Aksaa, tokoa, mätsäriä

Olipa keskiviikkona hauskaa taas huomata että mitä noi pennut oikein osaakaan vaikkei ole edes opetettu. Tehtiin kuulemma samaa rataa mitä kisaavat oli harkannut meitä ennen mutta kolmen-neljän esteen pätkissä. Helena lupasi laittaa sähköpostiin radan, lisään sen tänne kun tulee. Kauheesti ton pikkusen kanssa saa juosta, hiki päässä ja Helena sano että hän vaan katto koiraa että se jaksaa vielä mutta Tuija ei taida enää jaksaa :D Joo no ehkä olis kunnonkohotuskin kyllä paikallaan, huutaminen koko ajan ja juokseminen samaan aikaan ei oikein onnistu...Tarkoituksena treeneissä edelleen se ettei koiraa tartte nenästä viedä joka paikkaan, hienosti Jeccu kyllä irtoaakin, jossain kohdin kyllä sitten fiksoituu käteen niin ettei kattele eteensä yhtään. Sitten juoksentelin vaan sen kanssa eestaas ja hihkuin ja innostin ja sitten jatkettiin (just tää kävi kunnon päälle). Kolmea erilaista kohtaa tehtiin, hyvin onnistu kaikki lopulta. Niitä ponnareita se ei kyllä hyppäämisen arvoisena pidä, niin matalia että niitten yli vaan juostaan. Kiertämistä ollaan puilla välillä harjoteltu, se sujuu kyllä jo tuolla radallakin aika kivasti. Hyvin se kyllä ohjausta sitten seuraa kun ei tuijota kättä, hieno aksaaja siitä tulee :)

Helatorstain treenailut: aamulla käytiin treenaamassa hallilla, Cassulle tokoa ja Jeculle pikkasen eilistä aksaa ja molemmille kiipee-kiipee. Ensteks tokoa; tehtiin neljä liikettä peräkkäin ilman palkkaa. Sivulletulo ei oo niin hyvä ku jos nami on kädessä, jää vähän taa. Mut teki innoissaan, ekaks liikkeestä maahan, hyvä. Sitten luoksetulo ja se oli ok, tuli kovaa mut sivulle vähän taas vinoon. Liikkeestä seiso, muuten hyvä mutta kun tulin viereen niin venytti ittensä haistelemaan vieressä ollutta aksaestettä. En siis kelpuuttanut, uudestaan. Se meni hyvin. Sitten hypylle ja tää hienosti, sitten mentiin hallin etuosaan palkka syömään. Eli loppujen lopuks tehtiin viis liikettä peräkkäin ilman palkkaa ja sehän onnistu! Juhuu! Seuraaminen on ilmeisesti se missä se kyllästyy koska se on niin pitkä aika et tehdään missä ei oikeestaan tapahu mitään, noita "temppuja" viittii tehä kuitenkin useamman.

Seuraavaks Jeccu tekemään kiipee-kiipee. Kuppia ei saa olla edessä, muuten lähtee heti pallilta kun namit maasta on syöty. Otin sen pois ja kehuin kovasti kun oli "kontaktilla", se toimi, tuli pois vasta luvalla. Jee, tääkin edistyy!

Cassun kiipee-kiipee. Menee vauhdilla jo hyvin, ei hyppää yli ja pysähtyy joka kerta. "Lievää" nykimistä kupille havaittavissa kun tehdään nopeasti :) Mut pysy silti! Ilmeisesti Cassu on sitä mieltä että aksatauko rupeis jo riittäämään...tehtiin nimittäin kepit kaks kertaa kun oli niin intoa täynnä, karkas siitä vielä putkeen kun oltiin menossa hallin etuosaan. Ootelkoon nyt vielä pari viikkoa...

Jeculle vähän eilistä aksarataa, huomaa että sekin tajuaa nykyään mitä hallillemeno tarkottaa, Cassu kun rupes vinkumaan et tänne mennään niin sitte sekin alotti, oikein ulvahteli kun päästiin pihaan...ja kauhee vetäminen ulkona hallin ovellepäin, hyvä hyvä!  Radanpätkää oli siis tarkoitus tehdä niin että hypyn takaakierto, 90 kulmassa hypyn takaakierto taas ja sitten samansuuntaisen hypyn yli putkeen irtoaminen, siitä kutsulla hypyn yli ja viimenen hyppy. Ekan kerran vika hyppy jäi välistä kun tuli luokse mutta tokalla onnistu jo :)

Pikkasen Cassulle etuosassa seuraamista vielä, tätä ollaan joka ilta yritetty vähän tehdä ilman sitä namia houkuttimena. Sitten kun seurasi hyvin ja piti kontaktia niin namia suu täyteen ja pois.

Mätsärissä: Tossa melkein naapurissa pari kilsan päässä Robbarin pihassa oli match show ja aattelin että se on hyvä tilaisuus harkata oikeita näyttelyitä varten. Alkuun taas piti sinkoilla kaikkien ihmisten ja koirien luo mut rauhottu se sitten...tunnin päästä. Onneks toi Jeccu on semmonen että ei aristele jos vieraat koskee, Emiliakin pallit siinä sivussa kokeili eikä haitannut yhtään. Hirveen pitkään jouduttiin odottamaan vuoroa, pentuja oli vissiin eniten. Parina meillä oli göötti, söpö tyyppi sekin. Saatiin punainen nauha siitä hyvästä että Jeccu osasi seisoa niin hyvin :) Kehässä mentiin ei-kontaktissa tällä kertaa, muutama laukka-askel tuli väliin mut muuten meni oikeen nätisti ravilla. Ei vaan meinaa tajuta että kääntyäkin pitäis eikä painaa suoraan ulos kehästä :D Siinä kohtaa siis kun mentiin eestaas, ympyrä onnistuu paremmin sentään. Mut kyllä ton perusteella kehtaa oikeisiin näyttelyihin mennä, hienosti se osaa esiintyä ja hampaatkin näytettiin suosiolla ja tuomarin naama pestiin. Ei päästy neljän parhaan joukkoon, en kyllä uskonutkaan että päästäis. Ihan upea afgaani voitti, niillä on kyllä niin komea askel että! Poislähtiessä nauratti kun mentiin autolle päin lohdutuspalkinnoks saamat ruokapussukat käsissä niin ei enää kädet riittäny koiran narulle. Laitoin sen siis suuhun ja se tuomari sattu tulemaan autolta ja sano että no sullapa kätevä tyyli. Sanoin sille että joo kannattaa harjotella, edelleen se naru suussa :D Mutta kävelipä poitsu nätisti kun oli se lyhyt näyttelyhihna hampaissa ja kalusto on vielä tallella.

Kommentit