Kouvolan epikset ja muita Ipanan aksailuja

Harvakseltaan kun pääsee treenaamaan, niin sitä ajaa hyvinkin mielellään Kouvolaan asti epiksiin. Ollaan me kyllä itse asiassa Cassunkin kanssa tuolla samassa paikassa käyty, taisi olla silloin pikkuisen reilu vuoden. Kimikin oli mukana kuvaamassa, Cassu hauskuutti tuomaria käymällä moikkaamassa sen kesken radan ;) Silloinkin oli myös Marika paikalla, Iksun kanssa tosin ja eilen mukana oli Tova. Kiva oli nähdä molempia, tulevatkin myös pitkänäperjantaina koko köörin kanssa meitä moikkaamaan. Kirsikin tuli australianpaimenkoira Varjon kanssa, ja vei kaksi kertaa maksien kolmannen sijan. Hyvä porukka meillä reissussa siis!

Sisarukset menivät ratoja vauhdikkaasti, Jippo voitti mölliradan ja Tova oli supermölliradalla kolmas. Mä olin ihan onnessaan siitä tokasta radasta, se meni kauhean sujuvasti ja puomin kontakti otettiin tosi näppärästi ja jatkettiin hienosti. Jippo <3 Hei ja mä jopa juoksin kaikilla radoilla, eikä vaan tuntunut siltä! Supermölliradalla Jippo pudotti kaksi rimaa, ekan kun oli niin lähellä ekaa hyppyä, tottunut vissiin että jätän sen aika kauas siitä, toka rima loppusuoralla alas joko siks kun mä laskin käden just siinä tai siks kun tuli kiire mun perään. Mut seuraavilla radoilla oli tarkempi eikä rimat tippuneet. Se kun ei niistä niin välitä, jotenkin hassua, kun Cassu ei niitä tiputtanut kisoissakaan kuin kaksi (!) koko uransa aikana.

Voittorata:



Muut radat:



Ja eihän tuosta vika radasta huomaa, että se taas vapauttaa itsensä lähdöstä heti kun käännyn sitä kohti....Eikä kontaktillekaan enää malta pysähtyä. O-ou. Mikä oli taas kiva huomata, oli se että sille on tasan sama missä ollaan. Ei mitään väliä mikä mesta. Eikä kyllä näköjään Tovaakaan haitannut, se oli ekaa kertaa muualla kuin kotihallissa.

Cassustakin puheenollen, se oli jopa viimeksi lähdössä mukaan kun sanoin Jipolle että nyt lähdetään agilityä treenaamaan. Joo, kyllä se sen sanan tuntee ;) Ajattelin että nyt kun päästään kentälle, niin teen helpon radan missä se vaan ei voi tehdä väärin. Saa sekin sitten juosta vaan huvin vuoksi.

Jipon kanssa ollaan päästy kaksi kertaa treenaamaan huhtikuussa, kuun alussa Samin treeneihin ja viime viikolla Melissa veti kivat treenit.

Oli kyllä ihana olla Samin treeneissä, se on aina niin kannustava ja positiivinen. Jiposta sanoi että vaikka se on taitava, niin muista tehdä niitä helppoja ja suoraviivaisia treenejäkin. Joo, kyllä se täytyy pitää mielessä!! Pysyy mielenkiinto ja vauhti yllä. Mä olin alkuun ihan jäässä, en kylmissäni mutta jäässä noitten ohjausten kanssa, jestas. 1-5 kohdassa tuli ohjeeksi että ohjaa sitä kuin kisaavaa koiraa, koska se oikeasti on taitava. Käänty ihan hiton hienosti tosta neloselta vitosputkeenkin, ai että se on ihqu :) Palkkasin alkuun siihen. Seiskalle jos yritti tehdä persjättöä, niin kävi hyppäämässä muurin ulkopuolelta neliön sisäänpäin. If you know what I mean. Mutta siis ihana huomata siitä että alkaa olla noinkin paljon estehakuisuutta, että hakee ihan periaatteessa todella kaukaa esteen, kun luulee että sitä tarkoitan. Kun joku oli siis tietty myöhässä. Vaihdettiin siihen sitten valssi, ja kasin jälkeen piti tehdä tosi tiivis valssi että sai kääntymään hyvin pituudelle. Sehän tekee pitkää laakaa jos antaa mahdollisuuden siihen. Tuo ansaputken ohi vienti oli vielä melko vaikea, tais se kerran onnistua ja sitten vaihdettiin että saa mennä suoraan. Palkka renkaan jälkeen purkista. Tuota purkkia pitää ruveta nyt käyttämään, että se palkka tulee muualtakin kuin mun kädestä.


Melissan treeneissä tehtiin sitten tämmöistä rataa:


Alkuun kakkoselle heitto, putkeen piti vaan luottaa että menee, ja menihän se. Sitten ruvettiin entisestään pidentämään sitä irrotusmatkaa, siihen otettiin taas purkki avuksi. Vaikka ehdin mä tonne muuteskin, kyllä se melko hyvin jo irtoaa ja mä juoksen kovaa. Heti ekassa vedossa repes taas pakaralihas, hehhe. Pitäis tosiaankin vähän ittensäkin lämmitellä noita varten. Palkkasin keppien sisäänmenossa. Kepeiltä lähtiessä nappas tietty seiskahypyn parilla ekalla yrittämällä. Lukee lukee... Kasille kun jäin ihailemaan että se meni tonne putkeen, niin olis tullut tosi pahasti jaloille jos Jipon lukkojarrut ei olis toimineet. Huh. Yhtään ei saa jäädä miettimään, muuten ei ehdi. 11-hypyltä oli jo kaartamassa taas putkeen, hurjan kaarroksen teki tähän pariin otteeseen. Kävin sitten ihan 11-hypyn edessä tekemässä valssin niin sillä kääntyi sievästi. Tuossakin sitten piti jättää tilaa, muuten ajoin sen väärälle puolelle 12-estettä. 12 kunnon heitto taas, muuten ei ehtinyt tekemään persjättöä 13 yli putkelle. Tuossa se on tosi taitava, ne ämpärit ja putkenpainot tuotti Jipolle ongelman että mihin väliin se tunkee :D Ämpärit pari kertaa kaatuili...Sitten oli tuo hauska putkisydeemi, pakkovalssilla putkeen 15, jaakotus 16 ja taas putkeen. Sen pidemmälle me ei päästykään, mutta johan tossakin oli ihan hurjasti asiaa. Huomaa kyllä että jos joutuu miettimään niin vauhti hidastuu, mutta hyvähän se on että sisäistää asioita :) Sitten olikin niitten helppojen treenien vuoro möllikisojen muodossa. Kiva oli muutes huomata, että Jippo näköjään innostuu kun se näkee jonkun muun menevän radalla. Muru kun meni keppejä omalla vuorollaan, niin Jippo alkoi kiskomaan sinne kanssa :D Nythän meillä alkaa vihdoin ulkotreenit 28.4. Jesh!! Päästiin hyvään ryhmään, missä varmasti edistytään lisää!                  

Kommentit