Jecun tekniikkatreenit

Tänään olikin vuorossa Helenan oppitunti aksassa, tekniikkaopetusta tiedossa. Valssia, takaaleikkausta, sylkkäriä ja backlappia mutta siihen asti ainakaan me ei päästy. Helenalla on itsellä se periaate että pennulle opetetaan ensin kaikki ohjaukset ja sitten vasta mennään esteille. Voi opettaa esim. puitten välissä metsässä ihan ilman esteitä, saadaan koira vaan seuraamaan ohjausta. Mut toisaalta meillä on helppo kotonakin harjoitella kun noihin ei tartte kuin kaks estettä ja meillä on onneks ne, kiitos Markon kierrätyshyppyjen. Sovittiin siinä vielä käytännöksi että jos jonkun pentu on kiinnostuneempi muusta kuin omasta tekemisestä ja menee moikkailemaan muita niin husitaan pois ettei tuu sitä että lähdetään hurvittelemaan muitten kanssa.

Meinattiin pari kertaa törmäillä Jecun kanssa, vois luulla että se menee alta pois mut eihän se mene, sitä mikään haittaa jos joku nyt vähän päälle talloo :) Viimeks harjoteltiin irtoamista ja tänään tosiaan sitä tekniikkaa mikä olikin sitten paljon vaikeampaa. Sitten vielä pitää muistaa että se ei ole Cassu :) Pätevä poika se kyllä on, sylkkärit meni ainakin jo aika sujuvasti! Takaaleikkaus oli vähän hankalampaa, siihen tarttee apupalkkaajaa. Huomas että väsyi ja aivot meni jumiin jossain vaiheessa ja meni nuuskutteluks, lopuks tehtiin vaan pari hyppyä sen takia että tekee mun kanssa ja on hallinnassa. Siihen sitten lopetettiin, viimestä treeniä ei saatu toiselta puolelta onnistumaan. Olihan sillä pitkä päivä kauppareissuineen takana, ei ollu päikkäreillekään ehtinyt.

Sain jopa vähän videota kun Kimikin oli vapaalla, kiva katella sitten parin vuoden päästä :)

Kommentit

Riikka sanoi…
Jeccu on kyllä oikea äitin poika, kun jaksaa olla siitä koko ajan niin kiinnostunut :)Niin ja olihan tuo kouluttajakin aika kiva tuttavuus...Hienosti menee pikkukaveri ja olihan se emäntäkin ihan hyvä :)
tuija sanoi…
Niin Riikka toihan on kummiskin leikattu versio ;) kävi se kaks kertaa Kimiä kattomassa siellä videon takana mutta kyllä se kumminkin on mieluummin siellä missä tapahtuu. Tota takaaleikkaus-juttua täytyy kotona harjotella, se vaikutti olevan vähän vaikeeta. Helppoa kun voi ilman esteitäkin tolleen vaan pyöritellä. Ja kuulemma hyvää jumppaakin koiralle siinä samalla :)