Vai olisiko se kuitenkin taikalamppu?

 

Kyllähän tuo sikiö kieltämättä Aladdinin taikalamppua muistuttaa :D 

Käytiin maanantaina Englan kanssa ultrassa, ja kyllä siellä pikkuisia schapendoesin alkuja näkyi <3 Ihana ell ehti näkemään 5 pentua, kunnes Engla päätti että nyt se ällöttävä kylmä aine mahassa riittää. Molemmissa kohdun sarvissa pentusia on, ja sydämensykkeet näkyivät mutta määrä ei ole tosiaan varma kun hommat jäi vähän kesken. Toisessa sarvessa nähtiin 3, ja toisessa tuo pari ehdittiin havaita. Ultra ei niin tarkka tietenkään olekaan, lähinnä sillä varmistetaan tiineys. 

Käymme kuitenkin vielä vuorokausilla 55 röntgenissä, siellä sitten tarkka tai ainakin tarkempi lukumäärä selviää. Jos on kovinkin monta, niin silloin saattaa jäädä epäselväksi tuo määrä kun ovat päällekkäin kuvassa. Semmoisen "normaalin" määrän taitava ell osaa laskea. Ja onhan meillä aina Suvi laskemassa, joka osaa kaiken :D Haluan sen takia käydä röntgenissä, että tiedän nartun olevan tyhjä, siis että kaikki pennut ovat syntyneet. Jipon aiemman kokemuksen takia. Otamme samalla herpesrokotuksen nro 2. 

 Ja taas sitten jännätään, kyllä tämä on pelkkää jännitystä koko aika. Ensin jännätään onnistuuko astutus, sitten että onko se tiine ja sitten että synnytys sujuu hyvin ja pennut saadaan terveinä ja elävinä maailmaan. Toukokuun puolivälin tienoilla ollaan sitten taas sen suhteen viisaampia, röntgen on jo 10.päivä. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee hyvin loppuun asti! Englahan on kovin helppo synnyttäjä, plop plop vaan nopeaan tahtiin pennut viimeksi tulivat. Enkku tulee meille 3.päivä, jotta ehtii tottua meidän bakteereihin ja lauma tasaantuu. Jippo viedään synnytyksen aikaan hoitoon, sehän viimeksi oli niin hinkuna ja hädissään kun Engla synnytti, että meinasi tulla ovien läpi tarkistamaan osaako se niitä hoitaa. Oli talon toisessa päässä ovien takanakin, mutta kyllä ne vaan vaistoaa ja haistaa. 

Se ilon hetki, kun alkaa pikku yksiöitä taikalamppuineen ultrassa näkymään <3


Tästä sitä sitten taas lähdetään ihmettelemään sikiön kehitystä :)


Löysin tämmöisenkin kuvan, mistä näkyy kuinka koiranpennut siellä Y:n muotoisessa kohdussa sijoittuvat. Ne ovat siis tuossa mihin viivat osoittavat. Tällä piirretyllä nartulla vaikuttaisi olevan 11 pentua :)

Kommentit