Kevätpentuja toiveissa

Hartaasti niitä Enkun juoksuja taas odoteltiin, helmikuun 21. olin kalenteriin merkannut oletetun alkamispäivän. Kaksi viikkoa mentiin yli, ja 6.3. ne sitten alkoivat. Heti varasin ajan progeen, se kun on mielestäni hyvä varmistaa, kun narttu ei asu kotona. Ja pääseepä vähemmällä ajamisella. Proge siis 15.3. maanantaina, joka oletettavasti juoksupäivä 10, mutta Reija sanoi että laske nyt kuitenkin jo perjantaista kun silloin jo ehkä häivähdys punaista paperiin jäi. Viimeksi Enkku astutettiin sekä 12. että 13. juoksupäivänä. Käytiin taas tuolla Tuusulassa, ell Askelessa. Voin kyllä suositella, hirmu mukavaa henkilökuntaa ja hinnatkin huokeat. Esim. ensimmäinen proge 60€ ja seuraava 30€ samasta juoksusta. Täällä käytiin tosiaan viimeksikin kaikki asiat hoitamassa, ja niin meinataan nytkin. Saatiin niin söpö kuvakin muistoksi ultrasta viimeksi :D Joka nyt ei tietenkään ole kriteeri, mutta hauska lisä asiakkaalle. Proge oli varattu klo 13, luvattiin että pari tuntia menee tuloksen saamisessa. Minä ajelin Reijalle, pikkusen aikaa höpöteltiin kun jätin Enkun kotiin ja lähdin ajelemaan kotia kohti. 

Ehdin kääntymään heidän kotikadulta vähän isommalle kadulle kun puhelu tuli (45 minuuttia käynnistä), ja proge olikin jo 4,6 ng/ml ja estradioli <17. Estradioli on vielä tarkempi mittari, ja se puolestaan laskee kun proge nousee. Viimeksi vastaavat lukemat olivat 4,39 ja 33, ja silloin astutettiin onnistuneesti jo seuraavana päivänä. Ei muutakuin etsimään paikkaa, missä saan auton ympäri ja soittoa Reijalle, että pakkaahan koira, nyt tulen samantien takaisin hakemaan sen. Proge kohoaa normaalisti noin 1,5 ng/ml per päivä, ja sehän tarkoittaisi sitä että se olisi yli 6 tiistaina. Astutus onnistuu parhaiten arvoilla 5-10. Tottakai kaikesta on poikkeuksia, mutta noin yleisesti ottaen.  Kohdunkaula sulkeutuu arvoilla 15-25 ng/ml, jolloin astutus ei yleensä enää onnistu. 


Alustavasti oltiin uroksen omistajan Anun kanssa sovittu, että tullaan keskiviikkona mutta varmistetaan vielä progen jälkeen. No hoppu se tuli hänellekin tulla mökiltä pois sinä maanantai-iltana :D Tiistaina sitten klo 12 mentiin ekan kerran kylään. Pikkuisen jännitti kun uros ensikertalainen, että miten hommat onnistuu. Tosin Engla on kyllä niin helppo astutettava, että jos ei uros tajua astua, niin se varmaan änkeäisi alle :D Lupasin ottaa uusia kuviakin Hepusta, mutta siitä nyt ei kyllä sitten lopulta tullut yhtään mitään. Johtuen siitä, että oltiin Anun pihassa klo 12 ja klo 12.10 nämä olivat jo nalkissa. Että eipä ensikertalaisuus ollut esteenä taaskaan. Hirmu hieno herrasmies, ensin vähän leikittiin ja sitten jo astuttiin ja kerrasta onnistui, ei hapuiltu ollenkaan suuntaan eikä toiseen. Ekan kerran kun nousi selkään niin se oli siinä. Heppu kääntyikin ihan itse peput vastakkain, että oli kyllä ihan oppikirjamainen astuminen. Helpoin astuminen missä olen ollut mukana. Jeccukin aina harjoitteli ensin pääpuoleen tohkeissaan, ennenkuin oikea pää löytyi :D Siinä sitten vartti polvillaan vietettiin, ja juteltiin mukavia Anun kanssa. 

Heppu <3

Huristeltiin sitten taas kotiin, Engla tosiaan sujahti meidän laumaan yhtä helposti kuin aina. Onni on rotu ja yksilöt, joiden kanssa voi tätä harrastaa. Pojat tosin vietiin hoitoon, koska palliton Jeccukin alkoi ihan tosissaan liehittelemään ja jopa yritti astua Englaa. Jestas sentään.

Äiti keskellä, tyttäret sivuilla. 

Seuraavana päivänä uusintaotos heti aamusta, klo 9 oltiin pihassa ja nalkissa klo 9.06. Heppu esitteli hienoja piruettejaan, ja nehän hurmasivat Englan taas heti ja astutus onnistui yhtä helposti kuin edellisenä päivänä. Että näin se käy kun hommat osaa :D Nalkissa taas suurinpiirtein vartti. Astutukset tällä kertaa 11. ja 12. päivä, tai sitten ne samat 12. ja 13. jos silloin perjantaina häivähdys purppuraa oli.


Heppu intoutui ihan lentämään Enkun perässä :DSillä reissulla vein sitten Englan kotiin, varasin ultrankin jo ja siihenkään ei enää ole kuin kaksi viikkoa! Jotenkin tuntuu, että se aika menee nopeammin kun narttu ei ole kotona. Ettei koko aikaa kyttää sitä, onko jotain merkkejä tiineydestä. Ientesti kyllä tehdään taas vrk 21 ;) Eka herpesrokotus otettiin viikko astutuksesta, toinen otetaankin sitten jo kun Engla on meillä. 

Hienosti tämä pari täydentää ulkoisesti toisiaan, mutta eniten olen ihastunut molempien luonteisiin. Iloisia, avoimia ja hassunhauskoja schapendoeseja molemmat. Laittelin viestiä myös Hepun kasvattajalle, että poika hoiti hommansa hienosti. Hän oli kovin iloinen viestistäni ja ylpeä kasvatistaan, tietenkin. 

Eli nyt sitten peukut ja varpaat ja kaikki pystyyn, ja toivotaan että kaikki menee loppuun asti hienosti ja saadaan vanhempiensa luonteisia pikkuisia maailmaan <3 Laskettu aika on suurinpiirtein toukokuun puolivälissä, joten ihana kevät tiedossa!Kommentit