Hiotaan vielä

 Eli eilen tuli Kotkan kisoissa esiin pari estetaitoa mitkä pitää vielä saada kuntoon. Toki tuo esteiden lukitus, kun minä liikun vastaan on tullut ennenkin esiin. Esim niistossa. Eilen ekalla radalla kielsi, ja vikalla radalla tiputti riman samassa kohtaa. Ja pituuden suoritus, Juju yrittää kääntyä siltä liian tiukasti jolloin kaataa sen vikan palikan, tai kuten ykkösten yksissä kisoissa, astuu niiden päälle. Nämä on niitä koiran taitoja, joita pitää treenata. Kuten ohjaajalla, on sillä koirallakin oma tonttinsa mikä pitää hoitaa. Toki sitä ei voi vaatia, jos ei vielä osaa tai ei ole opetettukaan. Jotkut tulee luonnostaan, niinkuin esim. Jipolle tuo pituuden suoritus, ei sille erikseen ole tarttenut opettaa sen "loppuun tekemistä". Toisaalta nämä virheet varmasti johtuvat siitä, että a) Juju kääntyy todella pienessä, Jippo taasen on laajojen kaarrosten nainen b) tulee kiire mun perään, c) kokemattomuus. Nämä vaan vaatii vielä lisätreeniä, joten eikun treenaamaan! Myös meidän inin on rikki, jostain syystä tekee sen takaakiertona nyt. Treeneissä onnistui, mutta eilen ei...hiotaan hiotaan.

Sitävastoin puomin jälkeinen takaakierto onnistui aivan loistavasti molemmilla agiradoilla! Niiin mahtavaa!!

Alkuunhan nämä radat näyttivät taas kovinkin haastavilta, kun ne julki tapahtumaan tulivat. Mutta sama kuin Lauran radoilla, koirille tosi kivat linjat ja ihan tehtävissähän nämä olivat. Ei noihin agiratojen putkiin tainnut kukaan sortua?

Hyppäri: Aloitettiin tällä radalla, olisi ollut toinenkin hyppäri tarjolla, eli 4 rataa yhteensä mutta tyydyttiin kolmeen. Ihan ekana meinasi taas paniikki iskeä kun katseltiin sitä edellistä hyppäriä, rimat 50. Viiskymmentä!! Ei olla treenattukaan niillä ja kakkosissa jo 50 :( Sitten Sanna tsemppasi että hyvin se Juju ne menee, päätin etten ajattele niiden korkeutta ollenkaan. No eipä se korkeus Jujua haitannut, ihan sujuvasti se nuo hyppää. Ei ottanut sellaisia pikkuaskeleita ennen hyppyä että varmasti pääsee yli. Ainoa missä sen pikkuaskelen tekee, on rengas. Saattoi se hieman ihmetellä, mutta ei tuo pahalta näyttänyt ollenkaan. 

Ja tässä sitten heti tuli se hypyn lukitseminen esille, eli tuli kielto esteelle 3. Muuten rata nollana läpi, ja voin ihan rehellisesti sanoa, että pikkusen kyllä harmitti. Ei paljon mutta pikkusen. Se nyt ei vielä tuota osaa ja piste, onneksi heti tiistain treeniin Misa lupasi laittaa vastaavia tilanteita. Hurjan ylpeä olen itsestäni, miten hyvin pidin ohjauksen päällä tuossa 4-6 kohdassa enkä hätäillyt yhtään. Hyvin sai leijeröityä tuon ysihypyn 6-8 kohdassa ja kääntyi tosi näppärästi kasiputkesta sitten sille hypylle kun kuului. Sitten taas tuossa 19 kohdassa niisto kuitenkin onnistui, ehkä kun jo kerran korjattiin...ja maalissa vitosella, sijalla 3. 



Agirata 1: Rimat edelleen 50, toivoin että olisi laskettu agiradoille, mutta ei. Tässä teki keppivirheen kahteen otteeseen, ennenkuin meni oikein. Aloitti oikein, mutta liukui kakkosvälin ohi. Sama toisella yrityksellä. En tiedä mikä juttu tämä oli, mutta hei! Kahdella radalla kepit ekalla oikein, viimeksi ei kertaakaan :D Ja tällä radalla yritti kääntyä pituudelta niin jyrkästi, että kaatoi vikan palikan. Muutenhan tässä oli ihan sujuvaa menoa, tuo hankala kohta 11-15 onnistui melkoisen hyvin, 14 hypylle vastis ja vähänniinkuin sylkkäri putkeen käänsi sitä vähän liikaakin. Osui sitten sinne reikäänkin :D Mutta että ihan ohjasin nämä kaikki kohdat enkä vaan karjunut Jujua :D Tönäisy hypylle 16 ja "täyttä" vauhtia tönkköjaloilla ohjaamaan takaakiertoa hypylle 18. Onneksi on kiltti koira, joka nuo tuommoiset kohdat handlaa, ja ehdin! Ihan superia että tuo toimii, ekaa kertaa kisoissa nyt testattu. Toki sitten keinun takanaleikkausta ei kestänyt, vaan tuli alas kesken. Tästä hylly kun korjasin. Listalle tämäkin estetaito. Tuli kyllä näissä kisoissa selville että noita erilaisia estetaitoja ei ihan vielä tarpeeksi ole, mutta kyllä ne sieltä tulee kun treenataan.



Agirata 2: Tässä taas samalla hypyllä virhe, nyt tiputti riman. En tiedä oliko jo väsynyt vai mitä, mutta muut rimat pysyivät kyllä. Nyt ohjasin tuon kohdan lähinnä takaakiertona enkä niistona kun jatkosuunta loivempi. Taas tönäisy hypylle ja puomin jälkeen takaakierto. Onnistuihan se nytkin :) Tiesin että kiire ei tule jatkoon, koska eteen se kyllä irtoaa kunhan tuon kierron jälkeen saan sen putkeen enkä uudelleen puomille. Päätin että autan vähän pidemmälle pituuden kanssa, ja nyt suoritti sen paremmin. Toki ehkä luuli että rata jatkuu eteenpäin, koska en edes yrittänyt kääntää kovin paljoa. A:n jälkeiselle hypylle menin sanomaan inin ja haki upeasti takaakiertoon. Olispa kuulkaa pitänyt olla noin, niin olis aika monta hylsyä tullut :D Tuo hyppyhän olisi ollut kohtuusuoraan linjalla, ja Juju olisi ihan varmaan suorittanut sen oikein pelkällä hop-käskyllä. Loppusuora oikein. 



Eli taas kyllä suoriuduttiin todella hienosti radoista, ei ollut kovin kaukana nollat taaskaan. Seuraavaksi vuorossa Lempäälä, jossa rotumestikset. Tosi kiva päästä näkemään useampiakin schapeja meidän Team Ponnareitten lisäksi!

Kommentit