Kisaaamaaaan!!

 Hitto mikä kisainto kuulkaa olisi nyt!

Tykkään tästä kuvasta, minähän ihan ohjaankin kuten kädestä voi päätellä, ja Jujun liike ja loistava pujotteluasento tulee esiin :) Kuva Tea Lemmetyinen


 Jujun kanssahan aloitettiin kakkosten kisat Pyhtäällä 5.9. tuomarina Laura Mättö. Niistä onkin jo erikseen postaus. Seuraavat kisat olivat vasta 11.10. Kotkassa, tuomarina Elina Himanen-Hannikainen. Seuraavat Lahdessa 17.10. tuomarina samainen Laura Mättö. Sitten vuorossa Janakkala, 25.10. tuomarina Mika Kangas, mun yksi suosikeistani. Joku sanoi, että tekee ihan kauheita ratoja, mutta me päästään näissä kyllä just omalle vahvuusalueelle. Koiran pitää irrota, tehdä kaukana töitä ja olla taitava. Jujuhan on <3 


Eli Kotka 11.10. oltiin pikkusen intopiukeena, keppejä ei osattu millään radalla, kun ei vaan pysty tekemään. Pääsis nopeemmin eteenpäin kun ei tarttis! Ensin oli hyppäri, jolla säädettiin niillä kepeillä ja tuolla yhdellä hypyllä. Tuo alku tosi hyvä, kun en ole ikinä edes kokeillut persjättöä renkaalle. Hyvin onnistui. Juju oli täällä ihan kahjo, haukkui koko ajan kun odotettiin omaa vuoroa. 

-treenilistalle vinohypyt, hypyn lukitseminen


Eka agirata ja tämä päivän paras rata. Niin mahtava juoksari puomilla, ja niin hieno inin! Ihan pikkuisen meinasi jännittää osuuko keinun jälkeen puomiin, mutta karvan verran taisi jäädä tilaa :D Tällä radalla kymppi kepeiltä, ja sillä toiseksi.

- treenilistalle edelleen kepit


Vika rata toinen agirata, en tosiaan tiedä mikä hitto noissa kepeissä on, ettei edes tällä radalla niihin osunut ekalla vaikka tuo nyt pitäisi olla tosi helppo kulma sille. Noh, tänä viikonloppuna käydään testaamassa onko Kotkan kepeissä vai ohjaajassa vika. En tiedä painoiko jalka, vai tuliko epävarmuus kehiin mutta tämä rata ei niin hyvässä vireessä. Tiputti parit rimatkin, kielto ja keppien korjaus. Menihän siinä sitten aikaakin. Ei ehkä olisi kannattanut antaa sen juosta ja riehua metsässä Mantan kanssa ennen rataa :D Ens kerralla vasta ratojen jälkeen.


17.10. Lahti oman seuran kisat. Näistä on ratapiirroksetkin, kun ne julkaistiin facessa ennen aikojaan jotta sai tutustua etukäteen eikä tarvinnut roikkua radan reunalla. Koska korona. 

Eka agirata, päätin testata meidän vasenvasen puomilta putkeen, ja jumankauta miten sikahienosti toimi!!!! Pikkuisen pelotti tuo muuri, että nappaako sen kun oli sen verran lähellä, mutta ei! Lauran radat näyttivät aika haastavilta, mutta lopulta niissä on koiralle ihan todella sujuvat linjat, jos ei niitä ansoja satu nappaamaan ;) Tällä radalla nuo kepit tuottivat monelle haastetta, aika monelta itsenäinen keppien hakeminen ei onnistunut. No Jujuhan haki ne todella upeasti, mutta jätti kesken kun iski epävarmuus. Tajusin että mun olisi pitänyt kipittää vierellä, eikä jäädä lompsimaan sinne sen näköisenä että vituiks män. Tästä vitonen ja toinen sija. Oli muuten todella sujuva ja hieno rata, tuo 13-15 onnistui myös tosi hyvin, Juju seuraa kiltisti ohjausta. 

- treenilistalle vaikeat keppikulmat ja niiltä poistuminen


Video alkaa harmillisesti juuri puomin jälkeen, oli teknisiä ongelmia puhelimen kanssa. Mutta näkyypi siinä jotenkin se puominkin suoritus.

Toka agirata oli aavistuksen helpompi mielestäni, päätin etten kiihdyttele ennen keppejä, että saa ne rauhassa hakea ja aloittaa. Koska alla neljät pieleen menneet kepit kisoissa, niin alkoi jo olemaan peikko päässä. Puomilla päästiin kokeilemaan oikeeoikee, että mahtava treeni tuli kyllä! Mietin tuossa että kumpaakohan hyppyä lähtee hakemaan, kun siinä niitä kaksi oli tarjolla- ja tulos oli että sitä kauimmaista. Toki näkyi varmasti koiralle selkeämmin. Karjaisin kaikille paskat housuun ja kääntyihän se sitten oikealle hypylle. Anteeks vaan toimarit :D Sitten varovaisesti jatkettiin, Juju luuli että rata loppui muurille, sen takana toimitsijapöytä ja oli vaan että missä palkka? Kävelikin siinä mutta sain sen onneksi tulemaan vielä kaksi vikaa hyppyä. Tästähän tuli siis meidän eka kakkosten nolla, jeee!! Olisihan se sujuvampikin rata voinut olla, mutta oli kyllä ohjaajalla semmoinen "pakko onnistua" olotila. 

- treenilistalle puomin käännökset ja putkijarru






Vikana hyppäri, ja tässä mietin että tuo loppusuora tulee olemaan haaste, en ehdi juoksemaan persjättöön 15-16 väliin, vaan on tehtävä takanaleikkaus jotta kääntyy hypylle 18. Ja niitähän me ei ihan vielä kunnolla osata. No mutta sehän onnistui ihan ok, sitten tuo 18 niisto oli taas semmoinen hätäinen, jolloin Juju tuli siitä pois ja siitä kielto, ylitti tokalla ja tuli takaisinkin eli hylly. Eli oli kyllä ihan hemmetin lähellä kolme nollaa näistä kisoista, mutta pikku virheet tulivat esteeksi. Olen kyllä ihan hiton iloinen Jujun taidoista, ja kuten näkyy se kääntyy ihan pennin päällä joten sen kanssa ohjatessa pitää olla rauha tuollaisissa tilanteissa. Kuten Misa Riiali sanoi, kun koira on jo sähäkkä ja hätäinen niin ohjaajan pitää olla rauhallinen. Äärettömän vaikeeta minulle.

-treenilistalle takanaleikkaukset ja ohjaajalle rauha tiukkoihin ohjauksiin.
-muista että se kääntyy pennin päällä!!


25.10. Janakkala, jossa tosiaan tuomarina Mika Kangas. Näistäkin piirrokset, ja oli just sitä mitä odotinkin tältä tuomarilta. Tuo 4-5 kohta leijeröitynä justiin ihan loistava, ei tarttenut kysellä että meneekö vaiko ei mene, kyllä menee. Tutustuttiin tietty minikorkeuksilla, joten ensin ajattelin että tuon pituuden jälkeen saattaa mennä väärään päähän putkea, mutta tajusinkin että pikkumakseillakin tietty jo tulee niin pitkäksi, että linja vie suoraan oikeaan päähän. Ja niinhän se meni, sujuvasti sinne sujahti. Ja hei, mun "väärältä puolelta" joka oli jossain vaiheessa kovin haastavaa. Keinun suoritus ihan optimaalinen, nopeampi ei voisi olla. Etukäteen tuota keppihommaa mietin, että en ehdi toiselle puolelle, vedän sen omalla liikkeellä ohi niistä. Hakea se kyllä ne osaa, ja on parempikin että saa rauhassa tehdä. Tosin tiesin että lopussa tulee ongelma, ei osata kepeille päällejuoksua, eikä niin taitavia olla että olisin voinut leikatakaan edessä. Joten kökkö pyöriminen siihen, onneksi ei ollut mitään suoritettavia esteitä edessä. Seuraava ongelma minulle oli se, että juoksarissa oli valittavana kaksi hyppyä, lähtöhyppy ja hieman oikealle kääntyvä. Mun juoksulinja tuossa aika hankala, putken ja A:n välistä pujottelua ja ajattelin että varmaan törmään jompaankumpaan. Yritin ratkaista asiaa huutelemalla oikee, mutta juju kääntyi sitten niin tiukasti että koski A:han. Siitä hylly. Loppusuora aivan mahtava, tosi hyvällä draivilla koko rata. Kuten koko kisatkin, täälläkin haukkui koko ajan kun odotettiin vuoroa ulkona ja hallissa...


Janakkalassa olin yksin, mutta striimiltä sain agiradat talteen, tässä siis eka rata:


Toka agirata oli yhtä ihana, tässä ei paljoa pystynyt miettimään ohjauksia, eikä varmistelemaan. Ei muutakuin juoksuun ja luottaa että koira ottaa esteet ja ohjaukset. Ja sehän otti! Ihan huikea flow-rata, meidän eka oikeastaan <3 Erityisen iloinen olen puomin jälkeisestä elämästä, liikun jo todella sivuun siitä ja suorittaa puomin oikein siitä huolimatta. Ekalla sössin itse sen suorituksen. Leijeröinti toimii taas, ja tulee pikkuinen kiire tekemään niisto hypylle 12. Muistin olla tarpeeksi rauhallinen vaikka olikin kiire. Ja maalissa nollalla! Juhuu!!! Voitettiinkin tämä rata, palkintona Ke-Hun lelu ja lahjakortti. 


Vikana sitten hyppäri, ja tiesin että kiire tulee tuossa 3-8 kohdassa. Päätin että en pysty muutenkuin että leijeröin tuon 14 hypyn kun lähetän 9-putkeen. (tästä ei ole enää videota, kun striimi loppui) Olin sen verran hidas eikä ajoitus osunut, joten Jujuhan sitten nappasi hypyn 13 ja siitä hylly. Olisin siis ottanut 10 hypyn yli, kuten agiradalla puomin jälkeen. Ja jatko saksalaisella siis hypylle 11. No jatketiin siis hyllyn jälkeen ja tuohon 15-16 väliin takanaleikkaus, kun kerran treenataan ja siitä eteen-eteen. Hienosti meni tämäkin suunnitelma, poislukien ylimääräinen hyppy :D Olipa muuten ekaa kertaa okserikin kisoissa ja kaikilla radoilla vikana. Eipä Juju sitä ihmetellyt, enpä muista milloin oltaisiin treenattu, josko ollenkaan? Ehkä kerran tai kaksi?




Täälläkin oli ihan hurjan lähellä 3 nollaa, että ei me ihan turhia olla. Tarkoitan että ei se meidän tekeminen mitään kauheeta sössimistä ole, ihan näyttää agilityltä. Plakkarissa nyt 2 voittonollaa, joten yksi tarvitaan kolmosiin nousua varten. Molemmat agiradalta, joten mikä vaan kelpaa. Tosin vaikka nyt tämän vuoden puolella se yksi puuttuva nolla saataisiin, olen päättänyt että noustaan vasta ensi vuoden puolella. Suunnitelmissa on siis ensi viikonloppuna 7.11. Kotka, 15.11. Lempäälä rotumestikset ja joulukuussa 5.12. Janakkala sekä 20.12. Hyvinkää. Hei jee, ja just hokasin että päästäisiin vielä 27.12. Tamskin kisoihin joissa tuomarina Mika Kangas! Sinnehän on pakko mennä :) Näissä muissa on kaikissa meille uudet tuomarit, enkä ole kyllä vissiin Jiponkaan kanssa osunut heidän radoilleen aikoihin. Saas nähdä minkälaisia kiemuroita he tekevät.  

Sen takia haluan vielä nuo kisat mennä vaikka noustaisiin, kun renkaan korkeus muuttuu onneksi vuoden alusta matalammaksi ja muut hypyt kuitenkin kolmosissa sitten melkein kaikilla tuomareilla 50. Toisaalta mitä nyt olen "vakoillut" noita korkeuksia, niin aika moni pitää kuitenkin 45 kolmosillakin. Saas nähdä, voihan se olla että tahkotaan sitä vikaa nollaa puoli vuotta :D 

Kommentit