Lahden "Vappunäyttely"

 Vappunäyttely siirtyi tosiaan toukokuulta syyskuulle :D No, kolean aamun jälkeen ilma oli jopa parempi kuin yleensä vappuna, että ei sen puoleen. Tuomarikin vaihtui matkan varrella, lopulta Harry Tast oli meillä. Ilmoitettu neljä schapea, paikalla kolme. Yksi uros, Manta ja Jippo. 

Manta esiintyi kauniisti Sannan kanssa, he ovat nyt käyneet useasti treenaamassa Korkeavireellä ja se kyllä näkyy. Manta on niin reipas, ja esiintyy iloisesti ja ryhdikkäästi. Tuomari oli sanonut että koira on erinomainen, vielä kun liike vakiintuu niin tulee se SA:kin lisäksi. Eli yksi erinomainen lisää Mantan näyttelylistalle :)

"15 kk, rungossa sopivat mittasuhteet, riittävä kaula ja raajakorkeus. Erinomainen nuoren nartun pää. Voimakkaat kulmaukset. Pitkä rintakehä, tiivis lanne. Liikkeessä hakee tasapainoa, takaraajat pihdissä."

Sitten vuorossa Jippo, iloinen veteraani sai huomiota jo kehän ulkopuolellakin, kun se on niin touho. Nostattaahan se hymyn monen huulille :) Reippaasti taas mentiin kehään, tuomari aloitti arvostelun että (kysyttyään ikää) tämänkö se vaatii, että tulee tuo kuono sellaiseksi kuin pitää? Kun luuston pitää olla kevyt ja pään vahva, mikä on aika ristiriitaista tietysti. Kovasti tuomari tykkäsi, arvosteluna:

"9,5 v. Iloisesti esiintyvä veteraani. Erinomainen tyyppi, oikea pään malli. Vankka kuono. Korrekti runko-ja raajarakenne. Hieno lihaskunto. Vetävät, vaivattomat liikkeet. Ilmeikäs häntä."

Hän sanellessaan kysyi kehikseltä, että mainitsinko jo hännän? Kun vastaus oli että ei, niin lisäsi vielä tuon viimeisen kohdan. Sitten tietysti jatkettiin rop-kehään, kun uroskin sai ERI ja SA:n. Sain Jipon liikkumaan vähän rauhallisemmin (eli ei hyppien), niin tuomari ilahtui että: veteraani senkuin parantaa! Se kun pääsee vauhtiin, on kuin juna! Menee niin tasaisesti. No onhan sen liike kyllä aika mahtava, siitä kuului paljon kehuja kehän reunalta :) Laittoi sitten Jipon ROPiksi, ja VET-ROP tulikin jo heti. Ei muuten kehis kysellyt että ottaako sertin? 

Joten! Ei muutakuin kotiin lepäämään, meidän kehä oli n.klo 11 ja isot kehät ilmoitettu alkavaksi klo 16.30. Siitä hyvä, että asuu lähellä niin voi käydä kotona välissä. Jipolle pikkuisen ruokaa ja päikkäreille molemmat :D Olin tehnyt kaksi yötä peräkkäin, ja yöunet jäi pikkuisen vähiin kun piti lähteä näytelmiin. Palattiin n. 15.30 varmuuden vuoksi. Siellä sitten seurakavereitten kanssa isoja kehiä odoteltiin, on meillä sitten hyviä koiria seurassa! Ainakin neljä roppikoiraa, ja Suvin kasvattama lk collie veti melkolailla koko potin, oli ROP, RYP-1, BIS-1 ja vielä super-BIS-2! Hurjasti onnea tätäkin kautta, aivan mahtavaa :)

Ryhmäkehissä tuomarina oli Hannele Jokisilta. Kun hän kävi siinä koiraa läpi, kysyi että minkä ikäinen ja kun vastasin että yhdeksän ja puoli, niin hän yllättyneenä sanoi että yhdeksän!! Mä tuumasin, juu vuotta, ei kuukautta. Ilmeisen vaikuttunut Jipon kunnosta. Agility kannattaa aina ;) Tosin se on vasta 9 v ja 3 kk, mutta kun kerran sen tulin sanoneeksi, niin pidin siitä kiinni :D Ja mitäpä sillä sinänsä merkitystä. Noh, ei kuitenkaan jatkoon tässä.

Veteraanikehät arvosteli Paula Heikkinen-Lehkonen, joka oli aiemmin arvostellut mm. ne lk colliet. Huomasin että hän katseli Jippoa pitkään, ja yritettiin olla oikein tomerana siinä. Hän muuten kouluttaa uusia tuomareita myös schapeja arvostelemaan, ja ollaan oltu muutama vuosi sitten mallikoirana siellä koulutuksessa, että tältä schapen pitää näyttää. Uroksista esimerkkinä oli silloin Arska, joka nyt varmaan ei kerro kuin rodun harrastajille mitään. Saatesanoiksi hän vielä sanoi, että tämän kuvan kun pidätte mielessänne, niin ei voi mennä väärin. En nyt usko että hän tuota muisti, mutta jatkoon meidät napattiin! Ja ensimmäisenä (eli neljänneksi) laitettiin valkoinen paimenkoira, sitten hän taas mietti, ja antoi meille keltaisen eli kolmannen sijan. Ihan mahtava Jippo! Ollaan nyt oltu kolmesti vetskukehissä, kahdesti BIS-VET3, erkkarissakin valittiin kuuden parhaan joukkoon, muttei sijoitusta siellä. Aika huikee mimmi tää meidän mummi. Joka nyt ei kyllä tosiaan yhtään mummomainen ole :D 

Suvin ottamat kuvat, saatesanoilla: ihan sanoisin, että jalka nousee tolla sun veteraanillas! No siltä näyttää. Kiva nähdä se näin kuvissa, kun itsehän sitä ei tietty näe. Tuntee vaan, sitä kun vie niin voi mennä aika kovaa, ennenkuin se nostaa laukan. Se vaan pidentää askeltaan ja on tosiaan kuin juna, tasaista menoa, ja ennenkaikkea kyllä ilmavaa ja kevyttä.Heidi Katajaisen ottamia kuvia, häntä heiluu koko ajan :)Nauratti kun mähän sovi kuin nenä päähän noitten Eukanuban mainosten kanssa.
Näkyy myös schapendoes ry:n merkki hyvin rinnuksissa.


Ensi viikonloppuna Kotkaan, ja vielä lokakuun lopussa Lahteen ja sitten vuoden näyttelyhuipentuma Messari. Vuonna -22 tulee voimaan uudet näyttelysäännöt, jossa on mahdollista saada veteraanivalion (ja myös junnuvalion) arvo. Enää ei voi junnutkaan kerätä sertejä, kun on kaksi plakkarissa, niin seuraavan saa valioituessaan. Kyllähän meidän semmoinen valionarvo sitten pitää yrittää saada!

Kommentit