Onnistumisen iloa tokossa

Meillä oli taas tällä erää viimeinen kerta torstaitokoiluja, eikä tullut enää yllätyksenä että pidettiin kokeenomainen kurssinpäätös. Saatiin lupa palkata liikkeiden aikana-paitsi Tuija joka on menossa kokeeseen...Jonna oli nilitystuulella ;) Mutta oli kyllä siis tosi hyvä treenata sitä palkkaamattomuutta. Liikkeiden välissä sai kyllä palkata, kokeilin mennä kokonaan läpi käyttäen vaan sanallista kehua ja se kyllä toimii, intoilee heti kun kehuu.

Aloitettiin sillä että kaikki meni riviin ja oli luoksepäästävyys. Tässä mä kyl kysyin et saanko pitää namia kädessä ja sain luvan siihen kun on meille niin vaikea. Tuli 9 johtuen siitä että ohjaaja hölötti, kehuin Cassua samalla kun koiraa koplattiin. Harkittu rikos ;)

Sitten kaikki poistui hallin etuosaan ja tultiin yksitellen "kehään" missä tuomari tutki koiran. Jonna kertoi että tässä pitää muistaa sanoa että uros ettei tuomarin tartte kysyä. Liikkuri osoitti paikan mihin kohtaa pitää mennä. Vuorossa siis paikkamakuu. Tässä meni hetken aikaa ja Cassu aloitti intohaukun, komensin maahan. Odoteltiin sitten siinä että kaikki oli valmista ja pidin maassa koko ajan, tässä palkkailin kun oli hiljaa. Pyydettiin koirat sivulle ja joku vielä kysyi jotain niin taas alkoi haukku, komensin uudestaan perusasentoon ja sanoin odota! niin oli hiljaa :O Siis tätähän pitää käyttää! Kun ei ne tuomarit ja liikkuri kiinnittäny siinä kohtaa muhun huomiota kun olivat jonon toisessa päässä ;)

No itse paikkamakuu meni ihan loistavasti, tosi rauhallisesti makasi ja jäikin ihan suoraan eikä banaaniksi. Kattelin suurimman osan aikaa Cassun ponnaria, välillä vilkasin silmiin, kai sille tuli tunne et nyt se mamma mut huomaa et kuin mä olen hyvä! Yleensä ei kannata paljon koiraa tuijotella ettei paineistu, meillä se on päinvastoin näköjään :) Ei ollu hirveetä häiriötä, vieressä oleva koira oli aika rauhallinen, sen ohjaaja pari kertaa huomautti jostain ja kerran kävi palkkaamassa välillä. Pari kertaa piti vilkasta mitä vieressä tapahtuukaan. Kyllä se kaks minuuttia tuntu pitkältä ajalta, mun päässä lasku ei pitäny yhtään paikkaansa...lopulta saatiin lupa palata koiran viereen ja liikkurin komento tuli niin äkkiä että en ehtiny edes sanomaan istu ennenku muut. Pysy kyllä ja odotti omaa käskyä. Pisteitä 20/20.

Poistuttiin kehästä, sai käydä vähän virittelemässä koiraa. Kuiskuttelin Cassulle että mennäänkö seuraamaan? Se jotenkin skarppaa ja on hirveesti kuulolla kun sille kuiskuttaa jotain. Toimii. Aloitettiin yksilöliikkeet, me oltiin ekana. Seuraaminen hihnassa. Mikä itseasiassa oli aika hyvä koska eipä olla hihnan kanssa tehty, en ees muista milloin :O Innoissaan teki, paikka hieman kaukana mun mielestä mut koko ajan kontakti pysy hyvin. Käännökset ei ollu ihan tiukkoja, vasemmalle jopa parempi. Oli sen verran innoissaan että pa:t jäi vähän vinoon...Sain neuvoja että kun tulee tahdinmuutos niin kannattaa käyttää seuraa-sanaa uudestaan, koira skarppaa kun on ollut pitkä ja tylsä seuraamiskaavio niin innostuu siitä että jee se puhuu mulle! Ihan fiksu ohje. Seuraaminen kuulemma kelpaisi oikeassakin kokeessa vallan mainiosti. Tuomari sanoi että on tiukkana ja tuli pisteet 18/20. Olisin kyl ite antanu vähemmän ;) Apua, onko musta tullut tokopilkunviilaaja??

Luoksetulo: Ei mitään valittamista kellään. Vauhtia oli ja tuli tosi tarkasti sivulle. 10/10.

Liikkeestä maahan: pläts! 10/10

Vapaasti valittava liike, tokohyppy: Tajunnu mitä tässä tehdään, heti kun mennään hypyn eteen kääntyy kattomaan sitä eikä tuijota mua. Lähtee käskyllä ja pitää heti huutaa seiso kun rupeaa kääntymään kohti. Mä en ole kertaakaan ottanu istumista tähän loppuun ettei ala ennakoimaan niin prkl! istu ennen käskyä kun menin viereen ja vielä vinoon.. tarttee harkata sitä että seisoo ja mä saan kävellä ympärillä. Ja nimenomaan hypyn jälkeen. 9/10.

Kokonaisvaikutus: Saatiin kehuja kadehdittavasta kontaktista. Haukkumisesta ei rokotettu kun sitä ei ollut liikkeitten aikana ja aika vähän muutenkin. (Omasta mielestä ainakin.) Käskin aina Cassun maahan kun tuomarit tai liikkuri jutteli jotain. Kokeessa voi mennä kuulemma karkuun tuomaria, lähtee vaan liikkurin perään ettei tartte jäädä kuuntelemaan mitä se selittää. 10/10

Itteeni olin siinä tyytyväinen että muistin kuunnella liikkurin ohjeita, käskyt sanoin selkeästi ja kuuluvasti. En käyttänyt vartaloapuja, olin mahdollisimman eleetön enkä kattonut koiraa. Enkä uskonut liikkuria vaikka meinas käskyttää hypyn takasinpäin kun oli avo-luokkaa tekemässä :) Muistin odottaa kiitos-sanaa ennenkuin vapautin koiran ja kehuin sitä. Cassuunhan ei voi olla muuta kuin tyytyväinen joka asiassa. Ehkäpä sitä sinne kokeeseen kehtaa sitten mennä...Jonna kehu myöhemmin miten paljon ollaan menty eteenpäin ylipäätään tokossa. Eikä ollu yhtään kilttinä tuomarina tällä kertaa, katto niinkuin oikeessa kokeessa oltais katottu kuulemma. Kokonaispisteet 96/100 ja sillä oltiin kurssin parhaita :)

Kommentit