Timon treenit viikko 38


Viime viikon Timon treenit kirjaamatta vielä, nää olikin taas ihan supermahtavat! Tehtiin siis valkoisilla palloilla oleva rata. Tuli taas hyvää opppia siitä, minkä esteen ohjaaminen on tärkeää, missä se aika voitetaan tai hävitään. Tässä esim. kakkosesteen ohjaus ei niin tärkeä, kuin kolmosen, jossa jos valssi venyy, niin häviää jopa sekunnin. Tuossa kakkosessa olivat mitanneet muistaakseni 0,4 sekunnin eroja ajoissa. No, jokatapauksessa siihen valitsin niiston ja kolmoselle se valssi. Nelosella vaan heitto ja äkkiä tekemään persjättö 5-6 väliin, ja valssi kutoselle ja putkeen. Siitä kunnolla haltuun, ettei kaahota keinulle tai vaihtoehtoisesti hypylle 15. Siis matka jatkui A:lle, käskytys putkeen ja tönäisy kympille. Tässä kohtaa tuli taas huomattua, että ei siihen paljon tönäisyjä tarvittu, Jippo kyllä tuossa lukee rataa ja hakee ihan itse esteen 10. Vaikeampi se olisi ollut saada tulemaan tuosta välistä menemättä hypylle. Timo sanoikin, että moni koira katsoo putken jälkeen ohjaajaa, ja siinä pitää tehdä töitä että saa hypylle 10. Jippo ei katso mua päinkään.

Jatkoon tein tuohon persjätön, menin alkuun väärää puolta, jolloin Jippo haki hypyn 1. Eli ei lähdetä laajalle kaarrokselle itsekään, vaan tiukka juoksu hypyn 12 kulmalle tekemään takaakierto. Ja tässä tulikin meidän illan kompastuskivi jatkossa, kepeillevienti. Hyppäsi tuon hypyn 2 varmaan 5 kertaa, ja sitten Timo käski palkkaamaan kädestä takaakierron jälkeen, että ottaa sen tiukasti vasempaan käteen. Kun mun ajatus oli siinä, että sen on tultava käteen, niin onnistui.

Sitten taas seuraava kohta, tuo putkesta 14 ulostulo. Kuvasta poiketen, A oli todella lähellä putken suuta, joten jos kisoissa tuo kohta olisi ollut, Jippo olisi kyllä ehtinyt kauas A:n taa jos olisin jäänyt tekemään putkijarrua tms. Tässä kohtaa tärkeämpi meille oli ehtiä tuonne putken ulostulopäähän. Valssilla ei ehtinyt jatkoa kääntämään, otti hypyn 12, persjätöllä sai justjust kääntymään, joten sekin huono vaihtoehto. Sitten treenattiinkin takanaleikkaus tuohon, mä kun en osaa niitä tehdä, niin ihan hiton hyvä tietty semmosta kokeilla. Joskus kun vaan muuta vaihtoehtoa ei ole. Ainakaan hyvää. Enkä tietty osannut olla oikeassa paikassa, väistin kauheesti sivulle ite, jolloin olis tullut kauhea kiire tönäisemään 17 taa. Tuli mieleen, että tää juontaa juurensa taas siitä Cassusta, sitä kun ahdisti lähellä oleminen, niin piti antaa hulluna tilaa, ettei mee entistä kauemmas. Joo, mutta opinpahan miten tämä tehdään, hieman outoa se oli Jiponkin mielestä, mutta meni kyllä ihan ok. Parempi kuin nuo kaksi muuta vaihtoehtoa anyway.

Sitten olikin ihan suoraa juoksemista kentän ympäri, tuonne puomin jälkeiselle esteelle 24 asti. Tässä huomattiin, että kun juoksin vaan tekemään puomin jälkeiselle hypylle vastiksen, niin Jippo juoksi tosi kauniisti puomin alas asti. Toisessa päässä pysähtyi, kun mä jäin jälkeen tai tietysti jarrutin, kun seinä tuli vastaan.

Lopuksi taas nollayritys, Timo aina sanoo että no niin ja sitten se nolla tähän päälle. Hirveen hienosti päästiin tuohon kepeillevientiin, jossa tottakai taas hyppäsi sen kakkoshypyn, kun en ottanut tarpeeksi tiukasti, (ja oli se oppinutkin sen jo tietty menemään), Timo huusi että jatka vaan! Ja mehän jatkettiin. Ja muuten nollana maalissa, se yks ylimääräinen hyppy välissä. Toki tämähän on se meidän kisarutiinikin, aina joku "pikkuvika" matkalla. Mutta kyllä mä vielä joku päivä opin! Jippo on ihan supertaitava kyllä, mulla on vielä pikkusen opittavaa :D Seuraavia treenejä jo malttamattomana odotellaan.

Käytin Jipon hierojalla maanantaina, hän sanoi että ei kyllä uskois että tämä koira on tehnyt pennut vähän aikaa sitten, jos ei tietäisi. Lihaskunto pysynyt hyvänä vaikka pentujakin oli niin monta, ja ne kun imee äidin usein aika kuiviin. Erinomainen pohjakunto on auttanut asiaa tietenkin. Pikkuisen löytyi lanteesta jumia, mennään ensi maanantaina uudelleen, ettei mitään vakavampaa kehitykään. Hyvä juttu, ollaan nyt kuitenkin kohtuu monta kisaa vedetty lähiaikoina, parit nyt tässä vielä ennen oletettuja juoksuja, jolloin Jippo lähtee tietty juoksuhoitoon.

Kommentit