Janakkalan kisat

Käytiin lauantaina juoksemassa kaksi agilityrataa Janakkalassa, hyppärikin olis ollut lisäksi tarjolla mutta kun työt pukkaa päälle niin sitä ei ehditty menemään. Tuomarina Esa Muotka, mukavat mutkat hän oli muokannutkin ;) Ei ihan suoraviivaista, muttei mitään liian vaikeatakaan.

Ukkeli pomppasi molemmilla radoilla puomin kontaktin, hitto vieköön. Syytän tästä treenin puutetta, sekä sitä että kun se viimeksi vapautti itse itsensä, eikä ole päässyt vahvistamaan tuota, niin näinhän siinä käy...Luojan kiitos on kevät ja kohta päästään ulos treenaamaan, eihän tästä tule muuten mitään! Puomin jälkeisen hypyn ohjaus menee leveäksi, kun ei jääkään siihen kontaktille. Onhan se toisaalta kyllä vaikea koiralle, puomi on suoraan kohti seinää ja tosi lähellä sitä. Mutta silti. Mur. Sitten tulee rengas, minkä suorittaa oikein mutta näkee kyllä että joutuu oikeasti tekemään töitä sen hyppäämisen kanssa. Ja taas pääsemme siihen kohtaan, mistä rataantutustumisessa ajattelin että pitää ohjata tarkasti. Tuolta hypyltä A:lle kääntö, tiesin että jos en ohjaa kunnolla niin ohi menee että sujahtaa. Ja niinhän se sujahti. Mitä ihmettä mä oikeen teen??? Jos mä nyt hemmetti sen jo rataantutustumisessa oikeen tosissaan ajattelen niin mikä piru se laittaa ihmisen vielä just tasan sen asian tekemään?? En kestä, seuraavissa kisoissa jos teen vielä jonkun tommosen jutun niin annan luvan tulla läväyttämään! Loppu rata meneekin sitten ok, tekee hienot kepukat, yksi rima tippuu kun askelet ei osu. Tuloksena siis 15.

Seuraava rata on taas vauhdikkaampi, mä ohjaan tuon alun omasta mielestä tosi hyvin, siinä on sitä intensiteettiä millä koko rata pitäisi mennä. Tottakai tossa alussa ohjaan, kun siinä oli vaarana se puomi, ja jos ei olis ottanut putkesta mukaan kunnolla, niin olis menny siitä puomista ohi, kun se ei silmään osu enää koiralla kun putkesta ulos tullaan vauhdilla. Pomppaa (tietenkin) taas sen kontaktin, hakee ihan sikamakeesti kepit (tossa meni moni koira A:lle, kun ohjaaja ei osannut sen sijaintia ajatella.) Sitten mokaan, ja vedätän liikaa, Jeccu yrittää mennä kepit kovempaa kuin osaa, joten sillä menee rytmi sekaisin ja kepit menee lopussa väärin. En korjaa, jatketaan. Putkesta tullessa on taas semmoinen kohta, missä viimeksikin riman tiputti, tulee huonossa kulmassa hypylle ja siksi tippuu. Noihin riman tippumisiin mä en hirveästi voi vaikuttaa, koira on kokematon, ja se ajan myötä (ehkä) oppii hyppäämään ne niin ettei kolise. Toivotaan. Tähänkin saattais tietty se treeni auttaa....Ajattelin rataantutustumisessa että tossa A:n jälkeiselle hypylle vois tehdä jaakotuksen, ettei tuo puomi taas kutsu mutta ajattelin etten tee ettei pudota rimaa. Se yrittää kääntyä niin äkkiä että olis voinut niin käydä. Kun on jo hylly alla, niin aattelin että testaan. Teen sitten tommosen "löysän" jaakotuksen, ja sehän toimiikin hyvin!  Sitä ei pidä yrittää noissa kohdissa silleen tosi tiukasti kääntääkään, kääntyy noinkin vallan mainiosti. Jotain sentään mäkin tässä oppinut tuosta koirasta :D Ja keinulle muistan taas jarruttaa, hyvä mä!



Kyllähän tämä agilityltä ihan näyttää kumminkin, ihan ehjiä ratoja, eikä mitään räpellystä kuitenkaan. Sillä treenimäärällä mitä Jecun kanssa on tehty, on todella hämmästyttävää että niin on! Koko radan treenejä ei kovin montaa kisat poislukien ole tehty. Ikinä. Kesäksi laitoin Jecunkin ryhmään, katsotaan nyt jaksaako se tuon karvansa kanssa sitten kuumalla mitään tehdä. Osais sitten ohjata sitäkin vielä paremmin ja saada ajoituksen kohdalleen sen kanssa.

Mikä tuossa ukkelissa on niin hauskaa, on se, ettei sitä tosiaankaan pidä/tarvitse yhtään yllyttää, intoutuu muutenkin jo niin paljon että kontaktitkin paukkuu. Se kanssa haukkuu tasan niin kauan kunnes radalle pääsee, kun sen halliin vie :D Ja kiskoo sisälle niin että henki meinaa lähteä. Nuo korkeat hypyt kyllä sen vauhtia hidastaa, tosi harmi ettei se ole medi niin kuin Sami sanoi. Tuo sen reaktionopeus sekä vauhti olis kyllä melko hieno yhdistelmä...Ollaan kateltu noita videoita puolin ja toisin Rovaniemen Tuijan kanssa, ne liikkuu kyllä sisko-Tiukun kanssa melko samallailla <3 Tiuku onkin ihan mahtava pikkulikka, vaan niin ne on kyllä muutkin koiruudet tuosta pentueesta! High Voltseja kaikki tyynni ;)

Kommentit