Schapendoes tokomestari 2011!!

Joo-o totta se on! Cassu aloluokan rotumestariksi tuloksella ALO1/181p ja kunniapalkinto vielä kaupan päälle! Saatiin se palkattomuus tosiaan viikossa kuntoon ja nyt niitä perhosia lentelee :) Ihan järkyttävä jännitys siellä kisapaikalla, liikkeitä tehdessä jalat tärisi oikein. Olihan sillä ehkä osuutensa asiaan että schapeväki istui kentän reunalla tarkkailemassa ;) ja kannustamassa tietenkin. Äänen yritin pitää iloisena ja pirteänä, kai se onnistu kun noin hyvin meni. Pisteitä en kattonut mitä tuli, kaikki tuntu menevän kohtuuhyvin minkä sivusilmällä pysty kattomaan. Ohjaaja sai moitteita sähläämisestä, luoksetulossa en ees tiedä mihin suuntaan pitäis olla menossa. Tuomari lopuksi sanoi että pitäis itse olla rauhallisempi, kaikki mitä Cassu (rapsuttelu, haukottelu ym.) teki siinä liikkeitten välissä on sitä ohjaajan rauhottelua. Ja se että loppua kohden vauhti hidastuu. No juu, pitäis olla sitä konjakkia tjtn mitä joku siellä radan reunalla aiemmin ehdotteli. Ehkä se seuraavan kerran ei jännitä niin paljon kun tietää että se tekee noi liikkeet loppuun ilman palkkaa.

No sitten liikkeet:

Luoksepäästävyys 10
Tää menee tosiaan hyvin niin että ottaa vaan sivulle ja sanoo odota. Nuolas tuomarin kättä, ihan vähän päätä sivulle käänsi kun koski.

Paikkamakuu 8
Tässä sitä jännitystä sitten oli oikein roppakaupalla, tiedän että Cassu kestää jonkun verran häiriötä mutta ei hirveesti. Ekaks nousi Tesla terapiakoira mistä Cassu tykkää ihan älyttömästi, se kun lähti kävelemään niin kaula veny ja veny ja piippas jopa! mä hoin päässäni et älä nouse älä nouse älä nouse. Ei onneks ollu ihan vieressä, oli vissiin 3 vai 4 koiraa välissä. No sitte ku Tesla pysähty niin Morris nousi ja lähti hiipimään ohjaajan luo, Cassu katteli että mitä?? Älä nouse älä nouse älä nouse ja nous istumaan ja mun kädet jo heilahti ja nous melkeen silmille et apua, sen verran keräsin sitä jännitystä tähän. Onneks aika oli melkein lopussa eikä se lähtenyt mihinkään, istu ajan loppuun vaan. HUH! Pois kentältä ja muutama mahapulla naamariin.

Ennen yksilöliikkeitä tein taktisen vedon ja pyysin Saria pitämään Cassua edellisen koiran suorituksen ajan, on nimittäin aina paljon innokkaampi tekemään mun kanssa kun hänet on "hylätty". Menin ite kontin taakke piiloon. No autto se tai sitten mikälie mut seuraamisista 8,5 hihnassa ja 9 ilman! Juhuu! Nää on ollu mun mielestä ihan kamalia viime aikoina. Molemmissa kontakti pysy melkolailla koko ajan mitä nyt välillä piti vilkasta ollaanko seinäänpäin menossa. Ja muistin Helenan toissapäivänä antaman neuvon: lähdet silleen reippaasti "marssimaan" että siinä on rytmi että erottaa normilenkkeilystä sen homman. Koiralle selkeempi. Jep, kiitos Helena! Pa:t osa vähän vinoja mut kaikki tehtiin. Juoksussa Cassu ei kiihdytä vauhtia, sitäpä pitää reenata seuraavaks. Olen noihin kyllä tosi tyytyväinen!

Liikkeestä maahan 10
NormiCassua :)

Luoksetulo 9
Tässä kohtaa mä sählään sitten ton suunnan kanssa kun ei mee tajuntaan niin ei mee. Jännitti jo ihan pirusti. Jalat täris kun kävelin pois ja ootin että tulee luo. Aika kaukaa takaa kierti. Vinosta pa:sta piste veke.

Liikkeestä seis 9
Tossa kohtaa liikkuri jo kielti mua liikkumasta, sitten sano no voi sen koiran nyt kumminkin hakea :) Mitä enemmän mä hermostun sitä enemmän mä häsellän, omg. Ja tässä se sitten jo rapsuttaa itteään eikä kovin mielellään tulis viereen, ole mamma rauhallinen! Yritetään seuraavan kerran...Kati jälkeenpäin sanoi että jään liian taakse niin pa siksi vino, siitä piste.

Hyppy 10
Sitten oli enää hyppy jäljellä ja tässä näkyy se rauhoittelu hidastamisena, menee laaaaiskasti yli. Mut menee ja tosi nätisti.Ja sitten toi hemmetin lappu irtos lopullisesti ja läpsähti mun selän takaa eteen niin siirtyy mut ei rokottanu onneks siitä.

Kokonaisvaikutus 9

Sitten meidän koitos oli ohi, luojan kiitos! Kun pääsin kymmenen metrin päähän kehästä niin juostiin kauemmas ja annoin Cassulle mahapullarasian ja kehuin koko matkan ihan älyttömästi kuinka hieno koira se onkaan! Jotain schapeväki mulle huuteli mut en kuullu mitä kun olin ihan sokissa :)

En tiennyt siis pisteitä siinä vaiheessa yhtään, muut kertoi että hyviä pisteitä tuli että varma ykköstulos. No en uskaltanu ees aatella että olis ennenku näin videon minkä Marika kuvasi, oman jätin kotiin kun en halunnut ottaa mukaan. Siinä kohtaa vasta näin että hei seuraaminenhan on aika hyvää! Ja muut liikkeet onnistu aika hyvin et no ehkä se vois olla ykköstulos. Linkki videoon: http://youtu.be/EDHDeIOm5JE  Iso kiitos Marikalle!

Saatiin sieltä kunniapalkinto kun oli yli 180 pistettä, tuomari siinä kysyi että no kannattiko jännittää kun on noin hyvä koira? Mä vaan että no ei kai olisi pitänyt :) Sitten selvisi että oltiin vielä aloluokan schapetokomestareita, täytyy sanoa että palkitsi kyllä kaikki ne epäonnistumisen ja epätoivon tunteet treenatessa! Kiitos schapeporukalle kannustuksesta ja mukavasta päivästä, taas on pandan kuvat naamassa aurinkolaseista ja kädet punottaa aika reippaasti. Että tulihan sitä rusketustakin paranneltua:)

On se mun Cassu vaan niin viisas koira <3 ja poseeratakin osaa:











Kommentit

Katariina sanoi…
Miljoonat onnittelut vielä tätäkin kautta! Upeaaaaaaaaaaa!!! :) Hieno Cassu!!!