ollutkaan sitten hallussa, sitä treenattiin seuraavaksi muutaman kerran.


Kapulan kanssa taas vaan vähän leikittiin, tällä kertaa sitä että ottaa kapulan käskystä ja kantaa sitä niin kauan kun tulee lupa pudottaa=nami nenän eteen. Ei tääkään ole ongelma, Jecusta sen kantelu on ihan kivaa. Eikä muuten kalista eikä siirtele.


 Sivulletuloa, tajusin että tätä nyt ei olla treenattu ollenkaan niin paljon kuin pitäisi. Niin että se on automaatio toisin sanoen. Kauheen hankala tunkea nami tohon vammakäteen sormien väliin ja yrittää sillä palkata. Onnistu se jotenkin. Onneks Jeccu ei töki tota kättä niinkuin Cassu, sen kanssa ei tommonen onnistuisi ollenkaan.


Kyllähän sitä nyt jo pystyy treenaamaan näköjään vaikka mitä kun ei ihan joka liikahdus satu käteen. Eikä me päästäkään tänään treenaamaan vissiin kun meidän treenitilan valtas jonkun auto. Hö, auto tallissa, minkä takia? Eihän se nyt sitä varten ole ;))

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Meillä ei oo autotallia mut olen kuullut et niissä säilytetään kaikkea muuta paitsi sitä autoa. Eli ehdin jo ihmetellä miten teillä on noin siistiä autotallissa. Eikös Kimi vois vähän joustaa jotta sä pääsisit poikien kaa treenaamaan teidän autotallissanne?
Saisko käytää mattoa kisoissa? Mitähän tuomari sanois jos roudaisi maton (just tuommoisen vaalean) kisoihin ja vaatisi et koira makaisi sen päällä.
tuija sanoi…
Yleensä siellä on aina Kimin auto, eihän mun autoa nyt tallissa atrtte säilyttää ;) No pääsen mä sinne aina kun se on töissä tai on kuski. Tostahan voisi tulla uusi trendi, kaikki ottaisi oman maton mukaan :)) Siltikin noi Jecun tassut näyttää aika likaisilta tänään...
Liinu ja Prikka sanoi…
Mä tykkään noista sun koirien luonteesta millä ne tekee asioita. Ja Jecussa näkyy niin paljo Liinumaisia piirteitä :) Se on kyllä eri taitava tokoileen!
Marika Forslund sanoi…
Kimin ois varmaan syytä siivota tuolla autotallissa jotta koirien tassut eivät likaantuisi. No onhan kivempaa ja tilavampaa treenata autotallissa kuin esim. ahtaassa keittiössä. Ja järjestetäänhän noita tokokisojakin joskus parkkihalleissa. Teidän pojat ovat siis tottuneita treenaamaan vaikka lattialla ois vähän öljyä.
tuija sanoi…
Kiitos Sanna! Johtuiskohan se siitä että vaikka ne on rakkaita perheenjäseniä niin silti ne on myös koiria ja mun alapuolella. Eikä lällytellä turhia. Sopivassa suhteessa kuria ja rakkautta :)

Ja Marika, voishan se Kimi käyttää sitä painepesuria tohon lattiaan mikä siellä nurkassa on. Tuntuu kato siltä että oikeesti lähtee treenaamaan kun menee tohon alakertaan ;)
Liinu ja Prikka sanoi…
No siitä se varmaan johtuu. Ne selvästi arvostaa sitä sun kehua ja huomiota kun sitä ei saa ilmaseks koko ajan muutenki :)